U15 pigerne et straffespark fra Sjællandsmesterskabet...

image Medaljeoverrækkelse. Fra venstre: Thea, Freja, Caroline, Laura, Emma, Louise, Clara, Nikoline, Natascha, Monique, Mie, Luna, Anna, Ronja, Chili, Alberte, Ida.
Søren Vagn Andersen
25. juni 2017 kl. 11:49
U15 pigerne mødte Greve i finalen om Sjællandsmesterskabet ved Final4 stævnet i Ølstykke den 18. juni. Med en scoring i sidste minut fik Greve fremtvunget en straffesparkskonkurrence, og her trak Birkerød pigerne desværre det korteste strå. Greve vandt 6-5, og Birkerød pigerne måtte nøjes med sølvmedaljer efter en meget flot og koncentreret indsats.

U15 pigerne spillede søndag d. 18. juni endnu en gang finale i en af DBU Sjællands turneringer. Denne gang om Sjællandsmesterskabet i den bedste U15 række. På stadionbanen på Ølstykke Stadion mødte de for 4. gang i dette forår rivalene fra Greve.

Efter nederlaget til Greve i pokalfinalen var pigerne fra Birkerød forståeligt nok meget opsatte på revance. Pigerne lagde fra starten et højt pres på Greve og meget af spillet foregik derfor på Greves banehalvdel. Det høje pres gav også en del chancer, men Greve er et godt hold og holdt stand. Mod slutningen af 1.halvleg var det lige ved at Birkerød kom foran, da Ronja Busch fandt Nikoline Platz Helles med godt indlæg, men desværre stod Greves målmand i vejen for Nikolines afslutning.

Det gode spil fortsatte i 2. halvleg, hvor Greve dog kom mere med i spillet. Det kom til flere chancer i begge ender, og ca. midt i 2. halvleg kunne Birkerød's mange fans - kortvarigt - juble over at se Louise Andersen sparke bolden i nettet. Desværre mente kampens dommer, at en anden Birkerød spiller generede målmanden fra en off-side position, så målet blev annuleret.

Vi skulle derfor helt frem til 3 minutter før tid før Caroline Winther kunne bringe pigerne fra Birkerød foran på et drømmehug af et direkte frispark fra 20-25 meters afstand. Målet satte for alvor gang i Greve, som lagde et massivt pres på Birkerød pigerne i kampens døende minutter. Og i sidste minut gik det galt. Med en klasseredning halvklarede Freja Solgaard et drøn af et langskud, men desværre endte 2.bolden hos en Greve spiller, der udlignede til 1-1.

Det uafgjordte resultat betød at pigerne skulle ud i straffesparkskonkurrence med 5 spark til hvert hold. Begge hold scorede 4 gange, og så skal hvert hold som bekendt sparke et straffespark ad gangen til der er fundet en vinder. Her trak Greve det længste strå, da deres målvogter først snuppede Birkerød's spark, og Greve derefter scorede til sejrscifrene 6-5. Øv!

Det var naturligvis nogle slukørede piger, der efter kampen (endnu en gang) modtog sølvmedaljerne efter en finale mod Greve. De havde leveret en kæmpe indsats og haft styr på Greve i 69 minutter. Men som i de foregående kampe, måtte vi også sande at Greve straffer alle fejl nådeløst. Og så er en straffesparkskonkurrence altså lidt et lotteri. Til gengæld kan vi glæde os over at vi - set over 4 kampe mod Greve i dette forår - har løftet vores niveau og denne søndag faktisk spillede helt lige op med Greve i den ordinære kamp. Og måske i virkeligheden havde et lille overtag. Det lover godt for næste sæson!

Fra træner og spillere skal der lyde en kæmpe TAK til de mange fremmødte fans (søskende, forældre og bedsteforældre), der støttede pigerne hele vejen og var med til at gøre dagen ekstra festlig. Vi beklager, det blev så spændende...