Birkerød videre i Sydbank pokalen

image Dagens anfører Sebastian ”Balle” og holdkammeraterne vandt 1-0 og er videre i pokalen
03. juni 2022 kl. 10:05

I lørdags mødtes de 2 hold, til turneringsfodbold i Fredensborg, og her, bare 4 dage efter, stod den på pokal fodbold på Birkerød stadion, i Sydbanks pokalens fjerde runde. Fredensborg, som Birkerød havde vundet over, i begge turneringsopgør, og såmænd også havde slået i en træningskamp, inden turneringsstart. Så måske noget af en ønske modstander, som var kommet op af lodtrækningshatten, men bestemt ikke en let en af slagsen, hvor træner Gammelgaard, da også helst havde set, et af de lavere rangerende hold var blevet trukket.

Er Fredensborg Birkerøds ønskemodstander, bruger FBI sikkert udtrykket hademodstander omvendt, for det blev til alle gode gange fire, med hensyn til Birkerød sejre, da dagens noget amputerede hjemmehold, i en uskøn forestilling sejrede, med smallest mulige margin, 1-0. En jævnbyrdig forestilling, som reelt kunne være gået til begge sider, eller endt i noget straffespark afgørelse. Fredensborg havde hele 6 nye spillere i startformationen, i forhold til lørdagens opgør, hvor Birkerød truppen bestod af 3 nye spillere, Emil Hejbøl Jensen, samt de 2 debutanter, Martin Rvantsov, og purunge Sylvester Lundberg Odgaard, som erstattede Tobias Lawætz, Rasmus Vagn, og Nikolaj Hofland.

Birkerød starter opgøret bedst, med et par hjørnespark til følge, men efter 10 minutters tid, er det de grønne FIK spillere, der overtager det meste af spillet med bolden, hvilket også fører til en del hjørnespark. Men i denne forholdsvis chance fattige kamp, førte disse dødbolde, som så meget andet i dette opgør, ikke til nævneværdige målchancer. Fredensborg får en halv chance midt i halvlegen, med skud udefra, over for et bakkende Birkerød forsvar, men heldigvis lige forbi mål. Kort efter, udmærket Birkerød angreb, på kanten af feltets venstreside, hvor Grimstrup finder Jakob Sten, som lægger bolden af til Heise, som drøner sin afslutning over mål. Et Broby hjørnespark kort efter, lander hos en fri Nejstgaard i midtfeltet, men ”Basses” afslutning skovles akavet over mål.

Fredensborg bliver nærgående, med 2 nærmest frie mand i fremløb, men en glidende herrer tackling i feltet, fra dagens anfører ”Balle”, afværger i sidste øjeblik farligheden. I halvlegens slutning, sendes Sylvester af sted på højreflanken, spiller bolden til feltet, hvor Grimstrup afslutter første gang, men Fredensborgs unge keeper redder fint forsøget, som var Birkerøds bedste chance i den halvleg, hvor også Nejstgaard kort efter, kommer alene mod målet, men slet ikke får afsluttet ordentligt, og ikke virkede helt på toppen, denne aften. Ikke sindsoprivende 0-0 ved pausen.

2.halvleg bliver ikke bedre, snarere tværtimod, hvor man dog kommer til at glæde sig over en kamp afgørende scoring. Efter lørdagens kamp, sammenlignede Fredensborg træneren Steven Green, Birkerød med engelske Stoke, 5 mand bag bolden, og et lods fremad. Sikkert et udbrud af frustration, over at se sit mandskab, blive spillet ud af brættet. Hvis FIK træner Green, havde sagt det samme efter pokalkampen, kunne man måske nikke genkendende til noget af udtalelsen, da der denne dag blev lodset meget væk, med en masse skævskud til følge, en leg som selvsamme Greens mandskab, også deltog lystigt i. Denne kamp, var uden nogen form for skønspil, her var det herrer fight der var i højsædet, hvor sejren var altafgørende.

11 minutter inde i 2.halvleg, gør Frederik Heise sig selv til matchvinder. Et godt fremstød af Broby på venstrekanten, ender med indlæg til feltet, hvor et par FIK forsvarere fumler godt og grundigt med bolden, som ryger videre ud til feltets højreside, hvor dagens mand i skysovs, Heise befinder sig, og han klasker sikkert bolden ind i langt hjørne, til det første af aftenens 2 absolutte højdepunkter. Det andet var Birkerød jublen, da kampen blev fløjtet af. Efter Birkerød scoringen, behøver hjemmeholdet ikke at klinke så meget mere, end at forsvare den føring kampen ud, over for en ineffektiv modstander, som sikkert kunne spille til juleaften uden at score. Nuvel, Fredensborg var holdet mest på bolden kampen igennem, uden man følte sig utryg af den grund, det man frygtede var, at en Birkerød fejl skulle koste, i en kamp, hvor også målmand Gårdsvoll, ikke fik det den mindste sved på panden.

Mens Fredensborg sværmer omkring målet, hvor Serop og ”Balle” får blokeret og tacklet eventuelle farligheder af vejen, er Birkerød farlige på omstillinger, eller kunne være blevet det, men denne aften, var der ikke rigtig noget der sad lige i skabet. Lige i skabet, var tæt på at lykkes alligevel, da Grimstrup fra venstre, smækker et perfekt indlæg til midtfeltet, hvor en helt fri Broby, misser kampens største chance, da hans hovedstød fra tæt hold, reddes af den 17 årige FIK keeper Dimitar Mikov, der sammen med Heises scoring, stod for aftenens detalje.

Mens Fredensborg desperat jagter udligning, hvilket evnerne ikke helt rækker til, over for det godt kæmpende og fightende trætte hjemmehold, endnu en Birkerød chance i slutminutterne, hvor en 2 mod 1 chance, kunne have lukket og slukket, men den afgørende aflevering lander lige i fødderne på den enlige FIK forsvarer. Birkerød vinder ikke ufortjent, hvor målmand Johan, og forsvar, for første gang i foråret, laver en af de eftertragtede ”clean sheet”. Fredag trækkes der lod, til 5.runde, som afvikles om fjorten dage, og vindes den, er Birkerød sikret adgang, til 1.runde i DBU pokalen, og gerne en let modstander, please.

Lørdag spilles turneringens sidste hjemmekamp, hvor Birkerød med bare et uafgjort resultat, cementerer en ny sæson i sjællandserien, definitivt. Mød op og støt. BF. Birkerød fanklub.

Next up: Lørdag 4.6 kl. 13.30 mod Snekkersten på Birkerød stadion

Sydbank pokalen: onsdag 1.6-22 kl.19.00 på Birkerød stadion: Birkerød – FBI = 1-0 (0-0)

Kampen i tal: 1-0 Frederik Heise (56). Birkerød advarsel: Mads Serop (92). Tilskuere: 75

BIRKERØD: Johan Zakarias Gårdsvoll / Emil Hejbøl Jensen – Mads Nanni Serop – Sebastian Tschorn Ramsing (A) / Sylvester Lundberg Odgaard, debutant (70.Martin Rvantsov, debutant) – Jacob Østerby – Jes Broby Tinghuus Petersen / Frederik Heise (75.Peter Danielsen) – Tobias Grimstrup / Jakob Sten Madsen – Sebastian Nejstgaard (60.William Mikkelsen)