Menu

Pokaleventyr fortsatte i Køge

image Oplægger Jes Broby Petersen i forgrunden ydede en sublim præstation i en kollektiv triumf
Birger Flannov
13. august 2020 kl. 19:09

Efter at have ekspederet de lavere seriemandskaber fra Ejby og Helsinge ud af pokalen, skulle vores egne lykkeriddere fra Birkerød, på den hidtil sværeste opgave, som hed Køge Nord, og som endnu en gang foregik på udebane. En sejr her, ville betyde, at de gul/sorte tropper ville være klar, til pokalturneringens egentlige hoved runde. På forhånd var der dårlige minder fra denne bane, da man for et år siden, tabte 0-6, til dengang oprykkede Køge Nord i turneringen, et resultat som man dog sidenhen hæderligt fik revancheret, med en 0-0 på hjemmebanen.

På en varm sommeraften, mødtes de 2 DS mandskaber så igen, hjemmeholdet med bare 3 gengangere, mod Birkerøds 7, fra sidste års opgør, og det kun ganske få dage inden deres respektive DS turneringer går i gang, i hver sin pulje 1 og 2. Lad os med det samme slå fast, at det sagtens kunne være blevet en ny gang 6-0, denne gang bare med omvendt fortegn. Klasseforskellen, i godt spillende Birkerød favør, var til at få øje på, mod et fornærmende ringe Køge Nord mandskab, som lavede et hav af personlige fejl, og som absolut ikke lignede et hold, som lige om lidt, skal til at spille danmarksserie fodbold. Specielt i 1.halvleg, var forskellen på de 2 mandskaber markant, hvorefter, som kampen skred frem i anden halvleg, udjævnede sig mere, hvor et tilfreds og stærkt spillende Birkerød kollektiv, aldrig for alvor, følte sig truet af svage Køge Nord.

Birkerød sætter sig på kamp og spil fra start, og inden viseren har rundet 5 omgange, på det ikke fungerede kamp ur, er udeholdet i front. En bold ind i Køges felt, cleares fumlende, durk ud til Oscar Hartkopf, som på kanten af feltet, viser fin sparketeknik, med et hårdt velplaceret skud. Superstart, og 1-0, som kunne være udbygget kort efter, da Broby fint finder Cilius i højre siden af feltet, som spiller på tværs over i bagrummet, til en helt fri Bagger, som formår at formøble kæmpechancen over mål. Minuttet efter, igen Broby på spil i højre siden, denne gang med indlæg til Cilius i midt feltet, som ikke får rigtig træf på den åbne chance. 10 minutter spillet, og Birkerød i total dominans.

Hjemmeholdet har intet at byde ind med, ud over et par lange bolde frem ad banen, som Birkerøds på dagen sikre 3-back kæde, ingen problemer havde med at optrevle. 26 minutter spillet, og atter et superindlæg fra Broby, denne gang med venstreskøjten, over i bagrummet til en helt fri Bagger, som ikke får det helt rigtige træf på sin afslutning, som stryger lige forbi modsatte sidestolpe. Nu mente Birkerød publikummet, at Bagger skyldte en kasse, og den kom da også lidt senere. Først Bagger i opspil, til en løbende ”Balle” på venstrekanten, som med en perfekt førstegangs aflevering finder en ligeledes løbende Cilius i feltet, men i stedet for en første gangs afslutning, får Troels forkludret situationen for sig selv, og stadig kun cifrene 0-1, på den ikke eksisterende måltavle.

Det farligste Køge byder ind med, er et par hjørnespark, og som altid skaber disse dødbolde, farlighed og forvirring i feltet, men et gennemspillet angreb fra hjemmeholdet, var stort set ikke et tema i denne fodboldkamp. Så bliver det endelig Bagger tid, igen efter et boldtab fra hjemmeholdet, denne gang i højre kanten af feltet, som en vågen Troels opsnapper, og lægger skråt tilbage til Bagger, som behersket sender læderet op i modsatte målhjørne. Flot scoring, og tak til Køge Nord for endnu en gave, som dagens modstander, var både dygtig og hurtig til at opfatte. 0-3, kommer kort efter, og tro det eller ej, men igen efter koks i Køge defensiven, som Troels er hurtig over, spiller sig selv fikst fri med hælen, inden bolden behersket lægges ind under den udfarende klejne Køge keeper. 0-3, pause.

Efter den dominerende 1.halvleg, som undertegnede ikke havde set i mands minde, mod et ligestillet, om end svagt hold, ventede man et helt andet Køge hold på banen efter pausen, hvor der sikkert var blevet talt med store bogstaver i omklædningsrummet. Den nervøsitet var der ingen grund til at have, da Birkerød fortsætter tendenserne, og straks fra start er tæt på at øge sin føring, da Niklas kommer fri i feltet, runder keeperen, hvor vinklen dog bliver en anelse for spids, og afslutningen lander højt i side nettet. Køge formår ikke at sætte pres, mod Birkerød målet, og det der kommer, bliver aldrig rigtigt farligt, over for aftenens pålidelige Birkerød defensiv, foran påpasselige Magnus i målet, som tog sig af det han skulle.

Et kvarter inde i halvlegen, godt Birkerød spil over venstrekanten, hvor ”Dino” slipper fri, og får sendt indlægget ind i midt feltet, som Troels er millimeter fra at nå, eller som en tilskuer sagde, en Troels i topform, havde scoret på sådan en chance, 9 gange ud af 10. Det blev dagens sidste målchance til Birkerød, i en kamp, hvor lidt sommerfodbold indtræf, og der blev skiftet flittigt ud og ind, under de gældende SBU regler, og samtidig sparet på kræfter inden lørdagens turnerings premiere. Hjemmeholdet får deres største mulighed for scoring, 20 minutter før tid, da et indlæg hopper og danser i Birkerød feltet, med flere frem og tilbage berøringer, inden målmand Magnus endelig får fat i læderet til sidst.

Hjemmeholdets største chance, som ikke var så stor endda, var meget kendetegnende for deres præstation, som også indeholdt et indkast, der måtte tages tre gange, før det lykkedes spilleren, at kaste bolden ind på banen. Flot kamp af et Birkerød mandskab, som måtte undvære sin ledbåndsskadede anfører Kokfelt, og ligeledes angriber Frederik Heise, som lidt før beregnet er draget til guds eget land, en rum tid ud i fremtiden. Birkerød gav debut til unge Emil Willer, som periodevis viste gode takter, med fint overblik og teknik.

Lørdag går det løs på hjemmebane, når der spilles lokalopgør mod Allerød. Kampstart kl.12.00, mød op og støt holdet, til en god danmarksserie sæson. BF.- Birkerød fanklub.    

Sydbank pokal 5 runde:11.8-20 kl.19.00 på Rishøj stadion: Køge Nord – Birkerød = 0-3 (0-3)

Kampen i tal: 0-1 Oscar Hartkopf (5) / 0-2 Mads Bagger (36) / 0-3 Troels Cilius Nielsen (38).

BIRKERØD: Magnus Høgh Petersen / Rasmus Vagn Andersen – Tobias Lawætz Hansen – Sebastian Tschorn Ramsing / Jes Broby Petersen – Magnus Hejbøl Jensen (A) – Emil Stanley Willer, debutant – Oscar Hartkopf (55.Simon Vollesen)– Niklas Toft Kristiansen (64.Jacob Østerby) / Troels Cilius Nielsen (64.Jakob Sten Madsen) – Mads Bagger.

Luk