Menu

Birkerød vandt slaget om Rudersdal

image Jubilar Mathias Kokfelt og holdkammerater vandt fortjent det lokale opgør over Rudersdal
Birger Flannov
03. maj 2022 kl. 23:48

Det var tid til revanchens 1½ time, da Rudersdal kommunes 2 bedste fodboldklubber, mødtes til sæsonens andet indbyrdes opgør. Birkerød var det revanche lystne hold, som i september måned sidste år, havde tabt den første kamp i Vedbæk med 1-2, hvor en Birkerød sejr i dagens opgør, samtidig kunne mindske afstanden, mellem de 2 hold i tabellen. Det blev de gode scenarier der gjorde sig gældende, da der endelig blev spillet fodbold, på opvisningsbanens rigtige nyslåede græs, om end ikke noget billardtæppe af slagsen, men dog en bane som virkede indbydende grøn og lækker. På dette underlag, var det traditionsklubben fra Birkerød, som var det bedste hold, og fortjent vandt ”the Battle” om Rudersdal, med cifrene 3-2, og dermed udlignede holdenes indbyrdes møder i denne sæson.

Inden opgøret, uddelte Birkerød fanklub blomster og pokal, til Mathias Kokfelt, som rundede 100 spillede kampe, i sidste uges uafgjorte udekamp mod Avedøre, og anfører Mathias valgte sammen med holdkammeraterne, at spille forårets bedste fodboldkamp, hvilket Rudersdal i den grad også medvirkede til, da der jo altid skal 2 hold til at skabe en god fodboldkamp. Dermed fortsatte Birkerød sine gode forårstakter, som især har gjort sig gældende på hjemmebanen, med en masse scoringer. Efter sejren over Rudersdal, nåede holdet allerede op på samme antal forårspoint, som man satte ind i hele den sløje efterårssæson, og hvor der i sæsonens resterende 6 kampe, stadig ligger mange point og venter.

I sidste uges kamp ude i Avedøre, skrev undertegnede, at han ikke kunne huske, at have set så sen en udligning, som den der blev sat ind, i kampens niende overtidsminut, af noget Birkerød hold, ever. Historien gentog sig lørdag, bare med omvendt fortegn, da Birkerød efter bare 22 sekunder havde bragt sig i teten. Det husker jeg heller ikke lige at have set. For dårligt var spillet sat i gang, før kuglen lå i modstander nettet. Et måske skævt skud fra Magnus, som nok vil kalde det en aflevering, lander på højrekanten hos Hofland, som resolut sparker til feltet, hvor Sebastian ”Basse”, mellem venner og fjender, er først på læderet, som resolut knaldes i kassen. 1-0 efter 22 sekunder, og så var man ligesom i gang.

Et par minutter efter, tester Troels på et frispark langt ude fra, målmand Christopher Kristensen, der lige nøjagtig får fistet bolden over målet. Birkerød er bedst indledningsvis, og man skal frem til minut 20, før Rudersdal første gang er nærgående, med en resolut afslutning udefra, men Johan i målet er vågen, og tager sig sikkert af skuddet. De 2 Rudersdal hold, satser begge med fremadrettet afvekslende fodbold, hvor spillet bølger frem og tilbage, hvor Birkerød får en gigantisk chance, efter hurtige kombinationer, hvor hele Rudersdal holdet bliver spillet tyndt. Simon spiller en bold ud til Troels på venstre, som spiller bolden videre ned af flanken til hurtige Broby, som nede omkring mållinjen, perfekt finder Sebastian midt for mål, vel og mærke i total fri position, hvor sågar målmanden er væk, men på uforklarlig vis, lykkedes det for ”Basse”, at brænde direktøren, og plante læderet i side nettet.

Straks efter, kombinerer Troels og Broby godt igen, med et afsluttende skud fra Jes, som målmand Kristensen, må ned og parere væk. Birkerød burde være foran med mere end et mål, da Rudersdal udligner omkring den halve time. Et Birkerød boldtab/misforståelse på kanten af feltets venstreside, opfattes lynhurtigt af Rudersdal, hvor bolden spilles ind mod midten, hvor Sebastian Ibsen har tid til at kikke op, inden han køligt placerer bolden helt nede ved målmand Johans venstre stolpe rod. 1-1, som giver udeholdet blod på tanden, hvor de efterfølgende sværmer omkring målet, men hvor Birkerød forsvarer sig bravt, og igen kommer frem og slutter halvlegen bedst af.

Simon Vollesen, som var en glad mand, denne fine forårsdag, over endelig at betræde det rigtige græs, sender et godt indlæg fra højre, mod midtfeltet, som ”Basse” er millimeter fra at kunne prikke ind, hvor også Jes fra modsatte side, får slået farlige indlæg til feltet. I halvlegens sidste minut, igen Simon, som er tæt på at slide sig helt fri i feltet, hvor bolden springer til ”Basse”, hvis afslutning blokeres i sidste øjeblik. 1-1 ved pause, i en flot og afvekslende spillet sjællandsserie kamp, hvor jævnbyrdigheden var stor, men dog med holdet i de flotteste dragter, gul og sort, som det mest nærgående hold mod målet.

Et lyn mål i første halvleg, og endnu et hurtigt et af slagsen, straks fra start af anden halvleg, hvor kampens bedste spiller Simon Vollesen, på kanten af feltet, leger kispus med et par Rudersdal spillere, inden han med hælen spiller Troels blank i feltet, som sikkert kan sætte sin sæson scoring nummer 20, yderligt i kassen, efter kampens flotteste detalje. 2-1. 12 minutter inde i halvlegen, må Rudersdal målmanden udgå, med en forstrækning af en art, og bliver erstattet af en markspiller i målet. En klar fordel til hjemmeholdet, som selvfølgelig skal forsøge at lægge yderligere pres mod Rudersdal målet. Men trods masser af Birkerød spil, formår man ikke at sætte den uerfarne keeper på egentlige prøver.

Hvor første halvleg var jævnbyrdig, er det nu Birkerød som styrer løjerne, hvor man bare venter på endnu en scoring, som reelt burde lukke opgøret. Men de egentlige chancer opstår ikke, hvor Broby dog er tæt på, efter et Cilius hjørnespark. Midt i halvlegen skiftes Hofland ud, med tilbagevendte Bagger, hvor Birkerød forsætter ufortrødent frem mod scoring nummer 3. Som da også kommer et kvarter før tid, da først Vollesen nedlægges i feltet, og hvor indskiftede Grimstup efterfølgende udsættes for samme tur, til et soleklart straffespark, som dagens gode dommer Kim Hansen, ikke et øjeblik er i tvivl om. Troels tager ansvaret og sparket, som i første omgang bliver svagt, og pareres af reserve keeperen, dog lige ud til Troels igen, og denne gang ingen pardon, returen smaskes ind til 3-1.

Så var denne kamp vel reelt afgjort, men med Birkerød ved man aldrig helt, selvom tingene forsvarsmæssigt, under den nye træner duo, er blevet meget mere struktureret. 2 minutter efter staffe scoringen, kunne kampen dog være lukket, da et Bagger indlæg til feltet, først træffer ”Basse”, og sidenhen ”Volle”, som begge misser de store chancer. I stedet Rudersdal kort efter, med farligt kontraangreb og afslutning mod mål, som Johan i Birkerød målet kommer ned og afmonterer. Minuttet efter igen, sender Troels et hjørnespark i hovedet på dagens godt spillende Jes Broby, som dog her header lige over målet.

Dagens trofaste Birkerød tilskuere, slipper dog ikke for spændingen, da Rudersdal pludselig ud af ingenting reducerer til 2-3, da Casper Strømmen helt fri i udkanten af feltet, kan score i langt hjørne, uden chance for Johan i Birkerød målet. Det bliver heldigvis Rudersdals sidste chance i den fodboldkamp, hvor et disciplineret og godt kæmpende Birkerød mandskab, kører den yderst fortjente sejr sikkert i land. BF. Birkerød fanklub.

Next up: Lørdag 7.5-22 kl.14.00 på Gladsaxe stadion mod Gladsaxe–Hero.

SS1: Lørdag 30.4-22 kl.13.30 på Birkerød stadion: Birkerød – FC Rudersdal: 3-2 (1-1)

Kampen i tal: 1-0 Sebastian Nejstgaard (1) / 1-1 Sebastian Ibsen (31) / 2-1 Troels Cilius Nielsen (47) / 3-1 Troels Cilius Nielsen (75, straffespark) / 3-2 Casper Strømmen (83). Tilskuere: alt for lidt, under 100.

BIRKERØD 3-5-2: Johan Zakarias Gårdsvoll / Rasmus Vagn Andersen – Tobias Lawætz Hansen – Mathias Kokfelt / Nikolaj Hofland (67.Mads Bagger) – Magnus Hejbøl Jensen – Simon Møller Vollesen – Bertram Frank – Jes Broby Tinghuus Petersen / Sebastian Nejstgaard (46.Tobias Grimstrup) – Troels Cilius Nielsen.