Birkerød vandt vigtigt bundopgør

image Dagens gladeste i Tårnby - 4 måls skytten og man off the match: Troels Cilius Nielsen
17. september 2018 kl. 09:19

Efter fjorten dages pause, var Birkerøds bedste fodboldspillere atter i aktion, da turen gik til Tårnby stadion, hvor den pointløse bundprop AB Tårnby ventede, og selv om turneringen er ung, kunne der sagtens tales om et 6 point opgør, da Birkerød med en sejr, kunne skabe et pænt hul ned til den sidsteplads, hvorfra man i sidste ende, degraderes en række ned. Det var bare 5 måneder siden at holdet sidst besøgte dette trælse stadion, hvor en bred cindersbane, gør forholdene alt andet end intime, og hvor der nærmest skal en kikkert til, for at se modsat. Dengang blev Kuhns mandskab rundbarberet med hele 5-0, så en revanche ville være passende, på denne halvkolde efterårsdag.

Den kærkomne revanche blev da også sat eftertrykkeligt ind, da det denne gang var Birkerød der scorede 5 kasser, i en sluttelig 5-2 sejr, hvor forsvarsspillet hos begge mandskaber ikke var det skarpeste på dagen, men som cifrene antyder, dog bedre hos udeholdet, der også havde mere at byde ind med fremadrettet, som det klart bedste hold på dagen, der gjorde sejren fuldt fortjent, og ikke et mål for stort. AB Tårnby, som stillede i stærkeste opstilling, er et svækket mandskab i forhold til sidste sæson, og går en svær sæson i møde, hvilket dog ikke skal tage noget fra den tiltrængte Birkerød sejr, der gjorde spillere og trup mega glade, og fansene ligeså. Formand Henrik Sloth, kunne da også med stolthed i stemmen, berette om sejre til både senior 2 og 3, og sågar også til U19 holdet. What a weekend.

Kom man 2 minutter for sent til fodboldkampen, havde man allerede misset 2 kæmpechancer, til dagens grønklædte Birkerødder, da først Vollesen, og kort efter Cilius, begge brændte direktører i helt fri position, med henholdsvis, skud over, og skud forbi mål. Men så var man ligesom i gang, i noget af en tju bang halvleg, med masser af målchancer og mål. Birkerød starter opgøret i overlegen kontrol, og inden dagens pæne Birkerød fanskare havde nået at ærgre sig færdigt, over de indledende misbrugte chancer, kommer udeholdet alligevel i front, da Vollesen drøner et skud i mål, over for et Amager hold på indledende glat is, og kort efter en stikning til Cilius midt i banen, som kommer først på bold og markeringer, og bringer sig selv helt fri med den tidligere Birkerød målmand Yuosuf Butt, og scorer sikkert til 2-0. Dermed havde Vollesen og Cilius lynhurtigt revancheret sine tidligere afbrændere.

2-0, superstart fra Birkerød, men bare minuttet efter modsat, er der reduceret, da det kokser i Birkerød defensiven, hvor målmand Gårdsvoll bliver fanget på mellemhånd efter et indlæg, der nemt efterfølgende sættes i mål af Azaquoun. 1-2, hvor Birkerød herefter virker noget usikre i de bageste regioner, hvor et ellers lammet hjemmehold pludselig kommer til fadet, og da også udligner Birkerød føringen, efter en kikset tilbagelægning til Gårdsvoll, der til sidst resulterer i en udligning, fra nærmest baglinjen, der får lov at løbe ind langs nærmeste målstolpe. Her blev Birkerøds gode føring alt for nemt, og på alt for kort tid smidt væk, på dumme forsvarsaktioner, ting som skal forbedres fremover, inden det bliver helt godt.

Udligningen gav for en stund hjemmeholdet blod på tanden, over for et rystet Birkerød mandskab, som kæmpede ihærdigt med forsvarsarbejdet, og holdt stand, i denne fodboldkamp, hvor det hed, først den ene vej, og så den anden vej. Underholdende at se på måske, men ikke altid med det kønneste fodboldspil. Efter Heise har været tæt på at opsnappe en bold, og komme helt fri, får hjemmeholdet chancen for at bringe sig i front, da man alt for nemt kombinerer sig igennem Birkerød forsvaret, men hvor afslutningen heldigvis træffer lige på målmand Gårdsvoll. Det blev hjemmeholdets sidste farlige aktion, i denne kamp, hvor Birkerød skulle tage de afgørende stik i slutningen af halvlegen.

Her omkring 10 minutter inden pause, er det tid for dagens enlige Birkerød holdleder "Buller" , at fortrække til omklædningsrum, og gøre klar til pause teen. Da spillerne ankommer, kan de fortælle "Buller", at stillingen nu er 4-2 til de bedste, på 2 mål i halvlegens sidste 6 minutter, af banens kvikkeste og hurtigst opfattende spiller, Troels Cilius Nielsen. Først efter gode Birkerød kombinationer, midt på banen, inden den afsluttende stikning mod Cilius, i kamp mod 2 modstandere, kæmper hårdt for bolden, og sluttelig via hurtighed og gå på mod kommer fri, og også afslutter usvigeligt sikkert, og bringer sit hold på 3-2. Kort efter nogenlunde samme koncept, igen med Cilius som afslutter, men denne gang med godt målmandsspil af Butt i målet. Men så igen minutter efter, endnu en dybdebold, som Cilius får prikket forbi et par passive forsvarsspillere, og pang, 4-2 til Birkerød, lige inden et tiltrængt pausefløjt, hvor det er tid til at pulse ned for spillere, og både at pulse og pølse ned for tilskuere.

Så var det spændende at se, om mål underholdningen ville fortsætte, i den nye halvleg, ikke noget Birkerød tilskuerne specielt håbede på, da man var udmærket tilfreds med tingenes tilstand. Det skulle da sidenhen også vise sig, at den gul/sorte publik, ikke for alvor fik sved på panden i en 2.halvleg, som kun fik en enkelt scoring, som også gik til udeholdet fra Birkerød. Straks fra start af 2.halvleg, en situation, som kunne ligne et straffespark til hjemmeholdet, da målmand Gårdsvoll ligner en mand, som hægter en modstander, som ellers var kommet i fri position i feltet. Men igen på dette stadion, svært at se så langt fra situationen, men dagens dommer Milad Rajabi, var rimelig tæt på, og vinkede heldigvis afværgende. Med en 3-4 stilling her, kunne kampen have fået fornyet unødig spænding, men heldigvis ikke, og resten af perioden ud, var der ingen tvivl om, hvem som ville vinde denne fodboldkamp.

For i en kamp, som falder gevaldigt i tempo, har udeholdet fra Birkerød fuld kontrol i opgørets resterende del, hvor man samtidig formår at skabe store målchancer, som da indskiftede Elias, formår at brænde måske kampens allerstørste chance, da først Vollesen fra højrekanten er tæt på scoring, inden læderet i samme position lander hos Cilius, som finder den spejlblanke Elias midt i det lille felt, som fra en meters afstand, formår at hagle bolden over mål. Så var det slut med mega chancerne, i en kamp hvor Birkerød med dygtigt held og kunnen, nærmest kunne have scoret 10 kasser, men hvor halvdelen skam også var mere end acceptabelt.

Birkerøds tilhængerne skulle dog få mere at glæde sig over, da dagens målhelt Troels Cilius Nielsen, ikke var helt færdigt med sit personlige show. En hurtig igangsætning fra eget mål, ud mod Troels på venstrekanten, som sætter fart, men bremser op omkring feltet, spiller bandespil med Rønne, inden Troels selv trækker ind mod midt, lige uden for feltet, inden han med et velplaceret skud sætter læderet ind, helt nede ved Butts højre stolperod. 5-2, og ligeså mange scoringer, som Birkerød hidtil havde sat i ind sæsonen, inklusiv pokal. Så går opgøret på autopilot, hvor hjemmeholdet har indset deres nederlag, og udeholdet har styr på deres sejr og tingenes tilstand. Den gode forward Cilius, vil dog gerne lidt mere, da indskiftede Mads Bagger i slutfasen, spiller ham fri i feltet, men hvor også den gode målmand Butt afværger.

Birkerød får en tiltrængt succes oplevelse, og springer 2 pladser frem i tabellen, blandt andet forbi Greve, som holdet møder næste Lørdag i Greve kl.14.00, gør jer selv en tjeneste, kør turen, og støt drengene, det fortjener de. BF - Birkerød fanklub.

DS pulje 1: Lørdag 16.9-18 kl.15.00 på Tårnby stadion: AB Tårnby - Birkerød = 2-5 (2-4)

Kampen i tal: 0-1 Simon Vollesen (6) / 0-2 Troels Cilius Nielsen (9) / 1-2 Mohamed Azaquoun (10) / 2-2 Nassim Djemai (19) / 2-3 Troels Cilius Nielsen (39) / 2-4 Troels Cilius Nielsen (44) / 2-5 (60). Birkerød advarsler: 0. Tilskuere: ikke mange, men en pæn flok Birkerødder.

BIRKERØD: Johan Zakarias Gårdsvoll / Icare Djiki Gnezoko - Alexander Frost Rasmussen - Thomas Høegh - Mathias Kokfelt / Morten Rønne (68. Magnus Hejbøl Jensen) - Alexander Augustesen (A) - Simon Vollesen - Frederik Heise (79. Mads Bagger) / Chriss Jacobsen (46. Elias Asidah With) - Troels Cilius Nielsen.