Birkerød skuffede i Gladsaxe

image Troels forsøger sig mod mål - men ingen scoringer fra topscoreren denne dag - i det skuffende 0-1 nederlag
08. maj 2022 kl. 20:46

Efter sidste uges lokalsejr over Rudersdal, var der både optimisme og gode forventninger hos senior 1 truppen, da turen gik til Gladsaxe, for at møde det nedrykningstruede bundhold fra Gladsaxe-Hero. Sidste uges sejr, som nok var forårets bedste kamp, blev desværre her afløst af det stik modsatte, da det blev det pressede bundhold fra Gladsaxe, der via sin 1-0 sejr, løb med alle 3 point. Noget af et antiklimaks, for et Birkerød mandskab, som dette forår, stadig leder efter en rigtig god udebane præstation.

For det er lidt som nat og dag, når der spilles ude og hjemme, hvor man ser sejre og mål på samlebånd i Birkerød, så bliver det pludselig anderledes vanskeligt, når der spilles borte fra hjemmet, hvor kun svage Albertslund, som alle hold har slået, med lodder og trisser, blev besejret med 3-2, på et sent mål i kampens overtid, ellers har det knebet gevaldigt, både med point, og specielt antal scoringer.

I Birkerøds mål, var der forårsdebut til Magnus Høgh, som erstattede Johan Gårdsvoll, som var kommet til skade med sin hånd under træningen. Endvidere var truppen uden, de defensive kort, Rasmus Vagn og Sebastian Ramsing, og hvor også Bertram Frank manglede på dagen. Til gengæld var Mads Serop igen kampklar efter endt ferie, så alt i alt en stærk start ellever, som var den klare favorit, mod et af rækkens svageste mandskaber. Skulle det imidlertid lykkedes for Gladsaxe-Hero, at redde sit sjællandserie liv i sidste ende, sender de nok varme tanker mod Birkerød, som de har taget 4 af 6 point mod i sæsonens løb.

På en bane der var mere velegnet til dyrskue, end til fodbold, og hvor der samtidig blæste en strid sidevind, var man fra start godt klar over, at skønspil, kunne man godt glemme alt om. Det var virkelig en udfordring at modtage en flad aflevering, som kom hoppende og springende mod en, og kom kuglen for højt op i luften, anede man knap nok hvor blæsten bar den hen. Selvfølgelig kan der ikke spilles seværdig fodbold, på sådant et underlag, og på disse knolde marker kan alt ske, hvor de lidt dårligere hold, og de mindre tekniske fodboldspillere, pludselig kan matche de lidt bedre af slagsen, i tilfældighedernes spil, hvilket her var til fordel for et godt kæmpende Hero mandskab.

Indledningsvis, modtager Broby på venstrekanten en springende aflevering, som sendes til feltet, men hvor de gul/sorte spillere ikke rigtig er at finde, hvor Magnus i Birkerød målet testes straks efter, men er vågen fra start. 12 minutter spillet, hvor Sebastian ”Basse”, sendes til jorden med en hård tackling, og skader lænden. Hero udvisning i 10 minutter, og tilbagevendte Jakob Sten på banen. 20 minutter spillet, et Hero hjørnespark, er tæt på at udløse scoring, men drønes lige over kassen fra midtfeltet. Birkerød prøver virkelig at få gang i kombinationsspillet, hvor Jakob Sten afslutter mod mål, og hvor Bagger fra sin højreposition får sendt et par gode indlæg til feltet, hvor de gul/sorte spillere i denne kamp, imidlertid ikke fik fyldt folk nok på i feltet.

Et Cilius frispark lige uden for feltet, træffer forsvarsmuren, inden det går galt modsat, da en pludselig fri Hero spiller, scorer kampens eneste mål, bag Magnus i Birkerød målet, som ellers gør alt for både at fjerne mand og bold. Heldigvis når Hero spilleren at springe over Magnus, som ellers nok havde set et farvet kort af en slags. 1-0 til hjemmeholdet, hvor Birkerød efterfølgende sætter pres mod Hero målet, hvor Grimstrup i feltet, fra nært hold, er tæt på udligning, men hvor Gladsaxes bedste spiller, målmand Alexander Henningsen refleksredder.

Efter et Troels hjørnespark, lander bolden uden for feltet, hos Tobias Lawætz, som tager langskudschancen, hvor bolden øjensynlig tager hånden på en Hero spiller i det kriminelle felt, men ingen reaktion på det, fra kampens svage dommer Pilipovic, som havde mere travlt med at gestikulere med alt og alle omkring sig, kampen igennem. Store ører, små øjne. Lige inden pause, gult kort og 10 minutter udenfor til Bagger, som dumt sparker bolden væk, efter en frisparks situation, hvor Grimstrup i halvlegens sidste minut, et tæt på udligning, på indlæg fra Troels, som forinden havde kantet sig forbi et par spillere. Halvlegen afsluttes af en klasseredning fra Høgh i Birkerød målet, som kommer lynhurtigt ned ved stolperoden, og verfer et farligt Gladsaxe-Hero forsøg af vejen.

Trods bagud ved pause, er dagens Birkerød tilskuere fortrøstningsfulde, og mener der nok skal komme Birkerød mål i den nye halvleg, men denne gang skulle de kloge individer desværre ikke få ret, hvor Birkerød må vente til næste uge med at score sæsonmål nummer 50. Det bliver en halvleg, hvor Birkerød langt det meste at tiden, har bolden på modstanderens bane halvdel, uden af den grund at komme frem til åbenlyse målchancer, mod en defensiv modstander, der kæmper vildt for at holde fast i sin spinkle føring. Hofland skiftes ind, i stedet for en skadet Grimstrup, og Hofland får straks efter en chance i feltet, men undlader at ramme bolden.

Tendenser fortsætter halvlegen igennem, hvor Birkerød kæmper bravt for at finde den endelige åbning til en scoring, hvor en del hjørnespark kunne være nøglen, men disse dødbolde giver heller ikke den tilfældige chance i feltet. Med 20 minutter igen, får Vollesen skud chancen på kanten af feltet, men Hero målmanden er skarp, og redder forsøget, hvor Troels senere også forsøger sig med skud udefra, men også her, som i så mange andre tilfælde, altid en blokerende Hero fod i vejen. Dagens sidste Birkerød chance opstår efter en Hofland afslutning mod målet, hvor bolden springer tilbage til Troels, som halvflugter mod målet, men igen målmand Henningsen, som dagens redningsmand for sit hold.

På en knoldet bane som denne, opstår der masser af farlige situationer, med frispark, som ser klodsede ud, hvor spillerne da også, specielt hjemmeholdets, nærmest lå mere ned end de stod op, hvilket selvfølgelig gav en masse ekstra tid, om end ikke nok, i forhold til de mange spilstop. I denne overtid, opstår pludselig en kæmpechance til Hero, en friløber, som imidlertid formøbles dårligt, med lob over både Magnus og mål. Det bedste fodboldhold taber kampen, men dermed ikke sagt, at Gladsaxe-Heros sejr var ufortjent. De kendte bedre end Birkerød deres besøgelsestid foran målet, og jublede i vilden sky, over deres uventede sejr. Birkerød dumper ned som 8’er i tabellen, langt væk fra den femteplads, som ellers var lige inden for rækkevidde, men næste uge er der heldigvis kamp på hjemmebanen. BF. Birkerød fanklub.

Next up: Lørdag 14.5-22 kl.13.30 mod Liria på Birkerød stadion.

SS1:Lørdag 7.5 -22 kl.14.00 ved Gladsaxe idrætspark: Gladsaxe-Hero – Birkerød = 1-0 (1-0)

Kampen i tal: 1-0 (31) Advarsel Birkerød: Mads Bagger (43). Tilskuere: 75.

BIRKERØD: Magnus Høgh Petersen / Mathias Kokfelt (A)(82.Jacob Østerby) – Tobias Lawætz Hansen – Mads Nanni Serop / Mads Bagger – Magnus Hejbøl Jensen – Simon Møller Vollesen – Tobias Grimstrup (55.Nikolaj Hofland) – Jes Broby Tinghuus Petersen / Sebastian Nejstgaard (12.Jakob Sten Madsen) – Troels Cilius Nielsen.