Birkerød i ny uafgjort

image Nikolaj Hofland bragte Birkerød foran med sin anden scoring i Birkerød trøjen
Birger Flannov
29. august 2021 kl. 12:04

I Lundtofte er de særdeles stolte over deres nyanlagte græsbane, som blev indviet for 14 dage siden i premiere kampen mod Liria, og ligeså stolte og jublende lykkelige, var de for det uafgjorte 1-1 resultat, som blev hentet hjem mod favoritterne fra Birkerød, på denne regnfulde fredag aften. Deres første point i dette års sjællandsserie, var dermed i hus, efter nederlag på 0-3 og 1-8, mod henholdsvis Liria og Hørsholm Usserød.

Den lækre plane grønsvær, med det helt ægte græs, skulle for alvor stå sin prøve denne aften, hvor det i opgørets første 20 minutter, stod ned med kaskader af regn, i de helt store mængder, hvor det også på et tidspunkt blev så mørkt, at man tænkte, om det egentligt var forsvarligt eller velegnet til fodboldspil. Vejret artede sig dog, regnen holdt inde, og det lysnede, og bedst af det hele, for Lundtoftes Søren banemand, holdt spilunderlaget til både vand og strabadser, så ingen bagefter kunne se, at der lige var spillet 90 minutters fodbold.

Kun få af dagens Birkerød spillere var født, da der sidst blev spillet turneringsfodbold mellem disse 2 hold i Lundtofte. I et danmarksserie opgør den 1. November 1997, tabte hjemmeholdet hele 3-7, til et Birkerød mandskab, som også havde vundet det første opgør på hjemmebanen med 3-1. Så med disse gode minder, som selvfølgelig stod i frisk erindring, hos nogle af dagens fremmødte, kunne man håbe på endnu en sejr, over holdet fra Lyngby egnen.

Sådan gik det imidlertid ikke, på dette smask våde underlag, hvor hjemmeholdet fra Lundtofte, slet ikke var så ringe endda, som deres resultater indikerede, og helt fortjent fik tilkæmpet sig sæsonens første point, mod et Birkerød mandskab, som svingede i præstation kampen igennem. Når der blev sat tempo på bold og opspil, havde hjemmeholdet svært ved at følge med, men disse Birkerød passager kom alt for sjældent, hvor meget af spillet i stedet, kom til at foregå på det aggressive hjemmeholds præmisser, som set herfra fremstod som et bedre mandskab, end det Albertslund hold, Birkerød mødte i sidste uge.

I den piskende regn, kommer hjemmeholdet bedst fra start, hvor en afslutning nærmest fra højre kantens baglinje, bliver reddet af Magnus ved nærmeste stolperod. Birkerød finder så småt sig selv, på det glatte underlag, med flere spredte forsøg mod Lundtofte målet, som ingen rigtig bliver skræmt af. Lundtofte er flittige denne aften med skud udefra, men heldigvis for Magnus i Birkerød målet, gik de fleste forbi, eller over mål, desværre, på nær lige en enkelt. Efter 14 minutter får Lundtoftes Lukas Liljengren, en 10 minutters udvisning, efter en for hård tackling, en periode Birkerød dog ikke formår at udnytte, overhovedet.

Midt i halvlegen får Birkerød sat sig på spillet, og får presset værterne i bund, og føringsmålet kommer da også efter et længere pres mod Lundtofte målet. Simon Vollesen ser en åbning nederst på højre flanken, med en diagonal pasning til Nikolaj Hofland, som i susende fart, tager et enkelt træk ind i feltet, og sparker bolden fladt og yderligt i mål, ved nærmeste målstolpe. Forventelige 1-0 til favoritterne, som denne aften var klædt i røde og hvide udebanetrøjer.

Den føring kunne være udlignet 6 minutter senere, da 3 Birkerød forsvarere, ser på, og giver en Lundtofte spiller fri plads i midt feltet, til at snurre rundt, og afslutte fra tæt hold, men heldigvis forbi mål, hvilket giver hjemmeholdet lidt momentum, hvor et par langskud fyres af mod Birkerød kassen. Birkerød slutter halvlegen bedst, med et godt angreb, hvor Vollesen igen skifter til Hofland på højre kanten, som lægger en bold af til Emil Hejbøl, som skyder lige forbi mål, samme Emil Hejbøl, som spillede en fin kamp, og fremstod som aftenens bedste Birkerød spiller. I halvlegens døende sekunder, hjørnespark til Birkerød, som Simon tager sig af, hvor Rasmus i feltet hopper højest, men desværre hoved støder lige over kassen, hvor også Simon selv, inden fløjten lyder, lige når at klaske et skud i sidenettet. 1-0, til Birkerød ved pause, hvor der var en halv dagsrejse til klubhuset, hvis de våde tilskuere skulle proviantere.

5 minutter ind i den nye halvleg, får Birkerøds Troels Cilius, en af sine yndlings chancer, da han sendes af sted ned i banen med en dyb stikning, men den hårde afslutning, fra kanten at feltet, sidder lige på keeperen. Lundtofte svarer igen en håndfuld minutter efter, da målmand Magnus redder et skud fra højre kanten ved nærmeste stolpe, på et af hjemmeholdets mange skud mod målet, som denne gang sad inden for mål rammen. Birkerød skifter Oscar ud, til fordel for debutanten William Mikkelsen, som med gode løb, viser energi og aggressivitet på venstrekanten, og som er tæt på debut mål, da han med skud fra tæt hold, tvinger Lundtofte keeperen ud i en god redning.

Birkerød blæser til angreb med Peter Danielsen og Jakob Sten, som erstatter en måske ikke helt frisk Troels, og Mads Kirkegaard. Lundtofte er i denne periode, små 20 minutter før tid, holdet som er mest på bolden, jagtende en udligning, i en Birkerød periode i undertal, efter Magnus Hejbøl har fået gult, og 10 minutter. Men Birkerød er sporadisk farlige modsat, hvor Vollesen smækker et hjørnespark i hovedet på Peter, som er tæt på at blive farligt. Peter, som for øvrigt, fik tanket selvtillid på mål kontoen, med 4 mål, i 7-0 sejren mod FB, i et U21 opgør, tirsdagen forinden. Men ellers er der generelt for lidt tempo på Birkerød spillet, hvor bolden ofte hurtigt tabes, så hjemmeholdet igen kan genetablere sit udligningspres.

Ingen Birkerød tilskuere er rolige ved den spinkle føring, som alligevel er tæt på at udbygges, da William fra venstrekanten, spiller bolden ind midt i banen til Hofman, hvis skud smyger sig lige forbi mål. Men 5 minutter før tid, får Lundtofte bonus for deres energi kampen igennem, hvor Jakob Hemmingsen fyrer et skud af udefra, som passerer Magnus, som ikke er kommet helt på plads i sit mål, efter en mindre skovtur. Vild jubel, hos nogle, og ærgrelse hos andre, hvor Birkerød spillerne pludselig mærker alvoren, og sætter pres på Lundtofte målet i stort set resten af opgøret.

Det udløser en masse tumult i Lundtofte feltet, som hjemmeholdet prøver at forsvare med næb og kløer. Peter Danielsen får den store chance, med frit skud i feltet, som passerer målmanden, men i sidste øjeblik reddes på målstregen, hvor også Sebastian ”Balle” i slutfasen er ultra offensiv, med skud udefra og en skud blokering i feltet. Birkerøds sidste energi udladning kommer for sent, og opgøret ender ganske fair uafgjort, hvor det ene hold jublede, og det andet hang med næbbet. Næste uge gælder det topholdet fra Ballerup, en kamp som skal kaste point af sig, hvis ikke et tidligt terræn i toppen skal tabes. BF. Birkerød Fanklub.

Next up: lørdag 4. september kl.13.30 hjemme mod BSF – mød op støt.

Kampen i tal: 0-1 Nikolaj Hofman (27) / 1-1 Jakob Hemmingsen (85). Birkerød advarsel: Magnus Hejbøl Jensen (67, 10 minutter) Tilskuere: ca. 50 våde mus.

BIRKERØD: Magnus Høgh Petersen / Emil Hejbøl Jensen – Rasmus Vagn Andersen – Mathias Kokfelt – Sebastian Tschorn Ramsing / Nikolaj Hofland - Magnus Hejbøl Jensen – Simon Vollesen - Mads Kirkegaard (67.Peter Danielsen) – Oscar Hartkopf (56.William Mikkelsen, debut) / Troels Cilius Nielsen (69.Jakob Sten Madsen).