Nederlag på kunsten

image Mads Serop fik tiltrængt spilletid med et fint indhop. Bagest teamleder Rene Johansen.
03. oktober 2018 kl. 22:28

Efter at have spillet og trænet på klubbens nedslidte kunstgræsbane i alt for mange år, var banen endelig blevet udstyret med nyt underlag, som altså blev indviet denne tirsdag aften, hvor det udsatte opgør mellem Birkerød og GVI omsider kunne afvikles. Underlaget så bestemt indbydende ud, meget bedre end vejret, hvor en stiv efterårsstorm, og regnbyger der kom og gik, ikke gjorde det specielt morsomt for aftenens fåtallige tilskuere. Anlæggets projektører matchede desværre heller ej det nye fine underlag, da der stadig mangler masser af spot på lampetterne, hvis og når der fremover skal spilles officielle gældende kampe.

Efter et par pointgivende kampe, blev det til et ærgerligt nederlag på 0-1 til Gentofte mandskabet, i en kamp, hvor hjemmeholdet i perioder spillede udmærket fodbold på det hurtige underlag, specielt i 2. halvleg, men hvor chancerne undervejs desværre blev for få, til at matche den tidlige og hurtige scoring udeholdet satte ind. Birkerød kom nemlig aldrig helt på plads forsvarsmæssigt i kampens første lille kvarter, og det udnyttede GVI til at score kampens eneste mål, i en ellers chancefattig kamp, hvor et 0-0 resultat ellers havde ligget lige for.

GVI sætter nemlig dagsorden fra start, hvor Birkerød slet ikke er på plads i forsvarsbastionerne, hvor gæsterne er farlige fra start i Birkerød feltet, og allerede i fjerde minut får bolden i netmaskerne, men linjedommeren ser den hårfine offside korrekt. Birkerød slipper med skrækken i første omgang, men GVI fastholder presset, og et indlæg fra venstre sejler over i Birkerøds bagrum i det lille felt, hvor bolden straks viderespilles ind mod midtfeltet, hvor 2 GVI spillere står fri, med Jimmi Mayasi som sætter sidste fod på bolden, uden chance for Birkerøds debuterende teenager målmand Jacob Mencke, som i den grad var solgt af sit forsvar hele vejen rundt.

P.... hamrende ærgerligt, for i resten af kampen, har Birkerød så nogenlunde styr på defensiven, hvor kun en redning på målstregen af Icare, blev rigtig farlig fra udeholdets side, efter 25 minutters spil. Ind imellem var Birkerød kommet godt frem på banen, hvor Lawætz havde testet Gram Jensen i GVI målet med et udmærket skud, og hvor også Vollesen havde et fint indlæg til midtfeltet, som kunne have kastet noget af sig, inden topscorer Troels må se sit gode skud fra ydersiden af feltet, pareret godt af GVI keeperen. Halvlegen slutter med en løs chance til GVI angriber Mayasi, men her er Birkerøds målmand Mencke på sin plads, og griber sikkert ind. De 2 hold trasker til pause i ruskvejret, hvor udeholdet er bedst stillet med en yderst smal føring.

2. halvleg bliver nærmest total blottet for målchancer, men hvor det er hjemmeholdet, der på sit nye kunstgræs viser det bedste fodboldspil, med hurtige kombinationer, men også for hurtige, hvor det kommer bag på spillerne, hvor hurtigt bolden løber på det nye våde underlag, på stikninger, til eksempelvis Troels i front. GVI som blev snydt på opryknings målstregen i sidste sæson, af vanløse, har nye ambitioner om forfremning, og kom fra et nederlag til Avedøre på 1-3, blev mere og mere til at tale med, som kampen skred frem, hvor hurtige Bagger på venstrekanten, flere gange var tæt på at blive sat helt rigtigt i scene, og som også fik kæmpet sig frem til en god skudmulighed på kanten af feltet, med ikke nok power i venstreskuds afslutningen, som Gram Jensen i målet forholdsvis let tager sig af.

Også en igen stærkt spillende Høegh, og Troels tester GVI målet med skud, i et opgør med masser af tænding, og en rigtig flot herre fight af hjemmeholdet, som slutter med pres mod GVI målet, med en del hjørnespark til følge, men desværre kommer den afgørende chance aldrig i denne kamp, som så ville have givet den fortjente udligning. Frustrationen og ærgrelsen var forståelig hos et par af Birkerøds bærende kræfter efter opgøret, i en helt tæt kamp, men på lørdag går det løs igen, og denne gang heldigvis med rigtig græs under støvlerne, og ligeså heldigvis i dagslys, og så kan Tåstrup bare komme an. Mød op på Birkerød stadion kl.13.00, og støt dit lokale fodboldhold. BF. - Birkerød fanklub.

DS pulje 1: Tirsdag 2.10-18 kl.18.30 på kunstgræs: Birkerød - GVI = 0-1 (0-1)

Kampen i tal: 0-1 Jimmi Mayasi (10). Birkerød Advarsler: Magnus Hejbøl Jensen (21) - Tobias Lawætz Hansen (71) Simon Vollesen (90). Tilskuere: 70 forblæste stakler.

BIRKERØD: Jacob Mencke, debutant / Icare Djiki Gnezeko - Alexander Frost Rasmussen - Thomas Høegh - Mathias Kokfelt / Magnus Hejbøl Jensen (65. Mads Nanni Serop) - Alexander Augustesen (A)(56. Chriss Jacobsen) - Tobias Lawætz Hansen (81. Rasmus Garly Hansen. ) - Simon Vollesen - Mads Bagger / Troels Cilius Nielsen.