Birkerød tog fusen på topholdet

image Rasmus Garly var med sine 2 scoringer en afgørende faktor i overraskelsen mod Avedøre
14. oktober 2018 kl. 21:11

Som skrevet i sidste uges kampreferat, var min fornemmelse ganske god, når det gjaldt et godt resultat, frem mod kampen mod rækkens tophold fra Avedøre. Forudsigelsen, og den gode fornemmelse, kom sgu' til at holde stik, da alt gik op i en højere enhed, denne indian summer dag ude i Hvidovre, da hele Birkerød truppen lavede et foreløbigt resultatmæssigt svendestykke, med en imponerende 3-1 sejr. Inden kampen havde Avedøre vundet sine hidtil 4 spillede hjemmekampe, med en score på 5-0, så Birkerød var kommet på en svær udebane, men med taktisk snilde, og det held der nogen gange skal til, for at vinde fodboldkampe, lykkedes den endelige mission til fulde, og stort tillykke med det herfra, som jo samtidig også blev en revanche, fra sæsonens første møde mellem holdene, da Avedøre vandt med de samme cifre en August dag i Birkerød.

Ude i Avedøre og omegn, har man ellers reddet på den positive bølge, sæsonen igennem, med en enkelt 0-4 svipser mod Herlev, og folket på disse kanter er også overrasket over holdets foreløbige præstationer, af et mandskab, som ikke er ændret i forhold til sidste sæson, hvor man blandt andet tabte alle 3 opgør til Birkerød. Som skrevet før, er denne DS pulje 1, dog mere jævnbyrdig, end stillingen måske lige viser, hvor holdene med den bedste vilje og dagsform, som oftest bliver de stærkeste. Det viste denne kamp i Avedøre, hvor holdet med de bedste fighteregenskaber, kom fra Birkerød, som trods flere pressede perioder imod sig, aldrig holdt op med at tro på tingene, hvilket gav resultat i sidste ende.

Birkerød udsættes ellers for et mindre bombardement indledningsvis, hvor hjemmeholdet lægger voldsomt tryk på, og hvor dagens grønklædte Birkerødder, er heldige med ikke at komme tidligt bagud. 3 store chancer bliver det til for hjemmeholdet, inden for de første 13 minutter, men målmand Magnus er på plads i et af tilfældene, og uskarphed og lidt stolpe ud, bliver Birkerøds redning i denne hektiske indledning, som gradvis stilner af til Birkerød fordel. Birkerød måtte på dagen undvære topscorer Troels Cilius, som stadig døjer med en skade, og måtte holdes på bænken hele kampen, hvor også Morten Rønne sad, med efterfølgerne af en mindre hjernerystelse, han pådrog sig i sidste uges kamp mod Tåstrup, men som dog fik spilletid i slutfasen.

I fraværet af Cilius, agerer dagens højre kant, Rasmus Garly også frontangriber, da han laver det perfekte løb, efter fint opspil fra Icare og Heise, som bringer Garly i fri position mod målet. Garly er iskold i situationen, og scoringen er stensikker, forbi Rasmus Siggaard i Avedøre målet. Ikke just fortjent, men effektivt, og en kold spand vand i hovedet på hjemmeholdet. Som dog kommer sig lynhurtigt, efter et indlæg til feltet, hvor Mikkel Verlis er heldig med sit ujævne træf på læderet, som tager stolpe ind, helt uden chance for Magnus i Birkerød målet. 1-1, i en situation hvor Birkerød forsvaret, ikke var helt på sin markeringsplads.

Herfra bliver kampen mere jævn halvlegen ud, hvor hjemmeholdet holdes udmærket i skak af de godt kæmpende Birkerødder, som også får et par småchancer, da Høegh fra sin forsvarsposition, spiller bolden op mod midten til Vollesen, som straks snitter læderet smart videre til Heise, som er fri lidt ude i siden af feltet, men desværre nægter at skyde på mål, inden der går tackling i den. Samme situation straks efter, igen Heise, og igen tackling lige inden skudafvikling. Avedøre, som i perioder spiller udmærket fodbold, med gode diagonalskift presser stadig Birkerød målet, og får også scoret til 2-1, troede mange, men heldigvis ikke dagens linjedommer, som havde set den klare offside. 1-1 ved pause, et resultat Birkerød skulle være glade for.

Fra 2. halvlegs start sætter hjemmeholdet igen turbo på, med et godt dykkende langskud, som suser lige over tværribben, og kort efter med et hårdt fladt indlæg fra højrekanten, som suser durk igennem feltet, til noget som gav nervøse trækninger hos dagens engagerede Birkerød tilskuere, som var mere end tilfredse med tingenes tilstand så langt, specielt da også Avedøre formøbler endnu en chance dårligt, ved at skyde over mål i en fordelagtig position, og hvor også Magnus keeper, fint plukker et skud fra nært hold oppe i øverste etage. Spørgsmålet var, om det kunne blive ved at gå godt, for det godt kæmpende Birkerød mandskab, over for det ubesejrede hjemmehold fra Avedøre.

Det kunne det, og endda mere til, da Birkerød pludselig lykkes med et rigtig flot angreb, da et fint overlap, giver Kokfelt plads på venstrekanten, som suser mod felt og baglinje, inden det perfekte flade indlæg slås igennem feltet, hvor Rasmus Garly kommer susende, og smækker bolden i nettet. ABC fodbold fra Birkerød, og 2-1 jubel i den lejr, hvor man mindst ventede en scoring fra, på dette tidspunkt. Målet får hjemmeholdet til at satse alt fremad, hvilket også giver alt spil, men ingen nævneværdige chancer, over for en modstander, som forsvarer sig bravt, og her et kvarter før tid, samtidig kan øjne sejren.

Birkerøds endelige forløsning kommer 8 minutter før tid, da Magnus i målet flot parerer et Avedøre forsøg, hvorefter han lynhurtigt har set Heise helt på toppen fremme ad banen. Det perfekte udspark træffer Heise, som kommer i mand mod mand situation mod den enlige Avedøre forsvarer. Heise er kropstærk og får verfet sin modstander væk, og kommer alene mod målet, hvor sparket dybt i bolden, bliver til det perfekte lob, som snyder den udfarende Siggaard i Avedøre målet. 3-1, og sejren er hjemme, over for det nu opgivende zebra hjemmehold, der må erkende at slaget er tabt, over for et måske ikke bedre fodboldhold, men et klogere et af slagsen, hvor også Garly er tæt på endnu en scoring i slutfasen.

Næste lørdag hedder det Karlslunde på hjemmebanen, og fornemmelsen herfra er stadig god, og mere end intakt, når det gælder denne sæsons første hjemmesejr, mod et Karlslunde mandskab, der netop har tabt til det absolutte bundhold fra AB Tårnby, som dermed fik sin første sejr, hvilket også gjorde Birkerøds sejr endnu vigtigere. Mød op næste lørdag kl.13.00, og støt dit eget lokale fodboldhold, hvor der vist også er noget med en 0-5 snitter der skal revancheres, fra holdenes første møde. BF - Birkerød fanklub.

DS pulje 1: 13.10-18 kl.13.00 på Avedøre stadion: Avedøre - Birkerød = 1-3 (1-1)

Kampen i tal: 0-1 Rasmus Garly Hansen (15) / 1-1 Mikkel Verlis (16) / 1-2 Rasmus Garly Hansen (72, assist. Mathias Kokfelt) / 1-3 Frederik Heise (82, assist. Magnus Høgh Petersen). Birkerød advarsler: Alexander Augustesen (35) - Mathias Kokfelt (57) - Frederik Heise (80). Tilskuere: 126.

BIRKERØD: Magnus Høgh Petersen / Icare Djiki Gnezeko - Frederik Bülow - Thomas Høegh - Mathias Kokfelt / Rasmus Garly Hansen (88.Morten Rønne) - Simon Vollesen - Alexander Augustesen (A) - Elias Asidah Witt (56.Tobias Lawætz Hansen) / Chriss Jacobsen (78.Jacob Sten Madsen) - Frederik Heise.