En perfekt dag på Birkerød stadion

image Anfører Alexander Augustesen blev dagens matchvinder i sin kamp nummer 60 i Birkerød trøjen
31. marts 2019 kl. 22:37

Solen skinnede lystigt, det rigtige græs var klar til fodbold, på denne forårsdag, hvor klubben samtidig var klar med et flot arrangement, en "klubdag", hvor masser af aktivitet udfoldede sig fra om formiddagen, og op til lørdagens hovedbegivenhed, danmarksserie opgøret mellem Birkerød og AB Tårnby. Den vellykkede "klubdag", som forhåbentlig også gav lidt skillinger i klubkassen, indebar også et kampoplæg fra træner Benny Gall, som ser optimistisk på sit holds vegne, og understregede, at der ikke bliver tale om fedtspil, for eventuelt at forsvare et point, i kampe, man alligevel taber i sidste ende, men derimod vil satse offensivt, og forsøge at gå efter sejrene hver gang. Et dejligt friskt, og forhåbentlig underholdende pust, på sigt.

Efter premiere nederlaget, i den helt lige forestilling ude mod GVI, var det nu tredjesidst fra Birkerød, som mødte næstsidst fra AB Tårnby. En bundkamp, som samtidig var en af disse mange 6 point opgør, hvor en AB Tårnby sejr, ville bringe holdet bare 1 point efter Birkerød i tabellen, hvor omvendt en sejr til vore gul/sorte drenge, ville give 7 point stor luft, til den næstsidste plads, som måske kan komme i spil omkring nedrykning, ved sæson slut. Det blev heldigvis det sidste scenarium, som blev gældende, da hjemmeholdet i en yderst tæt og  underholdende forestilling, til sidst løb af med sejren, med cifrene 3-2, i en kamp hvor begge hold absolut viste berettigelse, til danmarksserie fodbold, både nu og fremover, og hvor AB Tårnby faktisk fremstod som et bedre hold , end det GVI hold, Birkerød mødte i premieren.

En kamp mellem rækkens 2 mest gavmilde forsvar, bør ikke blive kedelig, heller ikke her, hvor  udeholdet starter energisk, med voldsomt pres mod Birkerød målet, der giver halvfarlige situationer, hvor Tårnby mandskabet appellerer for et straffespark, begået mod den tidligere Birkerød spiller Morten Rønne efter 10 minutter. Det dømmes ikke, men 10 minutter senere, ville ingen Birkerød tilskuer have brokket sig, hvis dagens svage dommer Morten Christoffersen havde tilkendt udeholdet et af slagsen, efter en soleklar forseelse i midtfeltet. Det gjorde dagens ophavsmand heldigvis ikke, hvor Troels Cilius imellem disse episoder, har en rigtig god afslutning, som Butt i Tårnby målet, må ud i fuld længde for at parere til hjørnespark.

Et hjørnespark som tilhører kategorien dødbolde, kan altid blive farlige, også Birkerøds, hvor forsvarer Rasmus Vagn Andersen når højest af alle, og flot kan snitte læderet i mål, helt ude ved sidestolpen, til sin første scoring i gul/sort, i hans blot anden kamp. 1-0, og jubel på stadion, hvor også masser af børn, bidrog til den festlige kulisse. En føring, som ikke slår et aggressivt udehold ud af kurs, og som også får udlignet, da et hurtigt fremstød over højreflanken, åbner op fra skud fra distancen, en afslutning som drøner i mål, bag den debuterende Birkerød keeper Dimitrije Viktor Jensen, som ikke fik megen hjælp af sine kollegaer, inden kanon afslutningen. 1-1, hvor Icare må forlade forsvaret, med en skade som ikke helt vil læges, til fordel for Sebastian "Balle" Ramsing.

1-1, hvor spillet bølger frem og tilbage, og hvor Birkerød er yderst tæt på scoring, efter en hovedstøds afslutning, hvor kun en fantastisk refleksredning af Butt i Tårnby målet forhindrer dette, og som efterfølges at et Cilius skud som hviner over mål. I stedet for hjemmeholdet i teten, bliver det omvendt, 3 minutter før pause, da en tilfældig bold fra kanten af feltet, heldigt får lov at trille i mål mellem venner og fjender, bag en paralyseret Dimitrije i Birkerøds mål. 1-2, ærgerligt, så tæt på pausen, men egentligt ikke helt ufortjent, af en modstander, som lige har jagtet det lidt mere end dagens hjemmehold. Som alligevel til stor jubel får udlignet inden pausefløjtet, da et hurtigt taget frispark, som modstanderne ikke er helt klar på, sendes op til Cilius, som i en 1 mod 1 situation, afdribler sin direkte modstander, og scorer fladt under Butt i målet. Køligt og flot, et rigtigt angriber mål, og 2-2 ved pausen.

2.halvleg starter mere forsigtigt fra begge sider, hvor der passes bedre på i de defensive regioner. Hvor man skal et kvarter hen, før AB Tårnby tester Birkerød målet, med et langskud som stryger lige forbi, Dimitrijes sidestolpe. AB Tårnby er mest på bolden, men Birkerød spillerne viser forbilledlig fight, som da Vollesen tager et hel bane tilbageløb, og får stoppet en hurtig AB Tårnby kontra, på reglementeret vis i straffesparksfeltet. Samme Vollesen i modsatte ende kort efter, som spiller smart med hælen, til angriber Niklas, som i feltet kommer fri helt nede ved baglinjen, hvor han skubbes bagfra i sin afgørende aktion, til noget som igen sagtens kunne have udløst dagens tredje ikke dømte straffespark. Hvor anfører "Alex" igen kort efter, fra sin venstre position, sender en fin diagonal bold modsat, som sendes videre til felt, som Troels er tæt på, at formøble til noget rigtig godt.

2-2, i denne helt lige forestilling, som kan gå begge veje, hvor Birkerød er blevet bedre som halvlegen er skredet frem, og kulminationen på dette kommer et lille kvarter før tid, da først indskiftede Elias fra højrekanten sender en sukkerbold til feltet, som Vollesen i helt fri position misbruger, hvorefter bolden lander lidt uden for feltet i venstresiden, hos anfører Augustesen, som får det perfekte træf med favorit benet, og kan se sit flade skud suse i mål, helt nede ved målmand Butts venstre sidestolpe, til sit første sæsonmål, i sin kamp nummer 60 i gul/sort. Dagens tredje flotte Birkerød scoring, og 3-2 til et hjemmehold, som nu skal kæmpe og forsvare kampen hjem. Det lykkes til fulde, hvor målmand Dimitrije, har en feberredning fra tæt hold i overtiden, som dog var bleven dømt offside ved eventuel scoring.

Vigtigheden over sejren er ikke til at tage fejl af, da en flok ellevilde spillere, efter opgøret kan modtage publikums hyldest. Flot fight, i en underholdende fodboldkamp, som begge hold havde stor ære af, men som for AB Tårnbys vedkommende, desværre kun havde en vinder. Næste lørdag går det løs igen, samme sted og samme tid, når Greve gæster Birkerød, til et forhåbentligt igen velbesøgt stadion. Vi glæder os allerede. BF - Birkerød fanklub.

DS 1 Lørdag 30.3-19 kl.13.00 på Birkerød stadion: Birkerød - AB Tårnby = 3-2 (2-2)

Kampen i tal: 1-0 Rasmus Vagn Andersen (11) / 1-1 Dennis Kildemoes (20) / 1-2 Sebastian Segall (42) / 2-2 Troels Cilius Nielsen (45) / 3-2 Alexander Augustesen (77). Birkerød advarsler: Mathias Kokfelt (33) - Alexander Augustesen (35) - Magnus Hejbøl Jensen (38) - Simon Vollesen (90). Tilskuere: fri entre: Ca.300stk.

BIRKERØD 3-5-2: Dimitrije Viktor Jensen, debutant /  Rasmus Vagn Andersen - Frederik Bülow - Icare Djiki Gnezeko (22.Sebastian Tschorn Ramsing) / Mathias Kokfelt - Tobias Lawætz Hansen - Simon Vollesen - Magnus Hejbøl Jensen - Alexander Augustesen (A)/ Niklas Toft Kristiansen (72.Elias Asidah With) - Troels Cilius Nielsen (90.Jacob Sten Madsen).