Endnu en hjemmesejr til Birkerød

image Tobias Lawætz - her i kamp mod GVI - og holdkammeraterne fik endnu en sejr på kontoen. Madsen foto.
08. april 2019 kl. 09:22

Efter sidste uges festivas af en klubdag, som kulminerede med en ultra vigtig 3-2 sejr over AB Tårnby, var det atter blevet hverdag på lægterne, hvor man savnede folket og livet fra sidst, og hvor man kunne ærgre sig over, at klubbens mange folk, ikke havde lyst til at gentage succesen, med bare deres tilstedeværelse, nu da klubbens flagskib, senior 1, atter optrådte på hjemmebanen. De gengangere af tilskuere der trods alt var, kunne glæde sig over fortsat succes, for herrer eliten, der tog et nyt stort skridt væk fra bundregionerne, med en ny sejr, denne gang over tabel ligestillede Greve, på 1-0.

Andre forårs aktiviteter, har sikkert holdt folket væk, denne helt igennem perfekte forårsdag, som var ideel til fodboldspil, som desværre ikke helt kunne spilles på et lige så plant underlag, som Birkerød stadion tidligere har kunnet byde på. Banens beskaffenhed, skal dog ikke bære skylden for, at kampen blev noget af en langgaber, som i realiteten kun havde et højdepunkt. Men hvilket et. Som kom i kampens overtid, da anfører Alexander Augustesen, for anden uge i træk blev den store matchvinder, med et venstre støvle hvin, der nærmest var en tro kopi, af sidste uges perle.

Det reddede hele fodboldkampen, som slet ikke levede op til sidste uges underholdning, dertil ramte de blå klædte Greve spillere, slet ikke AB Tårnbys niveau, hvor et svækket hjemmehold, der savnede kreatør Simon Vollesen, og topscorer Troels Cilius, heller ej ramte noget, som kan betegnes som topniveau. Kønt eller ej, i fodbold er det i sidste ende resultaterne der tæller, og denne lørdag var det Birkerød som var heldigts i den disciplin, i en bestemt ikke ufortjent sejr. Rækkens mest gavmilde defensiv fra Birkerød, prøvede samtidig for første gang i sæsonen, en ægte "clean sheet", noget der fremadrettet helt sikkert må give selvtillid, til defensivens folk.

I en kamp, hvor fejl afleveringerne ikke kunne tælles på 2 hænder, er Birkerød tæt på føring, i allerførste minut, da Hejbøl kombinerer med Kokfelt på højrekanten, som sender sit indlæg til feltet, hvor Elias er helt fri foran mål, men skud benet er ikke helt varmt endnu. I en indledning, hvor Birkerød er på bolden stort set hele tiden, er det igen Elias, der er tæt på scoring, da han efter 20 minutter, fra sin venstreposition, sender sin afslutning på overliggeren. Greve er et bovlamt og tamt udehold, der intet viser i en 1.halvleg, hvor Birkerød defensiven aldrig for alvor bliver udfordret. Birkerød sidder på spillet, der ikke udmønter sig i specielle farligheder foran målet, hvor man dog i halvlegens slutning, nærmest belejrer Greve målet, med masser af aktivitet i modstanderens felt, hvor der lige manglede den rigtige fod på bolden i virvaret. 0-0 ved pausen, kunne ikke ophidse nogen.

5 minutter inde i den nye halvleg, kunne udeholdet ganske ufortjent have taget teten, da en blød aflevering frem af banen, ved midterlinjen, ryger under Bülows fod, som giver Greve direkte friløb mod målet, men hvor Dimitrije kommer godt ud af sit mål, og i samspil med den tilbage løbende Bülow, rager kastanjerne ud af ilden. 2 minutter senere, viser hjemmeholdet godt spil, hvor bolden kører over flere stationer, inden Elias sluttelig, nede fra højrekanten, kan spille bolden skråt tilbage til midt feltet, hvor Kokfelt kommer susende, får godt træf mod nederste modsatte hjørne, men hvor Greve keeper Kasper Larsen, viser storspil, og kommer helt ned til stolperoden, og verfer bolden til hjørnespark.

Så er den gal igen, i Birkerøds bageste bastioner, med endnu et Greve friløb, hvor Birkerød kan være glade for skidt angriberspil, med et alt for langt sidste træk, som en hurtig og vågen Dimitrije i Birkerød målet, sikkert får opsnappet, hvor Birkerød igen kort efter er på spil modsat, med et "Alex" indlæg til midtfeltet, som rammer en fri Jacob Steen lige i knolden, men hovedstødet er ikke af samme kvalitet som indlægget. Her 20 minutter før tid, var det noget af det sidste Birkerød fik, som lignede målchancer, altså indtil Alexander lynede i overtiden. Greve har bolden meget af tiden, uden dog at blive specielt farlige, men man frygter alligevel, at en tilfældig chance opstår, som kan afgøre matchen. Greve får ikke sådan en mulighed, og da begge mandskaber, og publikken, har indstillet sig på en nullert, kommer der gang i den i slut minutterne, først da Greves Bjørn Paludan får sit andet gule kort, af kampens ikke uefne kvindelige dommer Frederikke Lydia Søkjær, for endnu et grimt frispark, og dernæst til Alexanders eventyr historie, som fik det hele til at ende lykkeligt, med sit super træf, som via stolperoden endte i sejrs jubel både på banen, og på lægterne.

I en tid, med mange skadede senior spillere, og mange weekend afbud, måtte senior 2, som spillede samtidig, ty til alternativer i sin startformation, hvor ældre koryfæer, som Thomas "Hugger", Michael "C", og Martin Sandner, samlet med langt over 600 1.holds kampe, blandt andre optrådte. God gammeldags klub ånd, at hjælpe til i sådanne nødsituationer, i en kamp, hvor man for øvrigt spillede 2-2, mod ORI fra Frederiksværk.

De næste uger, står der udekampe på programmet, for DS holdet, når først turen går til Ballerup og BSF, og sidenhen til Tåstrup, i 2 kampe, hvor der sagtens kan ligge flere kærkomne point og vente, på familien Galls gul/sorte tropper.

DS1: Lørdag 6.4-19 kl.13.00 på Birkerød stadion: Birkerød - Greve IF = 1-0 (0-0)

Kampen i tal: 1-0 Alexander Augustesen (92). Advarsel Birkerød: Frederik Bülow (18). Tilskuere: Desværre alt for få - vel omkring 150.

BIRKERØD: Dimitrije Viktor Jensen / Mathias Kokfelt - Rasmus Vagn Andersen - Emil Bech - Frederik Bülow / Sebastian Tschorn Ramsing - Magnus Hejbøl Jensen - Tobias Lawætz (79.Jacob Østerby) - Alexander Augustesen (A) / Jacob Sten Madsen - Elias Asidah With.