Menu

Naboer delte point

image Vinder af Publikums pokalen 2019 - og årets spiller på "skjoldet" 2019 - Magnus Hejbøl Jensen
Birger Flannov
03. november 2019 kl. 20:47

Danmarksserien spillede sidste runde, i første halvdel af sæson 2019/20, hvor det for Birkerøds vedkommende, foregik på Birkerød stadion, hvor Allerød havde taget de få kilometer over kommune grænsen, som agerende modstander. Det var tredje gang, de 2 naboer, mødte hinanden i en fodboldkamp i år, møder som Birkerød umiddelbart er sluppet bedst ud af. Efter et 2-2 opgør i Allerød for et par måneder siden, blev det endnu engang 2-2, da holdene igen mødtes til turnering fodbold, på en sjaskvåd November dag, hvor samtlige af dagens fåtallige tilskuere, klogeligt skuttede sig under den lille tribune. I tredje opgør, var Birkerød endvidere forbi Allerød i Maj måned, til kamp i Sydbank pokalen, og vandt med de overlegne cifre af 5-2.

Godt nok med den lille positive Allerød statistik, som skulle og burde have været endnu bedre, hvis sejren var kommet i land, i denne sidste kamp, som reelt var et 6 point opgør, hvor Birkerød med sejr, kunne have spillet sig helt op i Allerød haserne. Turneringen holder nu lang vinterpause, og genoptages først, når kalenderen siger midt Marts 2020, hvor modstanderen for Birkerøds vedkommende hedder Fremad Valby på udebane. Nu holdes der pause, set fra en tredje sidste plads, hvor alt fokus nu rettes mod et forår, hvor målsætningen er den helt klare, at undgå nedrykning. Som anfører Mathias Kokfelt sagde efter kampen, var han sikker på, endnu flere indspillede point, i det kommende forår, en betragtning og vurdering, undertegnende er helt enig i, og sikker på vil holde stik.

Inden kampen overrakte Birkerød fanklub, traditionen tro, årets publikums pokal, og buket, en hæder der gives til den spiller, som i hele kalender året, har præsteret godt og solidt. I 2019 indgraveringen, stod navnet Magnus Hejbøl Jensen, at læse, en vellidt spiller der fra sin midter position, altid giver den fuld skrald for sit hold, med evigt løbearbejde, fra start til slut, i hver eneste fodboldkamp, hvor alle græsstrå med sikkerhed bliver betrådt. Magnus spillede med i 29 af årets 30 spillede kampe, det samme som Niklas "Dino", men de blev dog begge overgået af Elias Aisadah With, som deltog i samtlige 30 opgør.

Magnus, blev for øvrigt rigeligt hædret, denne eftermiddag, da han efter kampen, af trænerteamet, også blev kåret som årets spiller, hvilket fik træner Benny Gall, spydigt til at sige, at han ikke altid var enig i fanklubbens ytringer "fra højen" under kampene, men i tilfældet Magnus var han helt enig, med hensyn til publikumspokalen. Samme Gall, som fortsætter med sønnike som træner, og for øvrigt i lighed med formand Sloth, og spillere, havde masser af roser til selv samme fanklub, som altid forstår at være til stede på lægterne under kamp, og tak for det, til alle involverede, som gider at troppe op.

Birkerød får en superstart i opgøret mod Allerød, da Jacob Sten Madsen, som havde fået chancen fra start, bringer sit hold på en tidlig 1-0 føring, da han straks uden for feltet, sender et perfekt dykkende skud, ind over Allerød målmand Yusuf Yasin, der er trådt et par skridt for langt ud af sit bur. Så var der lagt op til et livligt opgør, på det fugtige underlag, hvor holdene den første lille halve time, skiftes til at være boldholdere, dog uden nævneværdige målchancer. Før Vollesen erobrer en bold, midt på banen, sætter fart, og spiller en afgørende pasning ud til Troels i højrekanten af feltet, som med fordel kan afslutte mod målet, men vælger den dårligere beslutning, med indlæg til midtfelt, hvor Jakob Sten, lige nøjagtig ikke når frem til bolden.

I stedet for eventuelle 2-0, udligning modsat kort efter, da dommer Milad Rajabi dømmer straffespark for skub i feltet, efter et hjørnespark. Korrekt eller ikke, men når 18-20 spillere samles i et felt på en dødbold, er det sjældent, at der ikke bliver maset og skubbet, på livet løs, også i dette tilfælde, hvor dommeren åbenbar så noget, der ikke virkede helt åbenlyst. Allerød topscoreren Dino Karjasevic, sparker dybt i bolden, og lobber bolden i mål, bag Birkerød keeper Dimitrije, der havde smidt sig til siden. Et dumt og unødvendigt forærings mål, og et nyt skulle følge efter, 7 minutter senere. Hvor Elias fra sin venstre forsvars position, ikke får afviklet og tacklet en bold af h...... til, ud af kommunen, hvilket fører til bold tab, og hurtigt 1-2 Allerød spil, hvor Søren Freund, nærmest fra 0 gradder baglinje, skruelobber bolden over den lavt ud kurende Dimitrije i Birkerød målet. Birkerød er nede med 1-2 ved halvleg, desværre på egne fejl.

Det bliver der udlignet på, kort inde i 2.halvleg, da Jakob Sten igen er på pletten. Et hurtigt opsat Birkerød angreb, ender på venstreflanken, hvor Elias With, gør skaden god fra første halvleg, med et super fladt indlæg til feltet, som forward Jakob Sten er hurtigst på, og kan knalde udligningen i kassen. Angriberens første sæson mål, og nummer 8 i gul/sort i alt, men ikke første gang, med 2 scoringer i samme kamp, det skete også, i efteråret 2017, i 2-1 ude sejren mod Avedøre. Den hurtige udligning skaber liv på lægterne, med forhåbninger om mere, og Birkerød er da også holdet der efterfølgende sidder på spillet. Lige indtil Kokfelt misser en alt for kort tilbagelægning, som målmand Dimitrije heller ikke er helt med på, som bliver opsnappet af Karjasevic, som i helt blank position, sparker forbi målet.

Kokfelt gør skaden god kort efter, med en godt set lang diagonal aflevering, ud på venstrekanten, hvor Niklas "Dino", kommer fri til skud, som desværre også sparkes forbi målet, i den helt åbne fodboldkamp, hvor folket var enige om, at der stadig var mål i vente, hvilket de så desværre ikke fik ret i. Men hjemmeholdet fra Birkerød, kom dog så tæt på en scoring, som man overhovedet næsten kan komme, da energiske Troels Cilius får slidt sig fri, hvor han fra kanten af feltet får afsluttet mod målet, et skud målmand Yasin lige nøjagtig får berørt, hvorfra læderet springer op på undersiden af overliggeren, og desværre i spil igen, på den forkerte side af stregen. Mega ærgerligt, og synd for Cilius, som virkelig jagtede og var opsat på scoring denne eftermiddag.

Derefter er det Birkerød, som jagter en afgørelse mest, uden at komme frem til de helt store muligheder, hvor den bedste igen kommer fra et Elias With indlæg fra venstrekanten, hvor Troels lige nøjagtig kommer en anelse for sent til bolden. Birkerød er det bedste hold i anden halvdel, og skulle der have været en vinder, havde hjemmeholdet været den mest fortjente, i en sæson afslutning, hvor man gik ubesejret igennem de sidste 3 opgør, noget man kan tage med på vinterferie, og komme stærkt ud med til et forår, hvor en godt sammen tømret trup, nok skal præstere det nødvendige, for at holde status af danmarksserie klub. BF - Birkerød fanklub.

DS 1: Lørdag 2.11-19 kl.13.30 på Birkerød stadion: Birkerød - Allerød = 2-2 (1-2)

Kampen i tal: 1-0 Jacob Sten Madsen (8) / 1-1 Dino Karjasevic (31,straffe) / 1-2 Søren Freund (38) / 2-2 Jacob Sten Madsen (48). Birkerød advarsler: Aleksander Frost Rasmussen (31) - Frederik Heise (93).

BIRKERØD: Dimitrije Viktor Jensen / Aleksander Frost Rasmussen (46.Mathias Kokfelt (A) - Tobias Lawætz Hansen - Mads Nanni Serop - Elias Asidah With / Niklas Toft Kristiansen - Simon Vollesen (A) - Oscar Hartkopf - Magnus Hejbøl Jensen / Troels Cilius Nielsen - Jacob Sten Madsen (79.Frederik Heise).