Birkerød sejr på Ugandavej

image Birkerøds lille fan skare fejrer sejren - selvfølgelig i de rigtige farver
10. august 2019 kl. 18:33

Efter det ærgerlige premiere nederlag på hjemmebanen mod BSF, var det revanche tid, da danmarksserie holdet fra Birkerød, tog på fredags tur til Amager, for at møde oprykkerne fra Tårnby FF. Et Amager mandskab, som i denne sæson, oplever sin højeste placering nogensinde, og for øvrigt også var et helt nyt bekendtskab, for Birkerød fodbold, i senior 1 regi. Birkerød fik, hvad man kom efter, nemlig en tiltrængt sejr på 4-2, og så er turneringen for alvor skudt i gang for vores gul/sorte tropper, med masser af mål, og nu også point på tavlen.

Birkerød var på dagen uden den lyske skadede målmand Dimitrije Jensen, og den sygdomsramte Troels Cilius, hvor også Sebastian Ramsing, var blevet tilføjet listen af skadede midt forsvarere. Til gengæld var Magnus Hejbøl, sammen med debutant brormand Emil, tilbage efter ferie, hvilket jo altid er garant, for en gang energisk arbejde, fra start til slut. Birkerød var, og er et bedre fodboldhold end Tårnby FF, men når der i perioder slækkes på koncentration og tempo i spillet, kommer man hurtigt i problemer bagude, hvor nye forsvarsspillere lige skal lære hinanden at kende. I målet erstattede Magnus Høgh, Dimitrije, på fornem vis, blandt med et pillet straffespark, og i front manglede Troels måske ikke lige på denne dag, hvor brandvarme Frederik Heise, agerede skarpretter med 3 fuldfede scoringer.

Et minus var, at forsvarer Christopher Nejstgaard, blev udvist i kampens slutfase, og med karantæne til den unge mand, endnu flere udfordringer, når der skal sammensættes et midt forsvar, til næste lørdags hjemmekamp mod Tåstrup. Allerede Tirsdag kl.18.00, spilles der pokal kamp på Birkerød stadion, mod Vanløse fra 2.division, i et spændende opgør, hvor en pokal overraskelse bestemt ikke kan udelukkes, og hvor for øvrigt Nejstgaard gerne må deltage. Mød op og støt dit lokalhold til denne kamp, forhåbentlig mod nye pokaleventyr.

På Blochs biler arena, som vest amagers stolthed Tårnby FF, kalder deres stadion, indledes kampen ganske forsigtigt, hvor begge mandskaber lige skal finde sit fodfæste, og se hinanden an, hvilket der går en 20 minutters tid med. Så bryder Elias et angreb, fra sin venstre forsvars position, fører sig selv og bold hurtigt fremad, inden bolden stikkes perfekt til den dybde løbende Heise på midten, som efter et enkelt træk, scorer fladt og sikkert bag keeper Ronni Marcker. Glæde blandt de fremmødte Birkerød fans, som bliver bedre 3 minutter senere, hvor Heise igen er på spil, denne gang efter angreb over højre, hvor scoringen i yderkanten af feltet, fornemt sættes ind i langt hjørne, via stolperoden.

Med en 2-0 føring, burde der falde ro i Birkerød geledderne, men kort efter opgørets første Tårnby chance, som bliver til friløb, efter et Birkerød kiks, men Magnus i målet får pareret den ikke alt for overbevisende afslutning, som igen bliver efterfulgt af endnu en gratis chance til hjemmeholdet i feltet, men heldigvis igen, set med gul/sorte briller, en afslutning uden kvalitet. Men Birkerød er lidt på glat is i denne periode, hvor dommer Kasper Madsen, har set en forseelse af Nejstgaard i Birkerød feltet, som udløser et gult kort og et straffespark, som sikkert sættes ind af Peter Hjulmand til 1-2. 5 minutter efter, et kæmpe straffespark modsat, som ikke bliver dømt, da Jes Broby i fuld firspring, modtager bolden på højreflanken, kommer drønende ind i feltet, og nedlægges med et ureglementeret benspænd, som utrolig nok ignoreres af dommer og linjedommer, men som alle andre så som et soleklart straffespark, som ikke burde overses. Birkerød bedst i 1.halvleg, og 2-1, til dagens grønklædte.

Birkerød starter også bedst i den nye halvleg, hvor først Jes Broby bliver spillet fri i fremdrift på højre, men bliver blokeret i sin lidt for sene skudafvikling mod målet. På det efterfølgende hjørnespark, igen en situation i feltet, som ikke var helt nem at få øje på, men straffespark til Birkerød dømmes der, og anfører Simon Vollesen siger pænt tak for tilbuddet, og klasker sikkert 3-1 føringen i nettet. Birkerød oppe med 2 kasser igen, men minuttet efter, en mega chance til Tårnby, hvor et hovedstød efter et hjørnespark, refleks reddes af Magnus i målet fra tæt hold. Birkerød er presset, og ser ikke alt for godt ud, på disse standard situationer, og specielt hjørnespark, som modstanderen fik en del af. Midt i Halvlegen får hjemmeholdets  Peter Hjulmand direkte rødt kort, efter en alt for hård tackling på Mads Serop.

Alligevel bliver Birkerød presset yderligere, da Elias lidt klodset begår kampens tredje straffespark, og så alligevel ikke, da Magnus fornemt læser sin modstander, går til den rigtige side, og plukker sparket. Alligevel kommer 2-3 reduceringen, og igen efter et hjørnespark, hvor 3 Birkerød spillere vælger at se på, mens Rasmus Lenshøj header i mål fra tæt hold. Igen unødvendig spænding i en kamp, hvor Birkerød er et klart bedre fodboldhold, end sin modstander, men hvor udfald og koncentrationssvigt koster. Tårnby kommer tæt på udligning, igen efter en bold i feltet, som ikke cleares efter hensigten, inden et Tårnby kiks modsat, giver Heise frit løb og skud, som målmand Marcker redder, med returbold til Emil Hejbøl, som er tæt på sin første Birkerød scoring.

10 minutter før tid, viser Birkerød klasse kontra spil, da kreatør Vollesen fra egen banehalvdel, sender Niklas Toft af sted på venstrekanten med en lang præcis aflevering. På midten er Heise skudt med frem, hvor Niklas får tacklet bolden videre ind til den fri Heise, som usvigeligt sikkert scorer for tredje gang. 4-2, og denne gang holdes der fast i føringen med 2, som kunne være udbygget i slutfasen, hvor Elias fra venstre, sender et perfekt indlæg til feltet, hvor også Heise får et godt hovedstøds træf, men målmand Marcker napper forsøget helt oppe i krogen. Straks efter, også Niklas igennem på højrekanten, men også her hedder redningsmanden målmand Marcher, på "Dinos" forsøg, som igen efterfølges af endnu et Heise forsøg, mod et træt hjemmehold. I den 7 minutter lange overtid, modtager Nejstgaard sit andet gule kort, som dog ikke kunne tage glæden fra den velfortjente 4-2 sejr. BF - Birkerød Fanklub.

DS pulje 1: Fredag 9.8-19 kl.18.30 på Vestamager: Tårnby FF - Birkerød = 2-4 (1-2)

Kampen i tal: 0-1 Frederik Heise (22) / 0-2 Frederik Heise (25) / 1-2 Peter Hjulmand (33,straffe) / 1-3 Simon Vollesen (54,straffe) / 2-3 Rasmus Lenshøj (69) / 2-4 Frederik Heise (80). Advarsler Birkerød: Christopher Nejstgaard (33) - Frederik Bülow (54) - Mads Nanni Serop (63). Udvisning Birkerød: Christopher Nejstgaard (91). Tilskuere: 200.

BIRKERØD: Magnus Høgh Petersen / Jes Broby Petersen - Frederik Bülow (62.Emil Hejbøl Jensen,debutant) - Christopher Nejstgaard - Elias Asidah With / Oscar Hartkopf (72.Emil Bech) - Simon Vollesen - Mads Serop - Magnus Hejbøl / Niklas Toft Kristiansen - Frederik Heise.