Nederlag i gryden

image Thomas Høegh var tilbage i Birkerød trøjen - her i grønt med stramt vaskebræt - i 3-1 sejren over Avedøre.
15. april 2019 kl. 08:35

Det blev desværre ikke alle gode gange tre, men hensyn til sejre, da Birkerøds danmarksserie spillere gæstede "gryden" i Ballerup idrætspark, denne lørdags middags stund. I en kamp mellem de 2 ligestillede tabel hold, var hjemmeholdet lidt skarpere i afgørende situationer, men sejren på 2-0 kunne lige så godt være gået modsat, med sejr til de gul/sorte, der dog ikke helt kendte deres besøgstid foran målet, når chancerne bød sig ind, hvor et boldtab, og et par dommerfejl blev afgørende, til Ballerup/Skovlundes fordel.

Birkerød er for tiden hårdt ramt af skader og manglende spillere, hele 9 stk. potentielle senior 1 spillere, er en del af lazarettet, som selvfølgelig gør tingene vanskellige for træner Gall, når formationerne skal sammensættes. Til dagens kamp i Ballerup, bestod udskiftnings bænken af målmand Magnus, U19 spiller Nikolai Mantzius, og en Østerby, som grundet rejseproblemer, aldrig nåede frem til kampen. Da man samtidig havde senior 2 på banen i Allerød, blev det ikke nemt for trænerteamet at lægge kabalen. Et senior 2, som desværre tabte 1-2, på en sen Allerød scoring. I Ballerup, optrådte alle 11 aktører, fra start til slut, et sjældent syn, i dagens fodbold.

I Birkerøds center forsvar, var der debut til Oliver Graham, søn af Birkerød legenden Jesper, som med 311 1.holdskampe, og 4 kåringer som årets spiller i perioden 1975-1983, ikke overgås af nogen anden, på det felt. Sønnike Oliver fik en flot debut, i et forsvar, som Thomas Høegh også igen var en del af. Men sin rutine, og gode spilforståelse, udgjorde Høegh bindeleddet, i et velfungerende forsvar, som godt kunne have fortjent at holde nullet. Det lykkedes desværre ikke, hvor et point ellers havde været ultra vigtigt, da AB Tårnby på få dage har scoret 6 point, og med stormskridt er på vej væk fra den næstsidste plads, som Birkerød nu kun er 4 point fra. Som igen gør næste uges udekamp mod svage Tåstrup, til en nærmest must win kamp, for at holde de øvrige bundrivaler på afstand.

På den lidt ujævne græs bane i "gryden", hvor Birkerøds lille fanskare, skuttede sig i forårskulden, starter hjemmeholdet bedst, med skud udefra, da kamp uret står på 4, et farligt brækkende forsøg, som Dimitrije i Birkerød målet redder på akrobatisk vis. De gul/sorte Birkerødder, starter opgøret forsigtigt, hvor nye folk, i de bageste bastioner, lige skal finde sammen. Efter hjemmeholdet har været mest på bolden i de første 20 minutter, begynder en god Birkerød periode, med et par skud udefra, som dog ikke rammer kassen. Da den halve time rundes, spiller Birkerød flot, hvor Kokfelt i samspil med Hejbøl, sluttelig finder en forholdsvis fri Vollesen i toppen af feltet, men opgørets første reelle åbne mulighed, drønes over målet.

Minutter efter i Birkerød dominans, er anfører "Alex" tæt på at blive målscorer for tredje kamp i streg, men drønet sidder lige på keeper Johansen, som verfer forsøget over målet. BSF straks efter farlige modsat, da et indlæg fra højre til feltet, giver et åben chance, men en godt spillende Kokfelt, når at sætte sin tackling ind, lige inde skud afviklingen. En 1.halvleg uden mål, kunne ingen af holdene være utilfreds med.

Birkerød starter anden omgang, med en lige ved og næsten aktion, hvor Vollesen med en venstre indlæg, er et mulehår fra at spille Niklas helt fri i midt feltet, men en BSF fod afværger i sidste sekund. Samme Niklas, får et par minutter efter, opgørets suverænt største chance, da et BSF koks i venstresiden, giver ham friløb ind i feltet, men totalt fri tæt under målet, nægter angriberen at afslutte, og tackles, da han omsider finder på at afslutte. Av, den var stor, og her burde Birkerød have taget teten. Birkerød har godt styr på BSF, hvor man skal helt frem til 67.minut, før hjemmeholdet i 2 omgange er farlige, men hvor Dimitrije redder de farlige kastanjer ud af ilden, hvor også Hejbøl modsat, får et godt langskuds træf, som desværre sidder lige på BSF keeperen.

Man indstiller sig på en 0-0 kamp, som begge mandskaber snildt kan leve med, da et Birkerød boldtab af Vollesen på egen banehalvdel bliver skæbnesvangert. I en situation, hvor der bliver lavet frispark på boldholder Vollesen, bruger dommeren fordelsreglen, over for den stadig boldholdende Vollesen, men da han fortsætter sit dribleri, og taber bolden, ingen fløjte fra dommer Peter Christensen, hvor en hurtig aflevering ind i feltet, lynhurtigt omsættes til scoring, med en flad afslutning af Emil Tidemand, som Dimitrije ikke når ordentlig ned til. Birkerød protesterer uden held, 1-0 til hjemmeholdet, på et irriterende ærgerligt mål.

Som kunne have været udbygget 5 minutter efter, på fint BSF spil over højrekanten, hvor et frit hovedstød i midtfeltet, heades forbi målet. Birkerød får udlignings chancen i kampens sidste minut, da Høegh fra sin venstreposition, sender det gode indlæg til feltet, som træffer et helt fri Emil Bech i midtfeltet, men direktøren forvaltes dårligt, med et kiks af et skud lige på BSF målmanden. I stedet ser dommeren, som den eneste på stadion, et straffespark modsat, som ingen mening giver, og Emil Tidemand bliver dobbelt målscorer, til slutcifrene 2-0, i en kamp, Birkerød ikke burde have tabt.

Revanchen kan Birkerød få, når de 2 hold mødes igen, i turneringens sidste kamp på Birkerød stadion, i midten af Juni måned, til en kamp som forhåbentlig ingen betydning har på det tidspunkt. Den tid, den forhåbentlig glæde, først gælder det Tåstrup, førstkommende lørdag på udebane, hvor der skal huskes, at det oprindelige kamp tidspunkt på 15.30, nu hedder kl.14.00 nul dut. Mød op, og støt dine lokale helte. BF - Birkerød fanklub.

DS pulje 1: Lørdag 13.4-19 kl.12.00 i Ballerup idrætspark: BSF - Birkerød = 2-0 (0-0)

Kampen i tal: 1-0 Emil Tidemand (78) / 2-0 Emil Tidemand (91). Tilskuere:150.

BIRKERØD: Dimitrije Viktor Jensen / Mathias Kokfelt - Oliver Graham (debutant) - Emil Bech - Thomas Høegh / Magnus Hejbøl Jensen - Tobias Lawætz Hansen - Simon Vollesen - Alexander Augustesen (A) / Elias Asidah With - Niklas Toft Kristansen.