Birkerød fint fra land i sjællandsserien

image Manden på de afgørende pletter med sine 2 scoringer - Troels Cilius Nielsen
Birger Flannov
16. august 2021 kl. 09:15

Efter veloverståede danske præstationer ved EM i fodbold, og OL i Tokio, steppede vi lige en tand ned fra parade disciplinerne, da sjællandsserien sæson 2021-22, blev fløjtet i gang, her i weekenden. En række, som Birkerøds fodbold flagskib, senior 1, nu er en del af, efter nedrykningen fra Danmarksserien. Det bliver en sæson uden de store transportudgifter, da der ikke er de store geografiske afstande mellem holdene og deres indbyrdes opgør. Første destination, for Birkerøds vedkommende, hed Glostrup idrætspark, hvor man skulle op mod et hjemmehold, som lige havde misset oprykningen til danmarksserien, på en minimal dårligere målscore end B.1903, som i stedet snuppede opryknings billetten.

Med en 2-0 sejr, blev det en perfekt åbning på den ny sæson, over et Glostrup hold, som på sigt sagtens kan blive en sandsynlig mulig konkurrent i rækkens topstrid, hvor jeg/vi regner med, at Birkerød kommer til at befinde sig. Birkerød stillede til start med en helt ny træner duo, i form af Steven Zoega Skøld, og den tidligere spiller Thomas Kromann Høegh, hvor der ligeledes var debut til Emirhan Vurucu, og et gensyn med Jess Broby på højre backen. Den fra Farum indvandrede Emirhan, fik en glimrende debut, som kun bliver bedre hen ad vejen, når træningen bliver intensiveret. Ellers var der et glædeligt gensyn, med de gode gamle kendinge af spillere, hvor Mads Serop kikkede med fra tribunen, og hvor målmand Magnus, var til lillebrors konfirmation.

Man snakker tit om, at premierekampe, bliver lidt rodede forestillinger, hvor spillere og hold, lige skal finde sig selv, efter veloverståede ferier. Denne kamp blev ingen undtagelse, hvor 2 jævnbyrdige modstandere, med respekt for hinanden, ikke nåede det niveau, som vil indfinde sig, jo længere sæsonen skrider frem, men hvor Birkerød på dagen, lige var den tand skarpere, som gjorde sejren fortjent.

Kampens indledning foregår stille og roligt, med Birkerød mest på bolden, i de første 20 minutter, hvor et par spredte forsøg, fra ”Volle” og Magnus, ikke indgyder den store fare. Første gang hjemmeholdet er på rigtig færde, er Birkerød til gengæld heldige, da Kokfelt tørres af en tunnel uden for feltet, som giver fri skudmulighed, et skud som brager på sidestolpen, der efterfølges af endnu en chance til hjemmeholdet, men Mencke fanger flot den flade afslutning fra tæt hold, efter et indlæg fra højre. Så går Magnus for hårdt til den, og må inkassere et gult kort, hvilket i denne række koster 10 minutter i skammekrogen, som giver Glostrup et par farlige aktioner i slutningen af halvlegen, som Mencke på lykke og fromme får raget til sig. 0-0 ved pausen, hvor hjemmeholdet har lukket godt ned for Birkerøds offensiv.

Fra 2.halvlegs start, er der lavet om på Birkerøds formationer, hvor Oscar fra kanten, er rykket ind centralt, hvor han er klart bedst, hvilket giver plads til Nikolaj på kanten, hvorefter Emil rykkes ned på backen i stedet for ”Balle”. Det fungerer fint indledningsvis, hvor Birkerød dominerer på bolden, hvor Emirhan tester Glostrup målet med skud, som sidder lige i keeperens lapper, hvor også et fint gennemspillet angreb, er tæt på at give pote, efter et Vollesen indlæg til feltet. Efter Birkerøds gode indledning, falder de gul/sorte i tempo, hvilket hjemmeholdet udnytter til spilovertag. Et farligt frispark lige uden for det store felt, får Mencke lige akkurat raget af vejen, inden ”Volle”, med et farligt boldtab, giver Glostrup en stor chance, som heldigvis brages over Menckes kasse.

Birkerød skifter Lawætz ind defensivt, hvilket bringer lidt ro i Birkerøds til tider noget febrilske spil, som ikke for alvor har kastet noget særligt farligt af sig i det offensive, hvor Glostrups midterforsvar, har passet særligt og godt på Troels, i Birkerød fronten. Dette tema skulle pludselig blive anderledes, da Troels finder pladsen i midtfeltet, og header bolden i kassen på indlæg fra venstre, men desværre offside. Men et par minutter efter, går det galt for hjemmeholdet, da en lang Vollesen aflevering nedefra, sender Troels i fuldt firspring mod Glostrup målet, og fra kanten af det store felt, med en hård flad afslutning, sender kuglen i mål, lige uden for keeperens rækkevidde. Birkerøds farlige forward slår til igen umiddelbart efter, da et Emirhan indlæg fra venstre, lander hos Hofland på nederste højreflanke, der med en perfekt set skrå aflevering til feltet, finder et fri Troels, som hårdt og resolut knalder læderet i kassen. 2-0, game over, også selv om Glostrup med efterfølgende skud, lige får skrællet malingen af Birkerøds overligger af, minuttet efter. Birkerød vinder den jævnbyrdige kamp, og får sin gode ikke ufortjente premiere sejr. BF. Birkerød Fanklub.

Next up: Birkerød-Albertslund lørdag 21.8 kl.13.30 på Birkerød stadion. Mød op og støt.

SS 1: Lørdag 14.8-21 kl.12.00 i Glostrup idrætspark: Glostrup FK-IF32 – Birkerød = 0-2 (0-0)

Kampen i tal: 0-1 Troels Cilius Nielsen (71) – 0-2 Troels Cilius Nielsen (73). Advarsel: Magnus Hejbøl Jensen (35, 10 minutter). Tilskuere: 100 stk.

BIRKERØD: Jacob Mencke / Jess Broby Petersen – Rasmus Vagn Andersen – Mathias Kokfelt (A) – Sebastian Tschorn Ramsing (46 Nikolaj Hofland) / Simon Vollesen – Emirhan Vurucu, debutant (75.Jakob Sten Madsen) – Magnus Hejbøl Jensen / Emil Hejbøl Jensen (70.Tobias Lawætz Hansen) – Troels Cilius Nielsen – Oscar Hartkopf.