Birkerød kollaps på hjemmebanen

image Troels Cilius reducerer til 1-2 på straffespark i Birkerøds klare 1-5 nederlag mod Karlslunde
22. oktober 2018 kl. 23:48

Efter sidste uges fornemme skalp, da man nakkede topholdet ude i Avedøre, havde man en smule på fornemmelsen, at det måske nok kunne gentage sig på hjemmebanen mod Karlslunde, hvor holdet samtidig jagtede denne sæsons første hjemmesejr. Det kom desværre langt fra til at ske, da de lyseblå/hvid stribede fra Karlslunde stor tævede et forsvarslammet hjemmehold, med hele 5-1. Eller man kunne sige at historien næsten gentog sig, fra holdenes første møde nede i Karlslunde, da Birkerød gik ned med hele 0-5. At tabe 1-10, i 2 opgør, mod et ellers ikke specielt skræmmende fodboldhold, er selvfølgelig ikke godt nok, men det ved spillerne og hele teamet selvfølgelig også selv alt om. Der kommer dog et forsøg mere, for at revanchere disse alt for store nederlag, når holdene igen tørner sammen i Karlslunde, i Maj måned 2019.

Med nederlaget til Birkerød, var der heldigvis også ligeså store nederlag til både Tåstrup og AB Tårnby, hvor også BSF samtidig tabte, hvilket betyder, at med 2-3 runder igen, er rækken knækket over, og hvor det nu gælder for vores gul/sorte drenge, om at der kan sættes et par point ekstra ind, i de 2 sidste svære kampe mod Herlev (fredag), og i sidste hjemmekamp, hvor det gælder pulje favoritterne fra Holbæk. Sæsonmålet har fra start jo været, at bevare sin DS status, og så langt hen i turneringen har tingene gået nogenlunde efter planen, selvfølgelig med et par alt for store svipsere undervejs, men omvendt også med gode udebane point på kontoen.

På hjemmebane har det ikke fungeret i dette efterår, ej heller i lørdagens opgør mod Karlslunde, som stort set havde afgjort kampen, inden der var spillet 10 minutter. Birkerød er slet ikke klar til fodbold fra start, og inden folk har fået sat sig ned, bliver de gul/sorte overspillet med en fremlægning ned i banen, som nogle ser som en klar offside, men hvor Alexander Frost desværre hænger fast, og er alt for langt nede, i sin yderposition på højre backen. 1-0, reelt nok, men alt for nemt. Og en håndfuld minutter efter er den gal igen, da samme Alexander, som var tilbage efter karantæne, taber en nem bold omkring eget felt, som opsnappes, og kan sendes ind i midtfeltet, hvor en spejlblank Emil Welcher kan sætte en let scoring i kassen.

L.... start for hjemmeholdet, som skal i gang med at bestige bjerget, for at vende tilbage til den fodboldkamp, og som får en halv chance umiddelbart efter, da et indlæg, som snittes videre i feltet, lander hos Magnus, som imidlertid kvitterer med et skævskud. Og det er faktisk hjemmeholdet, som spiller det klart bedste fodbold, med mand til mand afleveringer, hvor Karlslunde udelukkende lurer på kontrastød. Efter 23 minutters spil, burde reduceringen være kommet, da Garly fra højrekanten smækker et perfekt indlæg bagest til feltet, hvor Chriss er totalt fri, men hovedstødet bliver til stolpe ud, i stedet for bornholmerens første gul/sorte scoring, på kæmpechancen. Kort efter, samme princip, med indlæg fra højre, Chriss bagest i feltet, som denne gang gør det rigtige, med sit hovedstød mod fjerneste stolpe, men har den direkte utur, med afslutningen snert forbi målet.

Omkring den halve time, sætter Birkerød topscorer Cilius på banen, på et tidspunkt hvor Birkerød burde have reduceret udeholdets føring, og Troels markerer sig hurtigt, med afdriblinger af Karlslunde spillere ved baglinjen, hvorefter kuglen med fuldt fladt piv sendes igennem feltet, men desværre ikke nogle lange tæer i midtfeltet, som kan formøble den store mulighed. Birkerød får dog sin fortjente reducering, da der begås et mere end klodset straffespark på Heise, som hægtes i yderkanten af feltet, helt nede ved baglinjen. Klart straffespark, på en stupid aktion, som Troels Cilius knaldhård sætter ind midt i målet. 1-2, lige inden pause, og Birkerød kan sagtens komme tilbage i den kamp, som det bedst spillende fodboldhold. Men ak og nej, for i samme spilminut, lige inden pausefløjt, hedder stillingen 1-3, på hurtig omstilling, som ligner en klar offside situation i anden omgang, efter først en redning af Magnus, hvorefter bolden springer hen til den klare offside spiller Mikkel Fahlen, som let kan sætte læderet ind. Surt show, på et mål der burde være underkendt, og endnu engang op af den stejle bakke for hjemmeholdet.

Fra 2.halvlegs start, er det bare ud over stepperne for hjemmeholdet, hvis de vil tilbage i fodboldkampen, men sådan bliver det ikke helt, i en 2.halvleg som starter ganske afslappet, hvilket passer udeholdet fra Karlslunde ganske udmærket. Da kvarteret rundes, får Birkerød chancen, som bare ikke må brændes, da Troels sætter sig igennem på højrekanten med et godt gennembrud, og et perfekt fladt indlæg, hvor en mutters alene Alexander Frost, bare skal trille bolden i mål, men på mærkværdigvis, fumles der så meget med den lille runde, at bolden aldrig kommer over stregen, inden Karlslunde målmand til sidst får afværget. Det var chancen for at komme tilbage i kampen, som i stedet lukkes og slukkes kort efter, da Birkerød igen viser ikke eksisterende forsvarsspil, hvor først Kokfelt rundes på højrekanten, hvorefter bolden let kan spilles til felt, hvor et par helt frie Karlslunde spillere, kan slås om scoringen, som Mathias Pedersen får sidste fod på.

Birkerød får det endelig dødsstød, da Karlslunde laver deres bedste mål på dagen, med et flot løb, på en dyb stikning ned igennem banen, hvor stakkels Magnus i Birkerøds mål, atter engang lades i stikken, chanceløs og alene. Birkerød har masser at arbejde med forsvarsmæssigt, hvor spillerne er gode hver for sig, men hvor der mangler et styrende system, hvor der bakkes bedre op for hinanden, noget man så gode tendenser til ude i Avedøre, men som ikke eksisterede denne lørdag. Nu er det selvfølgelig ikke kun forsvaret som skal stå for skud, for når den defensive del af midtbanen, ikke får sat sig ordentlig igennem, bliver det for nemt at overspille denne del af banen. Masser at arbejde med for trænerstaben, inden det går løs ude i Herlev fredag aften kl.18.30. BF - Birkerød fanklub.

DS pulje 1: Lørdag 20.10-18 kl.13.00 på Birkerød stadion: Birkerød-Karlslunde = 1-5 (1-3)

Kampen i tal: 0-1 Mathias Tagø Pedersen (2) / 0-2 Emil Welcher (8) / 1-2 Troels Cilius Nielsen (44,straffespark) / 1-3 Mikkel Fahlen (46) / 1-4 Mathias Tagø Pedersen (61) / 1-5 Emil Welcher (68). Birkerød advarsler: 0. Tilskuere: 122

BIRKERØD: Magnus Høgh Pedersen / Alexander Frost Rasmussen - Thomas Høegh - Frederik Bülow (69.Morten Rønne) - Mathias Kokfelt / Rasmus Garly Hansen - Magnus Hejbøl Jensen - Alexander Augustesen (A) - Tobias Lawætz Hansen (28.Troels Cilius Nielsen) - Frederik Heise / Chriss Jacobsen (73.Jakob Sten Madsen).