Nederlag til Herlev

image Magnus Hejbøl Jensen scorede Birkerøds mål - her i forårs-premieren mod GVI. Foto: Madsen
12. maj 2019 kl. 17:16

Efter sejre i alle forårets hjemmekampe, ventede Herlev som ny modstander, på Birkerøds slidte og ujævne opvisningsbane, en modstander som Birkerød igennem tiderne, og i alle år, altid har haft svært ved at besejre. Det skulle da heller ikke lykkes, på denne solbeskinnede halvkolde forårsdag, hvor forstads københavnerne igen viste sig som de stærkeste, med en 3-1 sejr til følge. En sejr som var fortjent nok, men som sagtens kunne være endt med point til de gul/sorte, hvis ikke et par eklatante dommerfejl, vippede opgøret over til Herlev fordel, midtvejs i 2.halvleg. Så sæson 2018/19 mod Herlev, blev igen point løse, via resultaterne 0-3, 1-3 hjemme, og 2-4 ude.

Herlev er et offensivt orienteret mandskab, som angriber med mange mand, og som da også er rækkens næstmest scorende hold, efter Holbæk. De buldrer også frem mod Birkerød målet fra start, og havde allerede efter 3 minutter, brændt 2 chancer, en stor og en kæmpe, og en håndfuld minutter efter, igen var farlige, med afslutning på mål, som plukkes af Dimitrije i Birkerød målet. Birkerød må hurtigt i kampen ændre formation, da en skadet Icare må udgå, og erstattes af frontløber Frederik Heise. Efter den værste Herlev dominans har lagt sig, spiller hjemmeholdet sig gradvist ind i opgøret, og kommer endda i front, da Hejbøl i højrekanten af feltet brager et fladt skud i kassen, efter et godt Birkerød angreb, hvor Elias er slut assistenten efter fornemt arbejde med indlæg fra venstrekanten. Et af midtbane slider Hejbøls sjældne mål, giver hjemmeholdet føringen på 1-0, ikke helt fortjent, men modsat Herlev, særdeles effektivt.

Selvtillid til et hjemmehold, som udfordrer Herlevs bageste rækker, som absolut er til at tale med, hvor det er yderst tæt på endnu en scoring, da Vollesen med en løftet aflevering finder en fri Heise i feltet, men millimeter skiller Heise fra at nå indlægget. Herlev hele tiden med fare på færde, når der stormes mod Birkerød målet, hvor der igen kombineres til en god chance, men også hvor Dimitrije igen, viser sig frem som redningsmanden i hjemmeholdets bur.

I den underholdende kamp, med 2 mandskaber, som gerne vil spille offensiv fodbold, er næste chance til Birkerød, hvor Vollesen sender en flad stikning fremefter mod Heise, som lige når at prikke bolden, forbi den udfarende keeper, desværre uden kraft nok, da forsøget samles op af en forsvarsspiller, lige inden den passerer målstregen, hvor også Lawætz kort efter, er tæt på i feltet, efter endnu en godt set aflevering fra Vollesen. 2 minutter inden pause, kommer udligningen fra Herlev, da et boldtab fra Niklas på højrekanten, midt på banen, giver lynhurtig omstilling, og via 2 stationer, udligning af rækkens topscorer Julius Lip, som lægger bolden ind bag en prisgivet Birkerød keeper. 1-1 ved pause.

I starten af 2.halvleg, må Birkerød desværre udskifte anfører Augustesen, med dagens anden skade, og igen må der omrokeres, hvor Emil Bech skiftes ind til defensive opgaver. 8 minutter ind i halvlegen, får Niklas en jætte chance for at bringe sit hold i front, da en godt spillende Hejbøl, stikker ham fri med en dybdebold, men desværre, afslutningen bliver noget kludder mor, med skud over mål, hvor også udeholdet lige inden havde haft et hjørnespark, som lavede farlig tumult i Birkerød feltet.

Da spilletiden siger 63 minutter, starter dommertrioen, sit negative show, som desværre ødelægger den ellers underholdende fodboldkamp. Først driver Vollesen gæk med et par forsvarsspillere, i Birkerøds højre angrebsside, hvor han helt nede ved baglinjen, fikst med hælen, spiller sig selv fri til videre løb ind i feltet, hvor han helt umotiveret trædes og tackles ned bagfra, af en af de tørrede spillere, til noget som lignede nord Europas største straffespark, desværre bare ikke i dommer og linjedommer øjne, der valgte at ignorere den klare forseelse. Hvorfor skulle Vollesen vælge at falde i friløb ind i feltet uden berøring bagfra, og hvis dommer Jensen omvendt vurderede faldet som film, hvor blev det gule kort til Vollesen så af. Håbløst dommer, og linjedommer arbejde.

Straks efter i modsatte ende, straffespark til Herlev, hvor dommeren mener at Bech får kantet sin modstander i en direkte duel i feltet, noget som måske nok kunne forsvares, men som absolut var af den mindre slags, i forholdet til hvad der lige var sket i modsatte straffefelt. 1-2, ved Julius Lip, og op ad bakken for et hjemmehold, som ikke lige havde fortjent at komme bagud på denne måde. 5 minutter senere, kommer linjedommeren på modsatte streg også i centrum, da Herlev lukker kampen med 3-1 scoringen. Stikningen frem mod Julius Lip, er soleklar offside, noget linjedommeren ikke kunne se, da han stod og hang, og ikke var fulgt med ned til episoden. Julius Lip kunne fuldende sit vaskeægte hattrick, ved at prikke læderet forbi Dimitrije, til sit mål nummer 22 i sæsonen, og kampen var for så vidt afgjort, desværre på en ærgerlig måde, hvor Birkerød lige i en håndfuld minutter spillede 11 mod 14.

Birkerød fortsætter dog ufortrødent sin jagt mod Herlev målet, hvor der denne dag i perioder blev vist fint pasningsspil, men hvor der i andre perioder lige manglede den sidste skarphed i afleveringerne. Netop et fint gennemført angreb, giver til sidst en godt spillende Elias skudchancen, men lige på målmand Chang i Herlev målet. Mere bliver det ikke rigtig til i denne fodboldkamp, ud over et par behjertede skudforsøg fra Simon Vollesen i slutfasen. Herlev vinder fortjent med 3-1, men måden Birkerød tabte på, var mega ærgerlig, hvilket ikke var Herlevs skyld, men udelukkende dommertrioens.

Næste uge venter en udfordring af de store, når der spilles søndagskamp i Holbæk kl.13.00, hvor Galls tropper kun kan overraske positivt, mod rækkens i særklasse bedste mandskab, som kan sikre sin endelige divisionsstatus med en sejr, hvis Avedøre samtidig taber point, i sit lørdags opgør mod Greve. BF - Birkerød fanklub.

DS pulje 1: Lørdag 11.5-19 kl.13.00 på Birkerød stadion: Birkerød - Herlev IF = 1-3 (1-1)

Kampen i tal: 1-0 Magnus Hejbøl Jensen (21) / 1-1 Julius Lip (43) / 1-2 Julius Lip (65) / 1-3 Julius Lip (68). Birkerød advarsel: Tobias Lawætz Hansen (12). Tilskuere: Ca.100 i en gratis entre'.

BIRKERØD: Dimitrije Viktor Jensen / Sebastian Tschorn Ramsing - Rasmus Vagn Andersen - Mathias Kokfelt / Icare Djiki Gnezeko (15. Frederik Heise 88. Jacob Østerby)  - Magnus Hejbøl Jensen - Simon Vollesen - Alexander Augustesen (A) (48. Emil Bech) Tobias Lawætz Hansen - Elias Asidah With / Niklas Toft Kristiansen