Birkerød bankede oprykkerne Espergærde

image Den dobbelte målscorer Emil Willer Jubler – her efter en tidligere scoring
23. oktober 2022 kl. 11:07

Torsdag aftens fodbold, på kunstbane 1 i Birkerød, hvor hjemmeholdet tog imod oprykkerne fra Espergærde, der oplever en af sine højeste placeringer nogensinde, og meget sjældent støder ind i Birkerød, på senior 1 niveau. Faktisk skulle man helt tilbage til 1976, i datidens serie 2, for at finde 2 turneringskampe, mellem de to klubber. Birkerød vandt begge opgør, 1-0 hjemme og 2-1 ude. Senest mødte man Espergærde i en pokaludekamp i juni 1981, som også endte med Birkerød sejr, 2-0. Kampe som de nuværende fanklub medlemmer, og tidligere spiller koryfæer, Jesper Graham og Søren Mogensen, sikkert husker med glæde.

Det var dengang farfar var ung, nu skrives der 2022, og sjællandsserien i fodbold, hvor oprykkerne fra Espergærde, gør en rigtig god figur, efter de i sidste sæson vadede igennem serie 1, i suveræn stil, og scorede et hav af mål. Masser af mål ses stadig i holdets kampe, hvor der i snit scores 4-5 mål pr. kamp, fordelt i begge ender. Espergærde, var tæt på at få ram på topholdet Glostrup i sidste kamp, men smed en 3-1 føring, til slutresultat 3-4. Inden da, havde oprykkerne vundet 5 kampe på stribe, så det var et formstærkt mandskab, Gammelgaards tropper skulle op imod, denne mørke, dunkle, kolde, oktober aften, hvor den underholdende Espergærde tendens, med masser af mål fortsatte i Birkerød.

7 mål, blev aftenens tilskuere vidne til, 4 til det gul/sort stribede hjemmehold, mod 3 til det rød/hvid stribede udehold, i en særdeles underholdende fodboldkamp, hvor begge mandskaber gik benhårdt efter sejren, med en gang forrygende angrebsfodbold. I 4-3 sejren, måtte Birkerød denne aften, se bort fra midtstopperne, anfører Mickey, og Tobias Lawætz, som blev erstattet af Jacob Østerby, som spillede upåklageligt på positionen. På bænken, var Ysbæk, igen blevet klar til kamp, efter 6 kampes fravær, og kom på banen, og bidrog til målfesten. Desværre måtte 2-måls skytten Emil Willer forlade banen, kort inde i 2.halvleg, med sit stadig drilske knæ, en skade midtbanespilleren forhåbentlig snart bliver kvit.

Knap er opgøret sat i gang, før Troels udefra, afslutter med et drøn forbi målet, som varslede en god indledningsvis Birkerød periode, med 2 efterfølgende hjørnespark, inden der var spillet 5 minutter. Birkerød sidder på alt spil og chancer de første 20 minutter, hvor Troels afslutter forbi målet, efter et indlæg fra Broby, og hvor en Willer i fremdrift, sender sin afslutning lige over mål. 23 minutter viser uret, før Espergærde er farlige første gang, på en af holdets forcer, de lynhurtige omstillinger, men den lange bold frem ad banen, er forudset af Birkerøds keeper, Jesper ”mur”, som kommer langt ud af målet, og sparker væk. Birkerød er gode til at holde på bolden, hvor især Bennett i front er involveret i en masse aktivitet, hvor Espergærde melder sig mere ind i opgøret, med et farligt indlæg fra højrekanten, som giver fare på færde i feltet.

I en kamp med højt tempo, er Birkerød virkelig gode til at presse spillet fremad, men hvor man hele tiden samtidig skulle være påpasselig, på modstanderens hurtige kontra spil, hvor raketten, Viktor Montell, dog blev holdt godt i ave denne aften, af venstre forsvaret ”Balle” og Serop. Udeholdet får en god chance, med en dribling til frit skud, lige på kanten af feltet, men den knaldhårde afslutning drøner snert over Birkerød målet. Minuttet efter er der mål i den anden ende af banen. På et af mange gode Birkerød angreb i denne halvleg, finder Bennett med en god aflevering, Troels i midtfeltet, hvis skud blokeres, hvorefter bolden lander hos Hofland, som sender en bold ud mod feltets venstreside, hvor Willer har fundet den gode position, og kan hamre bolden højt i målet, ved nærmeste stolpe.

Fortjent 1-0 til holdet, med de flotteste striber på trøjerne, som er tæt på at blive udbygget minuttet efter, da Troels spiller Bennett helt blank foran målet, men Benjamin får ikke formøblet kæmpechancen efter fortjeneste, hvor Espergærde efterfølgende, på en disse hurtige omstillinger, får en nærmest friløber, som Jesper i målet, flot kommer ned og parerer væk, med fingerspidserne. Birkerød spiller noget af det allerbedste, set i sæsonen, i denne halvleg, som i øvrigt var den femte halvleg i træk, uden scoring imod, og nu var det spændende om holdet kunne holde samme høje spil niveau efter pausen.

Det gode spil så ud til at fortsætte straks fra start af 2.halvleg, hvor Marc Bredal, med en superaflevering, finder Jes på højrekanten, med en høj aflevering indenom, hvor Broby straks videre slår sin aflevering til midtfeltet, som Willer kommer farende til, og banker i mål til 2-0. Super aktion, og så denne 2-0 føring, som mange jo ynder at kalde for farlig, hvilket så også blev tilfældet denne aften. Kort efter må den dobbelte målscorer Emil Willer desværre udgå, og bliver erstattet af markspiller ”Sylle”, som skulle ende som målmand. Espergærde reducerer hurtigt Birkerøds føring til 1-2, efter et Birkerød boldtab, som hurtigt bringer en bold til feltet, som bliver knaldet i mål af Jacob Petersen, fra tæt hold.

3 minutter efter, får Troels gult kort, og 10 minutter udenfor, hvilket giver Espergærde en hel del af spillet i overtallet, uden det kaster egentlige målchancer af sig, over for en lavt og godt stående Birkerød formation. Rollerne er vendt om i denne halvleg, nu med Espergærde som de dominerende på bolden, med Birkerød lurende på kontra chancer. Midt i halvlegen skiftes en småskadet Bennett ud med Bagger, men Bennett skulle dog senere komme på banen igen, i fuld vigør. Med 20 minutter igen, Espergærde farlige i Birkerød feltet, med et hovedstød, som Jesper målmand, fornemt napper og vifter væk, helt op i højre mål krog.

På det efterfølgende hjørnespark, med masser af tumult i Birkerød feltet, fløjter dommer Karl Emil Tang Nielsen pludselig for et straffespark, ingen af tilskuerne havde chancer for at se i mørket. Til gengæld kunne man høre en form for kontakt, hvor Sebastian ”Balle”, da også indrømmede at have ramt en modspiller, men som han også sagde, allerede lå ned. Birkerød får for anden kamp i træk straffespark imod sig, og denne gang med scoring til følge, da Valdemar Larsen scorer sikkert midt i målet. 2-2, den farlige føring var udlignet, hvilket ikke var helt ulogisk, efter et længere massivt Espergærde pres. I samme moment bytter Birkerød Hofland med Ysbæk, hvilket lidt senere skulle vise sig, at være et klogt træk, fra trænerbænken.

Med et kvarter igen, tester Espergærde Birkerød målet, med et fladt langskud, som suser lige forbi sidestolpen, og man fornemmede ganske rigtigt, at denne fodboldkamp, rummede flere mål. Birkerød er efter udligningen kommet længere frem på banen, i jagten på sejren, hvor Bredal fører bolden frem midt på banen, med stikning ud til Troels i feltets venstreside, som tester målmand Victor Sørensen, som må ned og ligge og parere væk. Kort efter Troels på spil igen, da han piller en bold ned i midtfeltet, lægger an til flugter mod mål, men rammer ikke bolden rent, hvilket snyder Espergærde keeperen, der må se skæv skuddet snige sig ind ved nærmeste stolpe. 3-2, og mål nummer 75, fra den farlige angriber, som ikke var det kønneste af slagsen, men bestemt et meget vigtigt et. Birkerød atter i front, med 10 minutter igen, 3-2.

Som bliver til 4-2 straks efter, igen efter indlæg til felt fra højre, vistnok fra Broby, hvor Sebastian Ysbæk, har oceaner af plads foran målet, til at score sit fjerde sæsonmål, i sine bare 4 spillede kampe. God Statistik. Så var sejren vel hjemme, selv om ingen Birkerød tilskuere var sikre på noget som helst, og hvor Espergærde da også får reduceret til 3-4. Et farligt frispark uden for feltet, afvises i første omgang, men af en eller anden grund, dømmes der omspark, som tordnes igennem Birkerøds opstillede mur, og ind bag en anden ”mur”. Keeper Jesper, får efterfølgende brokket sig til et gult kort, over noget, dommeren ikke gider at høre på, og unge Sebastian ”Sylle”, må trække i målmandstrøjen, den sidste store håndfuld minutter, noget han efter sigende vist ikke skulle være helt uvant med.

Det forsøger udeholdet selvfølgelig at udnytte, med et stort pres mod Birkerød målet, hvor den ene bold efter den anden, bliver clearet, og hvor ”Sylle” heldigvis i målet, ikke bliver sat på alvorlige prøver, i masse tumulten. Birkerød kører en smal, men fortjent sejr i land, hvor Broby i slutsekunderne, lige får sendt Bennett af sted i omstilling, men dagens sidste afslutning, ud af mange, drøner over målet, hvorefter spillere og fans forenes, over den obligatoriske gul/sorte røg, og hvor fanklubben jo nok må til lommerne, da det jo var 3 på stribe, med hensyn til sejre.

Mørk torsdags fodbold i Birkerød, bliver sgu’ aldrig det mest sexede i hele verden, men denne aften, var der imidlertid fuld knald på underholdningsværdien, og tak for den, til begge mandskaber, hvor Birkerød kollektivet, nu for alvor hægter sig på i toppen af rækken, inden der næste lørdag, spilles på rækkens bedste græsbane i Lundtofte. BF. Birkerød fanklub.

Next up: Lørdag 29.10-22 kl.13.00 på Lundtofte Idrætsplads mod Lundtofte B.

SS1: Torsdag 20.10-22 kl.19.00 på Birkerød kunst 1: Birkerød – Espergærde = 4-3 (1-0)

Kampen i tal: 1-0 Emil Stanley Willer (37) / 2-0 Emil Stanley Willer (46) / 2-1 Jakob Petersen (50) / 2-2 Valdemar Larsen (70, straffespark) / 3-2 Troels Cilius Nielsen (81) / 4-2 Sebastian Ysbæk Nielsen (83) / 4-3 Peter Poulsen (87). Birkerød advarsler: Troels Cilius Nielsen (54) – Jesper Emde Næsby (87). Tilskuere små 100, flest fra Espergærde.

BIRKERØD: Jesper ”mur” Emde Næsby / Mathias Kokfelt (A) – Jacob Østerby – Mads Nanni Serop / Jes Broby Tinghuus Petersen – Nikolaj Hofland (71.Sebastian Ysbæk Nielsen) – Marc Bredal – Emil Stanley Willer (48.Sylvester Lundberg Odgaard) – Sebastian Tschorn Ramsing / Benjamin Bennett (63.Mads Bagger) – Troels Cilius Nielsen.