Sejr i Tårnby reddede sæsonen

image Birkerød keeper Dimitrije Viktor Jensen stod en stor kamp og fik sig et fortjent clean sheet.
02. juni 2019 kl. 20:47

Den stod på tidlig fodboldkamp denne søndag, da Galls tropper, skulle stille til kamp på Tårnby stadion, på det noget utraditionelle tidspunkt af kl.11.00. Så det med at blive taget på sengen, var ens for begge parter, da hjemmeholdet fra AB Tårnby mødte Birkerød, i en direkte duel, om rækkens helt afgørende og betryggende 7.plads. Birkerød var helt klar til udfordringen, og var på dagen et bedre fodboldhold end hjemmeholdet, og vandt ganske fortjent med 2-0, en vigtig sejr, som sikrer en ny omgang danmarksserie fodbold efter sommerferien, med 99% garanti, og et foreløbig tillykke med det, herfra.

AB Tårnby har været et af forårets mest point stærke hold i rækken, men mod Birkerød er de kommet til kort hver gang i sæsonen. De gul/sorte gjorde nemlig rent bord mod holdet fra Amager, med sejre i alle 3 turnerings opgør, 5-2 og 2-0 på Amager, og så lige 3-2 sejren, i forårets forrygende åbnings opgør på Birkerød stadion. 9, gode solide point, og 10 scoringer, hvor topscorer Cilius, har scoret 6 kasser mod yndlings modstanderen. En herlig søndag på Amager, hvor Birkerød i perioder spillede en flot omgang fodbold, som også Greve og BSF, forhåbentlig kommer til at mærke i turneringens sidste to kampe.

Birkerød var på dagen uden sin karantæne ramte anfører "Alex", men også AB Tårnby måtte undvære spillere, da brødrene Butt, og Hassan Bashir, var hjemme og spille afgørende landskampe, for deres land Pakistan, mod Cambodja. I Alexanders fravær, var tilbage vendte Mathias Kokfelt atter på plads i det centrale forsvar, og kvitterede med en vanlig solid indsats.

Hjemmeholdet starter som boldholdere med pres mod Birkerød målet, men kun ganske kort, for efter 10 minutters spil, har udeholdet fundet sig til rette, som det styrende hold med bolden. Det er dog småt med afslutningerne mod målene, og først efter 18 minutter er ABT tæt på, med skud lige uden for feltet, der tager Dimitrijes øverste stang. 2 minutter efter svares der igen modsat, da Alejandro sætter fart på højreflanken, og sender et godt indlæg til feltet, hvor Troels Cilius viser forward klassen, da han klemt mellem 2 modstandere, piller den høje bold ned, og på imponerende vis smækker den i kassen. Fortjent 1-0, til holdet i de smukkeste trøjer.

Målet giver Birkerød selvtillid, og på 2 efterfølgende hjørnespark, er der fare på færde i Tårnbys felt, hvor et hovedstød heades lige over kassen. Birkerød fortsætter deres lille dominans, hvor en oplagt Elias på venstrekanten, får plads til sine løb, med en bold ind til Vollesen, der skyder godt på kassen, men bolden verfes godt over målet af AB Tårnby keeperen, til et hjørnespark, som efterfølgende heades snert over tværribben af Rasmus. Hjemmeholdet får deres chancer, når Birkerød taber koncentrationen, med en dybdebold ned i banen, hvor en helt fri Tårnby spiller, bliver den lille, mod Birkerøds keeper, der kommer frem og snupper forsøget med en fornem fod parade.

Hjemmeholdet jagter udligningen, men bliver aldrig for alvor farlige, hvor Birkerød er holdet, som spiller det pæneste fodbold, når mand til mand spillet fungerer, og de rigtige løb bliver sat i scene. Et par minutter før pause, netop et af disse gode angreb, med en masse afleveringer og bold berøringer undervejs, inden Magnus Hejbøl afslutter med et snert skud lige over mål. Birkerød kan gå til pause og energi drik med en fortjent 1-0 føring.

I det lille første kvarter af den nye halvleg, sker der stort set intet, der kan hidse nogen op, før Simon Vollesen fra egen bane halvdel, lægger en gude aflevering, op imod en rigtigt løbende Magnus Hejbøl, der på kanten af straffefeltet håndterer den høje bold perfekt, med et firsttimer skud, som i en bue suser over den klejne AB Tårnby, og i mål. Perfekt omstillings fodbold og 2-0 til gul/sort. Hjemmeholdet formår ikke at sætte Birkerød på alvorlige prøver i denne periode, hvor Birkerøds højre kant Alejandro, i stedet melder sig ind med speed og hurtighed. Først op af linjen forbi sin direkte modstander, inden han sender en perfekt indenoms aflevering, over mod venstre, til en perfekt bagfra løbende Cilius, som knalder læderet i mål, fra kanten af feltet, til dagens absolutte bedste detaljer. Men ak, målet bortdømmes, for en offside, som kun manden med flaget kunne få øje på.

Straks efter bliver hjemmeholdet så alligevel farlige, med et frispark til feltet, hvor en flyvende Birkerød målmand, med en super redning afværger et kraftfuldt hovedstød. Nyt Alejandro show på højrekanten, hvor han i Express fart tager turen, helt nede fra eget felt og op ad linjen, hvor en direkte spiller overløbes, inden han helt fri i højrekanten af feltet, afslutter fladt mod langt hjørne, men ABT keeperen kommer ned og verfer forsøget til hjørnespark med en sublim redning. Birkerød er tættere på 3-0, end hjemmeholdet er på reducering, alligevel må der loves for målmand Dimitrije, som sørger for at holde sit holds føring, med gode indgreb, når det alligevel brændte på foran målet.

Blandt andet med en super redning, 3 minutter ind i overtiden, da et hovedstød fra tæt hold, refleks reddes, efter et frispark til feltet. Straks efter modsat, dagens sidste aktion, da en stærk spillende Vollesen, går lige mod mål, dribler sig forbi en modstander, inden han fra nøjagtig samme position, som Alejandro lidt tidligere var i, også afslutter fladt mod langt hjørne, men også igen fornemt målmandsspil af Tårnby keeperen, som kommer ned og slår forsøget væk. Slut, 2-0 til Birkerød, som allerede onsdag skal i aktion igen, når der spilles pokal kamp mod det nyoprykkede Danmarks serie hold fra Frederikssund. Kampstart kl.19.00 på Kalvøen i Frederikssund. Mød op, og støt drengene, frem mod første runde af DBU pokalen. BF - Birkerød Fanklub.

DS pulje 1: Søndag 2.6-19 kl.11.00 på Tårnby stadion: AB Tårnby - Birkerød = 0-2 (0-1)

Kampen i tal: 0-1 Troels Cilius Nielsen (20) / 0-2 Magnus Hejbøl Jensen (58). Birkerød advarsler: 0. Tilskuere: 150 morgenfriske.

BIRKERØD: Dimitrije Viktor Jensen / Rasmus Vagn Andersen - Mathias Kokfelt (A) - Sebastian Tschorn Ramsing / Alejandro P. Maillet - Jacob Østerby - Simon Vollesen - Magnus Hejbøl Jensen - Elias Asidah With / Niklas Toft Kristiansen - Troels Cilius Nielsen (82.Frederik Heise).