Birkerød storsejrede og reddede sæsonen

image Frederik Heise var for en stund tilbage i Birkerød trøjen – Her med Nikolaj Hofland i baggrunden
29. maj 2022 kl. 13:40

5-1 lød cifrene, da dommer Kenneth Schütt fløjtede sjællandsserie opgøret på Fredensborg stadion, mellem Fredensborg og Birkerød af. Vel og mærke, 5-1 til et Birkerød mandskab, som ellers i sæsonens forløb, har haft problemer, med at score både mål og point, når der er blevet spillet fodbold borte fra hjemmet. Denne lørdag, var der imidlertid ingen ko på isen, hvor Birkerød spillede en god og veldisciplineret kamp, og det endda uden en del af de faste stamspillere. Anfører Kokfelt, topscorer Cilius, Vollesen (brækket hånd), Magnus Hejbøl, og Bertram Frank, blandt andre, var alle fraværende til opgøret, hvilket bare gjorde, at andre steppede op, og viste trænerne tillid, og samtidig gjorde det til en god dag, for hele Birkerød teamet. Et team, som også havde en overraskelse i ærmet, da Frederik Heise, hjemvendt for en stund, fra guds eget land, var at finde i dagens start ellever.

Tabellens 2 midterhold, spillede et vigtigt opgør af slagsen, hvor begge mandskaber nemlig lige manglede sæsonens sidste afgørende point, for at kunne sige sig helt fri, af en eventuel nedrykning/nedrykningsspil. En sejr, til et af holdene, ville stort set sikre en ny sæson som sjællandsserie hold, og med Birkerøds overbevisende sejr, vil undertegnende gerne æde en af sine gamle hatte på, at trænerne ”gamle” og Høeghs mandskab, ikke lander under, eller kommer i nærheden af, nogle af bundens grimme streger, set fra sin øjeblikkelige 6.plads.

Fredensborg spillede sin tredje hjemmekamp i træk, og efter nederlag til Hørsholm og BSF, skulle kampen mod Birkerød være et vendepunkt, og ikke mindst en revanche match, for 0-7 nederlaget, i efterårets kunstgræs kamp i Birkerød. Det var et svagt FBI mandskab langt fra at lykkes med, og som tilmed også havde tabt 1-4 til Birkerød, i en sommer træningskamp, op til den nuværende turnering. Så 16 Birkerød kasser i 3 kampe mod FBI, giver et godt rygstød, inden de 2 hold, allerede førstkommende onsdag mødes igen, denne gang i Sydbank pokalen.

Birkerød får en ønskestart på opgøret, da en FBI aflevering, fra banens midte mod eget forsvar, opsnappes af en vågen Nejstgaard, som løber fra hele FBI forsvaret, og usvigeligt sikkert klasker bolden i mål. 0-1. Hvorefter FBI overtager spillet, får et hjørnespark, men ingen fare på færde. Det er der til gengæld kort efter igen, da Jes på højrekanten, suser af sted i et velkendt rush, smækker bolden til feltet, hvor Heise ikke får ordentlig træf, og hvor bolden via ”Balle”, lander hos ”Basse”, som fri i feltets venstreside, igen klasker til læderet, og 0-2, til det effektive udehold.

Som bliver til den endnu bedre 0-3 føring, straks efter, på en langskuds perle af et mål, fra Sebastian ”Balle”, som fra en 20-25 meters afstand, tager skudchancen udefra, får det helt rigtige træf på kuglen, som i modvinden drøner i mål. I øvrigt ”Balles”, første senior 1 scoring, i sin kamp nr.73, og det kunne ikke gøres flottere. Superstart af Birkerød, som var oppe med 3, allerede inden kvarteret var rundet, nøjagtig som i efterårets første kamp i Birkerød. Lige efter kunne Grimstrup have øget føringen, men hans afslutning i feltet, lander i side nettet. Et lammet FBI mandskab, har intet at byde ind med, over for et kontrollerende og godt spillende Birkerød mandskab, som har styr på kampens begivenheder.

Hvor et Hofland skud fra kanten af feltet, går lige forbi målet, efter godt forarbejde af ”Balle” på højrekanten. Fredensborg får en 2 mod 1 chance, mod halvlegens slutning, men ganske sigende, for deres kamp præstation, sendes bolden lige i fødderne på midtstopper Østerby. 0-3 ved pausen, hvor Heise lige når at modtage et gult kort, for dommer brok, og havde glemt, at reglerne på disse kanter af verden, er anderledes end ”over there”, med 10 minutters straf udenfor. Birkerød spillerne klappes til pause, af sin lille trofaste fanskare, efter 45 minutters veludført arbejde.

Fra 2.hlavlegs start, har tilbagevendte Peter Danielsen erstattet Grimstrup, og med 3 deciderede angribere på banen, bliver der ikke slækket på Birkerød offensiven. Fredensborg spillerne, som nok har fået skideballe i pausen, kommer mere aggressive ud til den nye halvleg, hvor Birkerød i de første 10 minutter, skal være glade for Gårdsvoll i målet, som med 2 superaktioner hindrer at hjemmeholdet reducerer. Først ved at gå godt ud af målet, og blokere en helt fri FBI afslutning, og efterfølgende på en afslutning i feltet, hvor Johan er helt nede ved stolperoden, og verfer et forsøg af vejen, med det yderste af fingerspidserne. Vigtige redninger på dette tidspunkt af kampen, for med scoringer her, kunne ingen vide, hvordan kampen så havde forløbet.

Herefter falder hjemmeholdet tilbage til sine svage dyder, hvor Birkerød og Heise melder sig ind, med et godt skud udefra, der suser lige over mål. Så var det tid til ny Birkerød scoring, og igen var manden på pletten, Sebastian ”Basse” Nejstgaard, som laver en perle af et energi mål, og fuldender sit hattrick. ”Basse” modtager bolden, i feltets venstreside, hvor han med fysisk styrke, holder sin modstander væk, kommer fri, og fra spids vinkel, får scoret via stolpen i langt hjørne. 0-4, på kampens fjerde flotte mål. En føring, som udbygges 4 minutter efter, på en fornem aflevering, fra dagens anfører Tobias Lawætz, som i front sender Heise helt fri, og angriberen viser at mål næsen er intakt, med sikker scoring op over den udfarende Fredensborg keeper. 0-5.

Her midt i halvlegen, er kampen definitivt afgjort, af et effektivt Birkerød mandskab, der i denne kamp endelig forstod, at udnytte de målchancer, man spiller sig frem til, og som også har givet debut til unge Lars Twile Torp. Et kvarter før tid, får hjemmeholdet tilkendt et straffespark, der var i den halvtynde afdeling, men 1-5 reduceringen, for ingen betydning for dagens gode Birkerød præstation. Sejren køres sikkert i land, hvor Lawætz, er tæt på at score direkte på hjørnespark, hvor også hjemmeholdet kommer tæt på endnu en reducering i slut minutterne. Birkerød vinder stensikkert 5-1, og har gjort sig selv til favoritter, når de 2 hold mødes igen, til pokal fodbold, onsdag aften på Birkerød stadion. BF. Birkerød fanklub.

Next up: Onsdag 1.6 kl.19.00 på Birkerød stadion: Sydbank pokal runde 4: Birkerød mod FBI.

SS1: Lørdag 28.5 kl.13.00 på Fredensborg stadion: FBI – Birkerød = 1-5 (0-3)

Kampen i tal: 0-1 Sebastian Nejstgaard (4) / 0-2 Sebastian Nejstgaard (12) / 0-3 Sebastian Tschorn Ramsing (14) / 0-4 Sebastian Nejstgaard (59) / 0-5 Frederik Heise (62) / 1-5 Tobias Vistisen Andersen (78, straffespark). Advarsel: Frederik Heise (44). Tilskuere: 100.

BIRKERØD: Johan Zakarias Gårdsvoll / Rasmus Vagn Andersen - Jacob Østerby – Mads Nanni Serop / Jes Broby Tinghuus Petersen - Nikolaj Hofland – Tobias Lawætz Hansen (A) – Sebastian Tschorn Ramsing (76.Lars Twile Torp, debutant) / Tobias Grimstrup (46.Peter Danielsen) / Sebastian Nejstgaard – Frederik Heise (68.Jakob Sten Madsen).