Menu

FCK's analyse af Skjold Birkerøds børneafdeling

image
29. oktober 2018 kl. 15:12

F.C. København har i perioden 17/4 til 22/5 2018 gennemført en klubanalyse af Skjold Birkerød ("Klub-ben") for at belyse Klubben i forhold til sportslig model, sportslig ledelse og børnemiljø. Klubanalysen foku-serer primært på optimering af Klubbens børnemiljø for U6-U12, hvorfor observationer og anbefalinger tager udgangspunkt heri:

Klubben er en traditionsrig fodboldklub med historie. 

Klubben ligger i et traditionelt attraktivt område nord for København. Dette medfører en tilførsel af mange ressourcestærke medlemmer, som er engagerede i klubben på forskellige niveauer. Eksempelvis økonomisk.

Klubben er kendetegnet ved at kunne rumme spillere med mange forskellige ambitionsniveauer. Klubben har i længere tid haft et tæt samarbejde med F.C. København og er flot repræsenteret med mange spillere på FCK’s topcenter i Hørsholm.

 

Nedenfor angivet de væsentligste anbefalinger i forhold til optimering af Klubbens børne-miljø for U6-U12:

1. Klubben bør udarbejde en strategiplan for U6-U12, som indeholder vision, mission, implementeringsplan og fokuspunkter for den kommende periode.

2. Klubben bør udarbejde en tydelig struktur på områder som organisation og ansvarsområ-der.

3. Klubben bør klarlægge, om de enkelte personer i organisationen har et fagligt og/eller ledelsesmæssigt og/eller administrativt ansvar.

4. Klubben bør overveje at forbedre det faglige niveau hos trænerne.

5. Klubben bør definere sin sportslige udviklingsmodel i forhold til udviklingsfaktorer som koordination, spilforståelse, teknik, lifeskills, udviklingsstrategi og det mentale område.

6. Klubben bør overveje sin nuværende model for niveaudeling og selektering.

7. Klubben bør investere i faglige ressourcer, så Klubbens bestyrelse kan fokusere på strategiske opgaver i stedet for operationelle opgaver (sportsligt og administrativt).

8. Klubben bør strukturere og planlægge trænermøder og forældremøder for spillere, trænere og forældre.

9. Klubben bør optimere opstarten og rekrutteringen på indslusningsholdene, så Klubben kan sikre den nødvendige årlige tilgang af nye medlemmer og forældretrænere.

 

 FCK's rapport.

Luk