Flot Birkerød fight gav fortjent point

image God Birkerød fight sikrede point mod Herlev, hvor Oscar Hartkopf spillede sæsonens hidtil bedste kamp
19. oktober 2020 kl. 08:36

Birkerøds træner duo blev udfordret på alle parametre, da det stærkeste hold skulle udtages til weekendens DS kamp, mod Herlev. Anfører Kokfelt og viceanfører Magnus Hejbøl, var ude med henholdsvis skade og karantæne, endvidere var Sebastian ”Balle”, og Simon Vollesen, fra den normale start ellever, ude med skade og private årsager. Så var der også lige skader til Jacob Østerby, og det nyligt debuterende ung talent Nikolaj Hofland, som uheldigvis har brækket en tå. Eneste lyspunkt i den saga, var, at Tobias Lawætz til gengæld var spilleklar, selvom DBU i første omgang havde ham på karantænelisten. Karantæne slipper Tobias til gengæld ikke for i næste uges kamp mod LSF, efter endnu en advarsel i dagens kamp mod Herlev.

Alle disse problemer åbnede op for 2 debutanter, Alexander Helk og Oliver Carl. Alexander, søn af navnkundige Uno, som huserede på Birkerøds 1.hold, fra 1985 til 1991, hvor han spillede 91 divisionskampe, spillede fra start, og gjorde et fint indtryk i Birkerøds venstre forsvarsside, hvor Oliver Carl også fik lov til at smage atmosfæren i opgørets sidste minutter. Træner duoen havde gravet dybt i den taktiske skuffe, hvor angriber Jakob Sten Madsen, blev placeret i det centrale forsvar, sammen med den nyudnævnte anfører Tobias Lawætz. Godt set med fysisk stærke Jakob Sten i den position, som spillede solidt, og lignede en som aldrig havde prøvet andet. Hermed fik man det optimale ud af dagens spillermateriale, hvor man heller ej var langt fra det ultimative, nemlig en sejr, i et taktisk opgør, som sluttede 0-0, hvilket begge mandskaber kunne stille sig tilfreds med.

Så det var med lidt bange anelser, man gik ind til dagens opgør, mod topholdet Herlev, som i forvejen har været et problem, og ligefrem måske Birkerøds onde ånd igennem en årrække, hvor man dog sejrede over Herlev 2, i sjællandserien i 2016. Herlev, som var heldige, at undgå en sandsynlig nedrykning, da man lå klart sidst, da sidste turnering blev corona nedlukket, efter en halvsæson, uden nedrykkere. Nu et Herlev hold i bedring, som var ubesejret indtil sidste weekend, hvor man tabte til Greve, men som stillede op på Birkerød stadion som klar favorit.

Forskellen på de 2 mandskaber, var dog ikke øjensynlig, i et opgør, hvor begge mandskaber havde deres gode perioder, hvor man hver især kunne have afgjort kampen til deres fordel. Birkerød starter kampen bedst, med klar boldbesiddelse i kampens første 20 minutter, hvor flere gode angreb, med skud udefra, og bolde til feltet, dog ikke kaster store målchancer af sig. Pludselig vender opgøret omkring den halve time, hvor udeholdet viser tænder for første gang, med flere farlige situationer i Birkerød feltet, blandt andet via et bombardement af episoder foran Birkerød målet, hvor bolden reddes på Birkerød stregen i sidste øjeblik. Herlev slutter halvlegen bedst, hvor dagens publikum er glade for pause fløjtet af dommer, Frederikke Lydia Søkjær, som før har ydet meget bedre præstationer på Birkerød stadion.

2.halvleg er 10 minutter inde, da Herlev får en stor chance i midtfeltet, hvor et indlæg fra venstre heades lige forbi Birkerød målet. Birkerød svarer igen i denne jævnbyrdige forestilling, da gode kombinationer foran Herlev feltet, mellem Bagger og Cilius, bringer Troels til afslutning, men tåhyleren reddes af Herlev keeperen. Et godt kæmpende og godt organiseret Birkerød mandskab, har fint styr over opgøret, mod et ikke imponerende Herlev hold, som kun i perioder formår at sætte Birkerøds ny konstruerede forsvar i større problemer. Et kvarter før tid, fræser Broby op af venstre kanten, i et af sine velkendte raids, og sender et knaldhårdt indlæg til feltet, som indskifter Peter Danielsen er tæt på at nå, og lidt efter, et Birkerød frispark ind til feltet, hvor først ”Dino”, og lige efter Oscar, preller skud af mod Herlev målet, men desværre ikke finder åbningen. Igen Birkerød, en håndfuld minutter efter, i slutfasen af opgøret, hvor en nedfaldsbold til Troels i midtfeltet, kan lukke opgøret, men Troels afslutter over det åbne mål, over for en humpende skadet Herlev keeper. Til sidst er Herlev tæt på sejren, da en bold ruller på Birkerøds overligger, inden Magnus i Birkerød målet befriende sikrer sig bolden.

Birkerød sikrer sig point, mange ikke havde regnet ned, på et godt taktisk oplæg, god holdmoral, fighter ånd, og ikke mindst tro på egne evner. BF. Birkerød fanklub.

DS2: Lørdag 17.10-20 kl.13.00 på Birkerød stadion: Birkerød – Herlev IF = 0-0

Birkerød advarsler: Tobias Lawætz (59, og karantæne mod LSF) – Jes Broby Petersen (63). Tilskuere: 125

BIRKERØD: Magnus Høgh Petersen / Emil Hejbøl Jensen – Jakob Sten Madsen – Tobias Lawætz (A) – Alexander Helk, debutant (88.Oliver Carl, debutant) – Jes Broby Petersen / Mads Bagger (72.Peter Danielsen) – Emil Willer – Oscar Hartkopf – Niklas ”Dino” Kristiansen / Troels Cilius Nielsen