Birkerød på tavlen med fortjent sejr

image  Som set så ofte før - manden på mål pletten – Troels Cilius Nielsen
31. august 2020 kl. 09:07

Efter 0-3 nederlaget mod Allerød, som indledte 2020/21 sæsonen i danmarksseriens pulje 2, var Birkerød sidste rundes oversidder, hvilket alle hold sæsonen igennem jo kommer ud for, med en række bestående af 11 hold. Men nu var det endelig fodbold tid igen, og til at få vasket Allerød pletten af, og atter med spil på hjemmebanen, hvor stærke B.1908 var modstanderen. Et hold som efter sigende, skulle tilhører en af favoritterne, til en endelig top 4 placering.

Sidste rundes resultater, kunne sagtens indikere en jævnbyrdig sæson, hvor alle slår alle, og hvor en Birkerød sejr i lørdagens opgør, straks ville få det til at lysne i tabellen. Så en rigtig vigtig kamp, ventede forude, hvor hjemmeholdet ikke rigtig kunne tåle, at starte sæsonen, med 2 tabte opgør i egen hule.

Sådan gik det heldigvis ikke, for det blev nemlig en god dag på Birkerød stadion, hvor hjemmeholdet både fik sat mål og point ind på tabel kontoen, da favoritterne fra B.1908, blev sendt tilbage til Amager øen, med fortjente 0-2 smæk. I forhold til den halvkedelige Allerød kamp, uden reelt producerede målchancer, var der denne lørdag, anderledes gang i sagerne, med masser af chancer i begge ender, hvor der sagtens kunne være scoret en hel del mål mere.

Masser af halve og hele chancer, bød opgøret på, krydret med en hel del godt fodboldspil, hvor det gul/sorte hjemmehold, gav den fuld skrald, med fornem fight over hele linjen, som sluttelig kastede den fortjente sejr af sig, i en fornem holdpræstation. Krydret med et clean sheet, af Magnus i målet, hvilket bestemt ikke var uheldigt, på en dag, hvor udeholdet brændte store chancer, men hvor også både dygtigt målmandsspil og stærkt forsvarsspil, samt lidt hjælp fra fru Fortuna, gjorde en afgørende forskel.

En forsigtig start på opgøret, inden det er farligt i 8’ernes felt første gang, da Kokfelt smækker et indlæg fra højre, som bliver til et hjørnespark, som skaber tumult i det lille felt. Da kvarteret rundes, er det udeholdet som får chancen, med god plads i kanten af feltet, et skud forsøg, som brager over mål. Birkerød har bolden mest, hvor mand til mand spillet, hænger bedre sammen end modstanderens. 30 minutter spillet, flot Birkerød opspil over flere stationer, hvor bolden slutteligt stikkes ind i feltet, til en næsten fri Troels, som trykkes i ryggen i afslutnings øjeblikket, til noget som lignede et straffespark, men åbenbart ikke ifølge dommer Berthel.

Når udeholdet mister bolden, på Birkerød banehalvdel, er de gul/sorte vakse på hurtige kontra stød, som da en bold spilles op på Troels, som straks spiller videre mod venstre til Willer, som får en god åben position til skud, som imidlertid brager højt over mål. B.1908, som havde spillet uafgjort i sine første 2 kampe, og var gjort til store favoritter, hos danske spil, skaber stort set ingenting, før Magnus i målet fumler med en bold, som er tæt på at koste, inden forsvars kollega Rasmus, i sidste øjeblik, konsekvent rager kastanjerne ud af ilden. 0-0 ved pause, hvor hjemmeholdet var bedst, og godt kunne have fortjent en pause føring.

Udeholdet kommer aggressivt ud til 2.halvleg, mod et Birkerød hold, som presses helt tilbage mod eget mål, og er tæt på at komme bagud, straks fra start. 2 piv åbne chancer i feltet brændes, først da Magnus klasseredder en flad afslutning fra tæt hold, og efterfølgende et skud forbi, fra stort set samme position. Her var hjemmeholdet heldige, og igen en håndfuld efter, hvor Rasmus taber en løbeduel med Nicklas Rohde, som kommer fri, trækker uden om Magnus i målet, som imidlertid igen viser målmands klasse, ved at spring dykke ned, og rage læderet til sig. 7 minutter spillet af halvlegen, og så kunne Birkerød publikummet ånde lettet op, over at deres hold ikke var kommet bagud.

Næste mega chance bliver Birkerøds, da anfører Kokfelt, som fungerede fint på højrekanten, denne lørdag, slår et perfekt indlæg til midtfeltet, hvor en helt fri Jakob Sten afslutter første gang, men hvor navnebror Jakob, i 8’er målet, hiver mirakler op, og redder på fantastisk vis, afslutningen fra tæt hold. Gang i kampen på dette tidspunkt, hvor udeholdet får en sidste chance for scoring i denne kamp, da Rohde igen er på spil, med afdriblinger af 2 Birkerødder, men heldigvis igen, skud over målet, i det afgørende øjeblik.

Kort efter igen, kommer scoringen så, efter Birkerød angreb over venstre kanten, hvor Broby er assistent og indlægger, med hård flad bold til midtfeltet, hvor Cilius er først på pasningen, som sættes i kassen fra tæt hold, mellem venner og fjender. 1-0, men ikke ret lang tid, så fordobles føringen, da der laves frispark på selvsamme Cilius, lige uden for det store felt, et spark, Birkerød topscoreren selv tager sig af. Fladt spark uden om muren, som sniger sig ind, via 8’er målmandens ene lab, helt nede ved sidestolpen, og i mål. På få minutter, hjemmeholdet oppe med 2, hvor alle de sædvanlige kommentarer, om at 2-0 føringer er de farligste, heldigvis ikke blev aktuelle i denne kamp.

Birkerød føringen, punkterer endegyldigt B.1908 ballonen, som intet har eller kan svare igen med, og Birkerød har ingen problemer med at køre sejren i land, som endda også kunne være blevet udbygget, da indskiftede Peter Danielsen med et dunder af et skud på sidestolpen, langt udefra, også havde fortjent at blive målscorer. Hvor Troels får kampens sidste chance, da han slipper fri i venstre side af feltet, men ikke får helt træf i afslutningen, og herefter modtager publikums applauser, og overlader pladsen til Oscar Hartkopf. Gode takter af et Birkerød mandskab, i en fortjent 2-0 sejr. BF - Birkerød fanklub.

Kampen i tal: 1-0 Troels Cilius Nielsen (60) / 2-0 Troels Cilius Nielsen (63). Birkerød advarsler: Tobias Lawætz (50) – Niklas Toft Kristiansen (91). Tilskuere: 125.

BIRKERØD: Magnus Høgh Petersen / Tobis Lawætz Hansen – Rasmus Vagn Andersen – Sebastian Tschorn Ramsing / Mathias Kokfelt (A) – Emil Stanley Willer (89.Jacob Østerby) – Magnus Hejbøl Jensen – Niklas Toft Kristiansen - Jes Broby Petersen – Jakob Sten Madsen (74.Peter Danielsen) – Troels Cilius Nielsen (83.Oscar Hartkopf).

Husk førstkommende tirsdag kl.17.15, hvor der spilles pokal fodbold på Birkerød stadion. Birkerød tager imod DS1 holdet fra Avedøre, i 1.runde af Sydbank pokalen under DBU, hvilket kan indebære både forlænget spilletid, og eventuelle straffespark. Næste turneringskamp, ude mod GVI i Nymosen lørdag 5.9 kl.12.00. Mød op og støt dit lokalhold. BF. Birkerød Fanklub.