Birkerød nakkede topholdet

image Frederik Heise blev igen kampafgørende mod Avedøre - her i efterårets 3-1 sejr på udebane
28. april 2019 kl. 18:35

Efter sidste uges storsejr ude i Tåstrup, var der gode forventninger til byens hold fra Birkerød, da danmarks serie holdet tog imod topholdet fra Avedøre på hjemmebanen i Birkerød. Forventningerne blev indfriet til fulde, via en 1-0 sejr, ikke efter prangende spil, men i sidste ende er det jo altid det skrevne resultat som tæller. Hermed ikke være sagt, at resultatet var ufortjent som sådant, men mere konstaterende, at når modstanderen er så uskarp som Avedøre fremstod kampen igennem, så fortjener man sågar ikke at vinde en fodboldkamp.

I en underlig fodboldkamp, hvor topholdet fra Hvidovre kanten, havde initiativet i store dele af kampen, for i perioder pludselig at falde helt ud, og overlade spillet til et hjemmehold, som specielt i 2.halvleg spillede sig ind i opgøret, og udfordrede Avedøre spillerne fuldt ud, i en  kamp som hele vejen var super spændende, men bestemt aldrig blev særlig velspillet. Fortjent eller ej, Birkerød lejren på banen og lægterne, var lykkelige over sejren, og kunne konstatere endnu en triumf over et Avedøre mandskab, som led sit kun fjerde nederlag i turneringen, heraf de 2 mod Birkerød, som dermed har spoleret en del af Avedøres opryknings planer, hvor matchbolden nu ligger hos rækkens bedste hold fra Holbæk.

Min, og spillernes mave fornemmelse, om at alle hold kan baskes, holdt stik så langt, og kan trænerne Gall, holde gejst og selvtillid i truppen i ave, kan det blive et lyst forår, for Birkerød fodbold, en udvikling alle tilhængere af holdet, spændt vil følge med i. Hjemmeholdet var i dagens opgør uden kreatør Simon Vollesen, hvor ny mand i startformationen i forhold til sidst var Sebastian Ramsing, hvor "Balle" gjorde sit defensive arbejde upåklageligt fra start til slut, i et forsvar der holdt nullet for anden gang i træk, foran målmand Dimitrije, som fremstod som en stærk og sikker sidste skanse, kampen igennem.

Hjemmeholdet sættes under voldsomt pres fra kampstart, hvor Avedøre i feltet får afsluttet på Birkerøds sidestolpe, efter bare 2 minutter, og udeholdet fortsætter presset efterfølgende, med endnu en stor chance efter 19 minutters spil, hvor et indlæg fra højre til midtfeltet, heades lige forbi mål. Som halvlegen skrider frem, finder de gul/sorte, mere og mere fodfæste, og yder som altid kampgejst, hvor første reelle mulighed kommer efter et rigtigt godt angreb, hvor topscorer Cilius er sidste mand på bolden, med et skud lige over målet. Ellers er det småt med chancer, hvor Elias i slut minutterne af halvlegen, viser gode ting på venstrekanten, og sluttelig får afsluttet med et godt fladt skud, lige forbi det lange hjørne af Avedøre målet. 0-0 ved pause, hvilket det klogt spillende hjemmehold, kunne være bedst tilfreds med.

Tendensen med Avedøre mest på bolden, fortsætter i den nye halvleg, hvor hjemmeholdet i de første 10 minutter presses ned mod eget mål, men udover et enkelt forsøg, som målmand Dimitrije kommer godt ud og tager sig af, bliver det aldrig rigtigt mål farligt, for de zebra stribede Avedøre spillere. Pludselig skifter kampen karakter, hvor hjemmeholdet får en masse plads på midten af banen til at boltre sig i, hvilket blandt andet giver Magnus Hejbøl masser af spil rum, over for et pludseligt passivt og lammende Avedøre mandskab. Birkerød dominansen kaster ikke de store målchancer af sig, men et par lige ved og næsten forsøg, hvor et Alexander frispark til feltet, træffer lige i hovedet på Lawætz, som header lige forbi kassen.

Hvor man måske hele tiden har afventet en scoring til Avedøre holdet, er det hjemmeholdet som stepper mere og mere op, som halvlegen er skredet frem, og som nu lige så godt kan blive matchvinder, hvor målmand Dimitrije 8 minutter før tid sparker langt ud, træffer Cilius helt fremme i kanten af modstander feltet, som afslutter prompte mod målet, men hvor den udfarende målmand Siggaard træffes i en påskuds lignende aktion, hvor også indskiftede Icare har haft chancen for skud mod målet, men i stedet valgte den dårligere afleverings løsning. Birkerød slutter kampen bedst, og 3 minutter før tid får indskiftede Frederik Heise, den afgørende hovedrolle, da han fra venstre trækker ind i feltet, hvor Avedøre anfører Niklas Myhrmann åbenlyst hæver og stikker benet frem i Heises løbebane. Dommer Anders Foght dømmer det korrekte straffespark, noget Avedøre lejren bestemt ikke var enige i, hvor man misvisende kaldte Heises aktion for film. Birkerøds anfører Alexander Augustesen var ligeglad, og scorede usvigeligt sikkert på straffesparket, og gjorde sig selv til sen matchvinder i tredje hjemmekamp i træk.

Birkerød kendte deres besøgstid, det gjorde ineffektive Avedøre ikke. Så ud fra det synspunkt, var sejren ingenlunde ufortjent. Galls tropper, tager den fjerde sejr, i forårets sjette opgør, og vi ser spændt frem til forsættelsen, når turen førstkommende lørdag går til Karlslunde, for at møde en modstander, hvor der lige skal vaskes et par blamager, på 0-5 og 1-5, af tavlen. Kampstart kl.13.00 i Karlslunde. BF-Birkerød fanklub.

DS Pulje 1: Lørdag 27.4-19 kl.13.00 på Birkerød stadion: Birkerød - Avedøre IF = 1-0 (0-0)

Kampen i Tal: 1-0 Alexander Augustesen (87, straffespark). Birkerød advarsel: Tobias Lawætz (52). Tilskuere: ca. 120 trofaste, men alt for få sjæle.

BIRKERØD 3-5-2: Dimitije Viktor Jensen / Sebastian Tschorn Ramsing - Oliver Graham (54.Icare Djiki Gnezeko) - Rasmus Vagn Andersen (85.Emil Bech) / Mathias Kokfelt - Magnus Hejbøl Jensen - Tobias Lawætz Hansen (75.Frederik Heise) - Alexander Augustesen (A) - Elias Asidah With / Niklas Toft Kristiansen - Troels Cilius Nielsen.