Birkerød færdig i Sydbank pokalen

image Mathias Kokfelt var tilbage som anfører efter skade - Her med den nu skadede Vollesen på bolden.
16. august 2019 kl. 13:28

Efter sejre over Frederikssund og Allerød, var Birkerød klar til at tage imod 2.divisions holdet fra Vanløse, da det hed 1.runde under DBU. Det blev også endestationen, for pokal fodbold i denne udgave, da gæsterne fra Københavns området fuldt fortjent sejrede, med de lidt for store cifre af 4-1. For nøjagtig et år siden, var situationen den samme, 1.runde under DBU, et 2.divisions hold på besøg, den gang B.93, med nederlag på 2-3, efter omkamp til følge. Næste år prøves der igen, og så tager vi gerne imod lidt mere lodtræknings held, under DBU bowlen.

Birkerød spillede i store dele af opgøret, lige op med divisions spillerne, som dog var mere rutinerede, med deres små spil på bolden, og på dette tidspunkt nok også, var lidt længere fremme på den fysiske formåen. Da de samtidig var hurtige og effektive, til at straffe hjemmeholdets defensive fejl, tog imod et offside mål med kyshånd, og scorer et lidt heldigt sidste mål i overtiden, blev det desværre lidt for let for de sort/hvide Vanløse spillere. Birkerød kan nu koncentrere sig om turneringen, hvor Tåstrup besøger Birkerød stadion lørdag kl.13.30.

Selv om man kunne have håbet på en pokal overraskelse, var det et nederlag som ikke kom bag på særlig mange, og også var fløjtende ligegyldigt, da Simon Vollesen i slut fasen blev knæ skadet, og humpende måtte transporteres mellem 2 mænd til omklædningsrummet. Det var det der fyldte i Birkerød folkets hoveder på vejen hjem, hvor en scanning onsdag, afslører mere om skadens omfang. Herfra ønskes pøj pøj til Simon, hvor alle mine kropsdele krydses, i håb om at skaden ikke er af den helt grimme slags.

Birkerød er mest på bolden i kampens første 10 minutter, og 10 minutter længere fremme er opgøret stadig ganske jævnbyrdigt. Et par minutter før, misser Vanløse en kæmpechance tæt under mål, efter koks i Birkerøds venstre forsvars side, ved at skyde forbi et nærmest tomt mål, fra nul meters afstand. Straks efter, er det Birkerøds tur, til at brænde direktører af, da et godt Birkerød angreb, sender Broby af sted på højreflanken, indlægget ligger perfekt til Cilius i midt feltet, men forsøget hagles over kassen. Midt i halvlegen kommer udeholdet så foran, igen efter alt for sløset forsvars spil i Birkerøds venstreside, med tabt bold til følge, og sekunder efter kan Magnus pille bolden ud af netmaskerne. 0-1

Et par minutter efter får hjemmeholdets tilskuere, dagens højdepunkt, som er en tro kopi af Birkerøds fornævnte chance, Jes Broby i fuld firspring over højre, perfekt indlæg, og denne gang svigter Troels ikke sin direktør. 1-1. Så overtager Vanløse mere og mere af spillet, og kommer foran 2-1, hvor Birkerød spillerne forgæves appellerer for en klar offside, som både linjedommer, og hoveddommer vælger at ignorere. Det var anden gang på få dage, Birkerød fik den tvivlsomme ære, med Kasper Madsen som dommer, og nu kan man godt undvære hans besynderlige kendelser, et stykke ud i fremtiden. Birkerød formår ikke at svare igen på Vanløse føringen, og 2-1 til udeholdet ved pausen.

Vanløse er også holdet i teten i den nye halvleg, og starter med at hamre et langskud på stolpen, hvor hjemmeholdet virker underlige passive, og slet ikke udgør nogen trussel mod Vanløse målet idet første kvarter. Første chance til hjemmeholdet kommer, da Vollesen tager løbet med bolden, helt frem til kanten af modstander feltet, men afslutningen bliver for blød, og er ingen sag, for den tidligere Birkerød målmand Lasse Krogh. Lige efter igen, Elias bryder et VIF angreb, spiller op til Troels på venstreflanken, som spiller videre ind til Niklas på midten, men hans afslutning blokeres i skud afviklingen.

Så lukker udeholdet kampen, med godt spil, og en afgørende stikning ned gennem banen, mellem Birkerøds midtforsvar, og Magnus levnes ingen chance i målet på den flade velplacerede afslutning. 1-3. Birkerød formår ikke at presse Vanløses stærke defensiv for alvor, ud over et skud fra distancen, af Niklas "Dino", som drøner over mål, og netop skud på mål, savnede man fra de gul/sorte, på denne regnfulde og kølige sommeraften. Birkerød prøver at intensivere et pres i slut fasen, hvor Serop smider en bold til feltet, som "Dino" får hovedet på, inden Vollesen med bolden dribler ind i et par Vanløse folk på kanten af feltet, og derefter desværre ikke kommer op at stå igen, men må have behandling udenfor. Det var det mest ærgerlige der skete denne aften, i et fortjent pokal nederlag. BF - Birkerød fanklub.

Sydbank pokalen 1.runde: 13.8-19 kl.18.00 på Birkerød stadion: Birkerød - VIF = 1-4 (1-2)

Kampen i tal: 0-1 Simon Pedersen (25) / 1-1 Troels Cilius Nielsen (27) / 1-2 Mohammad Shabban Hussain (36) / 1-3 Simon Torp Haages (72) / 1-4 Jacobus Castelijns (90). 150 tilskuere.

BIRKERØD: Magnus Høgh Petersen / Jes Broby Petersen - Mathias Kokfelt (A) - Christopher Nejstgaard - Elias Asidah With (73.Emil Bech) / Niklas Toft Kristiansen - Oscar Hartkopf (63.Mads Nanni Serop) - Simon Vollesen - Magnus Hejbøl / Frederik Heise - Troels Cilius Nielsen.