Birkerød tilbage på sejrs sporet

image En god dag på Birkerød stadion – foreviget med de herlige cifre på måltavlen
19. september 2021 kl. 18:58

Torsdag blev det meddelt, at samarbejdet mellem træner Steven Zoega Skøld, og klub og spillere var ophørt. Efter bare små 3 måneder, opstod der gnidninger på de indre linjer, som gjorde det bedst for alle parter, at slutte et samarbejde, som reelt aldrig var kommet i gang. Omstændighederne omkring dette, skal der ikke ses nærmere på her, kun at håbe, at Steven kommer godt videre på sin træner færd, men vigtigst af alt, at det ikke vil påvirke den spillertrup yderligere, som selv var med til at ansætte Steven, og sidenhen afsætte ham. Nu ses der fremad, hvor al opbakning, skal koncentreres omkring den tidligere spiller, Thomas Kromann Høegh, som allerede har overtaget den daglige træning, og som kender alle Birkerød rutinerne indefra, fra sin nylige tid som spiller.

Efter 2 røvfulde, med mange mål imod, var det tid for spillerne at vise, at det kan sgu’ ikke være rigtigt, at vi præsterer så dårligt, når man selv ved man indeholder noget, der kan præsteres meget bedre. Der var blevet talt ud om meget i Birkerød lejren, de sidste par dage, hvor alle vidste, at nu skulle der præsteres. Det blev der i allerhøjeste grad, da holdet i sæsonens sjette kamp, spillede sit hidtil bedste, og nedsablede Avedøre med tenniscifrene 6-1, hvor holdet virkede totalt upåvirket af de sidste dages turbulens, og gav deres nye cheftræner en fortjent sejr i sin officielle træner debut.

Det var 2 nedrykkere fra danmarksserien som mødtes, som inden dagens opgør, lå henholdsvis nummer 10 og 11 i tabellen, hvor ingen af holdene havde fået deres bedste start, i det nye sjællandsserie liv, med bare 1 sejr til begge mandskaber, efter de første 5 spillede runder. Dette morads, kom hjemmeholdet heldigvis bedst ud af, i noget der ligner gode tider fremadrettet, hvorimod Avedøre får det svært, hvis standarden forbliver den samme, som det man viste frem, denne lørdag på Birkerød stadion.

Birkerød er straks fra start aggressive, hvor Mads sender en lang bold ud til Troels på venstrekanten, som sender bolden ind til kanten af feltet, hvor Kokfelt ikke får ordentlig træf på sin afslutning. Så mister Magnus i målet, orienterings sansen, og får samlet en bold op, lige uden for feltet, hvilket betyder 10 minutters ude straf, og et farligt frispark imod. Jakob Sten griber målmandstrøje og handsker, men kan intet gøre på det efterfølgende frisparksdrøn fra Bjørn Jensen, hvis skud rettes af i Birkerød muren, og drøner yderligt i kassen. 0-1, hvilket dog ikke ryster hjemmeholdet, som klør på i offensiven, med flere gode angreb over kanterne. Den fortjente udligning kommer da også, efter nyt godt angreb over venstrekanten, hvor en bold til feltet, formøbles efter fortjeneste af Jakob Sten, som tæt under mål, får prikket bolden i kassen, 5 minutter efter han var færdig med at lege målmand. 1-1.

Birkerød fortsætter med at være det bedste fodboldhold, hvor man intet ser til Avedøre, når det gælder farligheder mod Birkerød målet. I slutningen af halvlegen burde hjemmeholdet have bragt sig foran, først da Troels forkert bliver dømt offside, på en ellers friløber, og efterfølgende hvor Emirhan, sender en lang bold op til Jakob Sten, som elegant tager bolden med i sit videre friløb, men ak, Jakob, hvordan kunne du dog sende den kæmpechance forbi målet. Straks efter Emirhan igen på spil, hvor han på kanten af feltet slider sig fri, og får sendt et super skud af sted, mod Avedøre målets øverste etage, men også en klasseredning af Avedøre keeper, Lucas Thers, som flyver op og fister forsøget af vejen.

Birkerød fortsætter presset, og i halvlegens overtid, får Bagger chancen, efter en Hofland aflevering fra højre, men Baggers afslutning fra kanten af feltet, flyver op i himlen. I slutningen af halvlegen føler Avedøres Mahdi Mansour sig snydt for et frispark, som han fortæller dommer Claus Meller lidt for meget om i flere omgange, hvor det første gule kort, derefter forvandles til et rødt af slagsen. Et slemt handicap, for et udehold, der var mere end heldige med at holde uafgjort ved halvleg, hvor dagens folk på ”højen”, da også var enige om, at den chance ville det aggressive hjemmehold, ikke lade gå fra sig i den nye halvleg.

Det fik de trofaste fans ganske ret i, da de sidste 45 minutter blev til ren massakre, hvor et Avedøre mandskab i undertal, blev udspillet på kryds og tværs, og intet havde at byde ind med, hvor Magnus i målet, ud over en enkelt god langskuds aktion, stort set var arbejdsløs. Det samme kunne ikke siges om Thers i Avedøre målet, som 5 gange måtte pille bolden ud af netmaskerne. Halvlegens første forsøg kommer fra flittige Hofman, som fra sin højreposition, suser forbi 3 mand ind i banen, men venstre bens skuddet, drøner over mål. Birkerød tager teten umiddelbart efter, da Bagger, som spillede sin første kamp i sæsonen, leger kispus med en modstander på venstre kanten, og fornemt spiller Troels blank i midt feltet, guf for angriberen, og overfortjent 2-1 til de gul/sorte.

Den føring gav ro til et hjemmehold, som træder lidt på gaspedalen, over for en svag modstander, som også skulle blive mere og mere opgivende, som kampen skred frem. Små 20 minutter inde i perioden, tildeles Birkerød et korrekt dømt straffespark, da Grimstrup i gennembrud kantes af en modstander, i feltets højre side. Igen guf, for angriber Troels, som på vanlig vis, er garant for sikker scoring, når det hedder straffespark. 3-1, hvor Bagger tryller videre fra sin venstre position minutter efter, hvor Troels er millimeter fra at nå det gode indspil til feltet. 6 minutter efter, er Troels dog eftertrykkeligt på pletten, da han modtager en bold på sin venstre position, søger ind i banen, hvor han fra en 20-25 meters afstand, får det perfekte træf med højre skøjten, hvor skuddet i en bue skruer yderligt i mål. Dagens detalje, og endnu et af mange hattrick, af manden i rigets smukkeste klubtrøje. 4-1.

Minuttet efter sender samme Troels, et indlæg til feltet, hvor Peter Danielsen fra tæt hold, hamrer læderet op på undersiden af overliggeren, i noget der i denne fase af kampen, ligner kattens leg med musen. Bagger og ”Balle” ejer venstre kanten i denne halvleg, hvor en ”Balle” i fremdrift, fri spiller Peter foran kassen, men en uskarp Danielsen, sparker forbi målet. Så vil ”Volle” også lege med, hvor han tipper bolden over en modstander på kanten af feltet, hvorefter han i fri position, smasker bolden i mål. 5-1. Hvor folket får endnu et mål at gå hjem på, da Kirkegaard fra højre, sender et indlæg til feltet, hvor Emirhan er rigtig placeret, og kan score sit første senior 1 mål. 6-1, game over, nuvel på en noget billig baggrund, over for en opgivende modstander, men en flot præstation af alle mand, som ydede perfekt i en rigtig hold præstation, ting man hellere end gerne må tage med, når det næste uge hedder lokalopgør mod FC Rudersdal. BF. Birkerød fanklub.

Next up: FC Rudersdal – Birkerød Lørdag 25.9-21 kl.13.00 på Vedbæk stadion

SS1: Lørdag 18.9-21 kl.13.30 på Birkerød stadion: Birkerød – Avedøre IF = 6-1 (1-1)

Kampen i tal: 0-1 Bjørn Jensen (7) / 1-1 Jakob Sten Madsen (22) / 2-1 Troels Cilius Nielsen (51) / 3-1 Troels Cilius Nielsen (63, straffespark) / 4-1 Troels Cilius Nielsen (71) / 5-1 Simon Vollesen (81) / 6-1 Emirhan Vurucu (84). Birkerød advarsel: Magnus Høgh Petersen (6). Tilskuere: 90.

BIRKERØD: Magnus Høgh Petersen / Mathias Kokfelt (A) – Jacob Østerby – Sebastian Tschorn Ramsing / Nikolaj Hofman – Mads Kirkegaard (33.Tobias Grimstrup) – Simon Vollesen – Emirhan Vurucu (69.Rasmus Vagn Andersen) – Mads Bagger (69.Peter Danielsen) / Jakob Sten Madsen – Troels Cilius Nielsen