Pointdeling i Greve

image Mathias kokfelt var dagens første målscorer - her i et tidligere opgør mod B.1908
23. september 2018 kl. 23:58

Efter sidste uges mål fyrværkeri ude på Amager, var der visse forhåbninger til Birkerøds bedste fodboldspillere, da der atter engang var dømt udekamp, hvor Greve denne gang var dagens destination. Greve som i sidste sæson, var ude i nedrykningsgyser mod Brønshøj, i allersidste spillerunde, hvor taberen måtte forlade fodboldens 2.division. Greve trak sorteper, og en del spillere forlod efterfølgende et hold, som ligesom Birkerød, nu er i gang med at rekruttere unge spillere af egen avl, ind omkring 1.holdet. Det er blandt andre cheftrænerens opgave, at få det til at lykkes, og herfra skal der lyde et held og lykke med det, til den gamle Birkerød dreng, Claus Larsen.

Intet held og lykke herfra, til selvsamme person, inden dagens opgør, hvor hjemmeholdet var kommet skidt fra start på turneringen, blandt andet med et nyligt hjemmenederlag til lokalrivalen Karlslunde. Greve fik rettet lidt op på tingenes tilstand i dagens opgør mod Birkerød, hvor det hele endte i pointdeling via et 3-3 resultat, som var et passende og ganske retfærdigt slutresultat. To gavmilde forsvar, gjorde kampen mere underholdende end velspillet, hvor Birkerød måske nok havde de fleste målchancer, men Greve det meste spil.

Birkerød starter opgøret ligeså flyvende som i sidste uge, da man kommer på måltavlen, straks fra start, da Greves lange keeper Simon Jørgensen fjumrer med et udspark, som Birkerød sender retur til hans eget felt, hvor Mathias Kokfelt er helt med fremme, og bringer udeholdet i teten. Man var dårligt kommet på plads, hvor der både blev tippet på Rønne og Cilius som målscorere, men hvor Mathias Kokfelt i sidste ende blev krediteret for scoringen, som for øvrigt var hans første i sine hidtil spillede 28 kampe, og tillykke med det. Et par minutter efter, Heise helt fri foran kassen, men desværre træffer skuddet lige på Greve keeperen.

Birkerød kommer yderligere i front, efter en special, da Vollesen spiller dybt til Cilius, som usvigeligt sikkert, lidt uden for feltet, lægger bolden forbi den udfarende Jørgensen i Greve målet. Trommerum, og glæde blandt de få Birkerød tilhængere, hvor også anfører Alexander Augustesen befandt sig, da han grundet ryg problemer, måtte undvære dagens opgør. 2-0, superstart, som i sidste uge, men desværre også sidenhen udligning som sidst. Greve har meget af spillet, men bliver slet ikke farlige, før den halve time er spillet, da et hovedstøds forsøg efter et indlæg er tæt på. Greve som sagt meget på bolden, men som også misser de simple pasninger til hinanden, som åbner op for Birkerød kontraer, som oftest bliver farligere, end hvad hjemmeholdet formår at præstere.

Pludselig lykkes Greve dog med en flot diagonalpasning fra venstre mod højre, hvor Kokfelt helt ved baglinjen alt for let snøres, og bolden kan lægges skråt tilbage i feltet, hvor Patrik Jensen let kan reducere Birkerøds føring. Her 8 minutter før pause, stod man ellers lige og snakkede om, hvor god en 2 måls pause føring ellers kunne være. 1-2, som pludselig alligevel, kan blive til 2 måls føring igen, da Rønne spiller Garly helt fri til åben chance på højrekanten i feltet, men en træt Rasmus Garly, formår ikke at passere Greves keeper, som redder forsøget. Minuttet inden pausen, bliver Birkerød føringen mindsket til nul, da Frost begår dagens anden dumme frispark straks uden for det store felt, og denne gang straffes det, da Saad Abbroch skyder flot over muren, og i mål, over for en Birkerød målmand, der ikke var helt på sin plads.

Greve kommer bedst fra start i anden omgang, og er tæt på føring, efter en hjørnespark, hvor 2 mand er helt fri i bagrummet, hvor stolpe og en sidste blokering redder Birkerød for at komme bagud. Birkerød skifter Rønne ud, for bornholmer Chriss, hvor Cilius straks efter får spillet sig selv fri for mål, men skuddet træffer desværre lige på keeper Jørgensen, som Greve for øvrigt også kårede som sin man off the match efter kampen. Straks efter farligt modsat, hvor Frost skydes groggy i eget felt, på en bold der ellers muligvis kunne være gået i mål. Dagens enlige Alexander kommer heldigvis på benene igen, for efter Birkerøds Icare Djiki, som var sit holds bedste denne dag, havde testet Greve målet med et skud, kommer Birkerød atter i front, da Frost pander et indlæg i mål, til sit første mål i gul/sort, i sine hidtil 25 spillede kampe, og selvfølgelig også tillykke med den fine scoring, herfra.

Birkerød atter foran, i denne tju bang forestilling af en fodboldkamp, hvor alt kan ske hele tiden. Desværre sker der også noget en håndfuld minutter efter, da Butt sætter et rigtigt flot hovedstød i mål efter hjørnespark, flot ja, men opdækningen var ikke lige så flot, af et Birkerød hold, der ellers havde trukket stort set hele holdet til eget felt. 3-3, og så kunne det igen blive til hvad som helst. Trods et mindre Greve tryk mod Birkerød målet efter udligningen, bliver det ikke til flere direkte målchancer til hjemmeholdet, der må se Birkerød slutte kampen bedst af, hvor Heise får den ultimative chance 4 minutter før tid, efter gode 1-2 kombinationer, som bringer Heise i fri position, men afslutningen er uskarp, og træffer lige på Greves lange keeper. I slutfasen først Vollesen med en stor skudmulighed, som suser over mål, og dernæst Cilius, som også klasker dagens sidste bold over mål.

Fint point til Kuhn og Galls tropper, som nu er oppe på 7 i alt, alle hentet på udebane, og efter denne  hulens masse udekampe, er det nu tid til 3 hjemmekampe i rap, startende mod BSF næste lørdag kl.13.00, i en kamp der kaster nye point af sig, vær sikker på det. Mød op støt dette gode fodboldhold, under konstant udvikling. BF. - Birkerød Fanklub.

DS pulje 1: Lørdag 22.9-18 kl.14.00 på Greve stadion: Greve - Birkerød = 3-3 (2-2)

Kampen i tal: 0-1 Mathias Kokfelt (1) / 0-2 Troels Cilius Nielsen (14) / 1-2 Patrik Jensen (37) / 2-2 Saad Abbroch (44) / 2-3 Alexander Frost Rasmussen (63) / 3-3 Yaqoob Butt (68). Birkerød gult kort: Alexander Frost Rasmussen (88). Tilskuere: 76.

BIRKERØD: Johan Zakarias Gårdsvoll / Icare Djiki Gnezeko - Alexander Frost Rasmussen - Thomas Høegh (A) - Mathias Kokfelt / Rasmus Garly Hansen (46. Mads Bagger) - Simon Vollesen - Magnus Hejbøl Jensen - Morten Rønne (56. Chriss Jacobsen) / Frederik Heise - Troels Cilius Nielsen.