Påskepoint i Vordingborg

image Troels Cilius hamrede resolut 2 mål ind. Her fanget i efterårets 1-1 kamp mod GVI.
07. april 2021 kl. 00:12

Covid og restriktioner, har det sidste års tid, gjort det svært at være serie fodboldspiller i dagens Danmark, når man nu ynder at spille om point. Hele sidste forår blev uden kampe, i en annulleret turnering, og da den nuværende turnering blev skudt i gang i August sidste år, nåede man trods alt at afvikle 9 kampe, inden turneringens sidste 3 opgør igen blev suspenderet, grundet stigning i pandemien. Turneringen skulle så i første omgang være genoptaget i februar måned, men blev igen udsat, og nu prøves der altså igen, her i påsken, med genoptagelse af de 4 danmarksserier.

2 påskedag, blev det Birkerøds tur, da man for første gang siden 1986, mødtes med Vordingborg i en officiel turneringskamp på eliteniveau. Dengang i den daværende 3.division, spillede man 2 opgør mod hinanden, hvor Birkerød vandt 5-1 på hjemmebanen, for derefter at spille uafgjort 1-1 i Vordingborg. Tilbage i nutiden ventede så et vigtigt opgør, i nederste halvdel af tabellen, hvor det i foråret jo gælder om at score så mange point som muligt, som man tager med over i op/nedrykningsspillet, og det opgør sluttede ligeligt med pointdeling i et 3-3 resultat, hvilket vel sagtens var et fair resultat, mellem 2 hold, der havde hver deres halvleg, men hvor spillerne forståeligt nok ærgrede sig, over at smide 3 føringer undervejs.

Men endelig kom der gang i DS fodbolden igen, hvor Vordingborg allerede havde en kamp i benene, da de på dagens kamparena, skærtorsdag, havde tabt 0-2 til GVI. Birkerød kom til kamp med optimisme, efter 9 mål i 2 træningssejre, over ligeværdige DS hold, og også på trods af skader hos forsvars krumtappen, Rasmus Vagn Andersen, og den formstærke keeper Magnus Høgh. Påskens sidste dag, viste sig vejrmæssigt fra sin barske side, hvor en bidende kulde, og et blæsevejr der nærmede sig storm, gjorde forholdene mere end vanskellige, at spille fodbold i, hvor bolden nærmest bevægede sig i alle retninger, når den kom op i luften.

De vanskelige forhold var åbenlyse fra start, hvor holdene kæmpede med den drilske kugle, for at tiltvinge sig spilovertaget. Indledningsvis lykkedes det bedst for hjemmeholdet, som har et hårdt fladt indlæg fra højrekanten, som suser igennem Birkerød feltet, og heldigvis uden berøring. Birkerød behøver ikke så meget spil for at blive farlige, til gengæld er man direkte, da Willer fint fra sin midterposition, spiller bolden på venstrekanten til Jakob Sten, hvor ”Jake” med et perfekt indlæg til Troels, som befinder sig midt straks uden for det store felt, og er hårdt presset af en oppasser på hver sin side, smukt glider ned i bolden og fladt passerer Vordingborg keeperen.

1-0 til holdet i de smukkeste trøjer, desværre kun i 10 minutters tid, hvor også hjemmeholdet byder ind med en smuk scoring, desværre efter for meget defensiv Birkerød nips, hvor bolden ikke cleares ordentligt ud af farezonen i tide, og hvor man så får bolden lige i hovedet igen, som giver hjemmeholdet muligheden over venstrekanten, hvor en aflevering skråt tilbage i banen, giver frit skud til Andreas Lissau, som hamrer sit langskud i målet, uden chance for Mencke i Birkerød målet. 1-1, efter 2 flotte scoringer, hvor hjemmeholdet efterfølgende sidder på det meste spil, uden direkte farligheder, ud over et langskud som Mencke parerer, og Birkerøds bedste forsøg kommer fra Jakob Sten med en god afslutning udefra. 1-1 og Pause, men ingen pølse, hvor folket bag hegnet, i stedet søgte ly og varme i deres biler.

De gul/sorte Birkerødder kommer bedst ud til den nye halvleg, og boldbesiddelsen giver straks pote, da Cilius sparkes ned i venstresiden, straks uden for det store felt. Frispark, som Simon Vollesen tager sig af, hvor hans flotte skruede spark sejler over i bagrummet af målet, hvor vinden undervejs river i bolden, som er med til at snyde alt og alle inklusiv Vordingborg keeperen. 2-1 til Birkerød, som kort tid efter kikser en kæmpechance, som ellers måske kunne have lukket opgøret definitivt. Fra midten af banen driver Willer bolden frem, og stikker dybt til Jakob Sten, som helt fri i feltet, på mystisk vis, afslutter forbi målrammen. Den dyre afbrænder, bliver kostbar modsat, igen kort tid efter, da 3 Birkerød spillere glemmer markeringen på Oliver Jørgensen, som modtager bolden, og da samtidig Mencke farer ud af Birkerød målet, lobber Vordingborg spilleren højt, og udligningen daler i kassen. 2-2.

Midt i halvlegen er Vordingborg tæt på føring, hvor der afsluttes fra tæt hold, ved Menckes højre stolpe, men Birkerød målmanden er vågen, og napper forsøget med en flot fod parade. 2 minutter efter, kommer Birkerød i teten for tredje gang i opgøret, igen på en flot scoring, hvor fint opspil, sluttelig lander hos unge Hofland på højrekanten, som sender et hårdt fladt skud ind i feltet, hvor Troels Cilius, som altid, er manden på pletten, med en sikker firsttimer. 2-3, og denne gang skulle der holdes fast. Birkerød har god plads på højrekanten, i denne periode, hvor Hofland igen får slået det hårde indlæg til feltet, men denne gang kun lige ved og næsten, i midtfeltet, hvor Troels til afslutning på angrebet, får knaldet et skud af udefra, inden han lidt senere lader sig udskifte, efter at have fået et mindre skrub.

Minutterne går, hvor hjemmeholdet presser på for udligning, som desværre lykkedes, 5 minutter før tid, efter et par hjørnespark, hvor det sidste, skaber tumult i et overbefolket felt, hvor Mencke kommer på mellemhånd, og bolden lander i målet, uden det kan ses, hvem der har sidste fod/hoved på i virvaret. Forståelig ærgrelse blandt de gul/sorte, som får sat et mindre pres på i slutfasen, hvor en kontra bliver næsten farlig, da Jakob finder indskiftede Peter Danielsen, som er marginaler fra at slippe helt fri, men afslutningen blokeres i sidste øjeblik. 3-3, ender det ganske underholdende opgør, hvor Birkerød truppen sagtens kan bevare sin optimisme, frem mod næste lørdags hjemmekamp mod Greve, med kampstart kl.13.00, men desværre uden tilskuer adgang. BF Birkerød Fanklub.

DS2: Mandag 5.4-21 kl.12.00 på kunstbane ”panteren”: Vordingborg – Birkerød= 3-3 (1-1)

Kampen i tal: 0-1 Troels Cilius Nielsen (14) / 1-1 Andreas Lissau (22) / 1-2 Simon Vollesen (49) / 2-2 Oliver Jørgensen (56) / 2-3 Troels Cilius Nielsen (67) / 3-3 (85). Tilskuere: 0 (men en hel del interesserede udenfor hegnet).

BIRKERØD: Jacob Mencke / Tobias Lawætz Hansen – Mathias Kokfelt (A) – Mads Nanni Serop / Nikolaj Hofland – Simon Vollesen – Magnus Hejbøl Jensen – Emil Willer – Mads Bagger / Jakob Sten Madsen – Troels Cilius Nielsen (79. Peter Danielsen)