Det bedste fodboldhold tabte

image Simon Vollesen lavede et flot mål, men desværre ikke nok til en sejr. Den kommer i næste uge.
24. maj 2021 kl. 23:09

Grund turneringens 20 kampe, sluttede i midtugen, hvor vores Birkerød spillere, jo på ærgerlig vis, smed en stor føring over styr, og tabte til Tåstrup. Dermed sluttede Birkerød på rækkens 8’ende plads, med 3 hold under sig, noget der sikkert under normale omstændigheder, havde kastet en ny DS sæson af sig. Desværre har der forinden været varslet ny turneringsstruktur, hvilket rammer Danmarksserie holdene hårdt denne sæson, hvor en tredje del, af de 44 hold, ender som nedrykkere. Et mindre blodbad, som nogen har yndet at kalde strukturen.

Birkerød, er et af de mange hold, som er landet i den suppedas, hvor potentielt 28 hold, i 2 puljer a’14, hver især kan ende som nedrykkere, og kun 16 hold er sikret en ny DS sæson, hvoraf de 4 af disse, endda belønnes med oprykning til 2.division. Alle point fra grundturneringen er taget med over i slutspillene, hvilket gør, at hold som B.1908 og Greve, fra den nedrykningspulje 1, som Birkerød er en af del af, næsten allerede nu, stort set er sikret en ny DS sæson. Helt eksakt, hvor mange nedrykkere som i sidste ende skal findes, er stadig uvist, da der også spiller en del geografiske hensyn ind. Forvirret, ganske forståeligt.

Birkerød spillede sin første slutspils kamp på hjemmebanen, hvor Union fra den københavnske vestegn, var modstanderen, og som desværre var så ugæstfri, at køre tilbage med alle 3 point, via en særdeles ufortjent 2-1 sejr. Dermed fortsatte de gul/sortes mareridt uge, hvor potentielle 6 point, er blevet forvandlet til nul og niks. P.... hamrende ærgerligt, for disse point tab, kan meget vel blive en afgørende faktor, når alting skal gøres op, om en måneds tid.

Til kampen mod Union, var hjemmeholdet hårdt ramt i offensiven, da både Troels Cilius (lyskenskade), og Jakob Sten (trykkede ribben), manglede i front. En duo, som trods alt har banket 18 kasser ind af 30, er selvsagt et handicap at undvære, hvor endvidere Tobias Lawætz (karantæne), og Emil Willer (brækket ben), måtte kikke på udefra. Det offensive handicap, skulle Sebastian Nejstgaard prøve at råde bod på, hvor også brormand Christopher igen var med, efter endt rejse eventyr. Et overraskende comeback, er ligeledes på vej hurtigere end antaget, da målmand Magnus Høgh, har smidt krykkerne på rekordtid, og allerede nu er en del af truppen igen, bare 3 uger efter sin operation.

Birkerød kommer hurtigt bagud i lørdagens kamp, da en halvskadet Jakob Østerby, let overløbes, af Uffe Troensegaard på Unions højrekant, som kan løbe alene ned mod baglinjen, og spille Mike Poulsen fri i midtfeltet, som let kan score bag en prisgivet Mencke i Birkerød målet. 0-1, æv for en uheldig start, hvor Østerby umiddelbart efter erstattes af Christopher Nejstgaard. Indledningsvis var københavnerne en del på bolden, dog uden at skabe noget yderligt farligt, og groft sagt, var det et hamrende effektivt udehold, som havde 2 chancer i hele kampen, der resulterede i 2 mål. Som halvlegen skrider frem, overtager Birkerød mere og mere styringen, hvor kampens smukkeste detalje, udføres af Simon Vollesen, straks efter den halve time er rundet.

Fra Birkerøds højrekant trækker ”Volle” ind i feltet, dribler sig fri til skud, inden han med venstre skøjten, klasker læderet helt op i ”Jacob”, i bageste målhjørne. En perle af et mål, som var kampens højdepunkt, for det publikum, som endelig igen kunne se fodbold inde på stadion, hvor blæst, regn, og sågar sol stod på vejrprogrammet. 1-1, hvor Simon skaber 2 gode chancer til sine medspillere, i slutningen af halvlegen. Først en bold ind i feltet til fødselsdagsbarnet Oscar (24), som snurrer rundt med bolden, men kikser sin afslutning, inden Vollesen erobrer en bold, som sendes i feltet til Sebastian Nejstgaard, som i fri position tackles lige i afslutningsøjeblikket. 1-1, ved pausen.

2.halvleg bliver stort set spil til et mål, Unions, hvor hjemmeholdet spiller en god gang fodbold, løber godt for hinanden, og gør mange ting rigtigt, men hvor der desværre kommer til at mangle det vigtigste, de afgørende skabende målchancer. Nikolai Hofland, erstatter Oliver Carl fra 2.halvlegs start, og starter med et godt indlæg fra højrekanten, som Sebastian er lige ved at nå frem til, som igen efterfølges af et Oscar Hartkopf skud udefra, som suser lige forbi Union målet. Den indledning varslede mål til Birkerød, som da også sværmede omkring Union feltet konstant i denne halvleg, hvor man ventede på at den afgørende målchance.

For lige ved og næsten situationer, som aldrig blev helt farlige, var der nok af, som et godt Sebastian skråskud fra kanten af feltet, forbi mål, eller et Oscar indlæg fra højre, som Hejbøl og Serop begge er tæt på, at formøble til noget af det sjove, men denne dag har Union taget Andreas Dyhr med, en hurtig og kvik målmand, som er vaks ved havelågen på det meste. Union har svært ved bare at nå Birkerøds banehalvdel, og skaber intet, da Birkerød omsider får den ultimative chance. Simon Vollesen sparker et af sine fine hjørnespark, durk i hovedet, på en godt søgende Rasmus Vagn, men den ellers hovedstødstærke stopper, misser sin friheader, i den oplagte position fra tæt hold.

Det var chancen, som ikke blev større i denne kamp, hvor hjemmeholdet ufortrødent moste på, med masser af energi, og tro på tingene. Birkerød spiller en god fodboldkamp, men formår ikke at score de mål, som spillet ellers berettiger til. Med de 2 faste målmagere på holdkortet til denne kamp, var Union aldrig kommet tilbage til Nørrebro med point. I stedet en kold spand vand i hovedet, på alle fra Birkerød, da en enlig kontra giver Union den heldige sejr, i kampens sidste minut, hvor Unions eneste angriber kampen igennem, Uffe Troensegaard, fra sin venstrekants position, får krøllet bolden ind i modsatte krog ned bag Mencke. 1-2, hvor Birkerød igen spillede det bedste fodbold, men ikke var effektive nok.

Næste lørdag prøves der igen i Avedøre, hvor der spilles fra kl.12.00. BF. Birkerød fanklub.

DS Nedrykningsspil: Lørdag 22.5-21 på Birkerød stadion: Birkerød – Union =1-2 (1-1)

Kampen i tal: 0-1 Mike Poulsen (7) / 1-1 Simon Vollesen (32) / 1-2 Uffe Troensegaard (90). Birkerød advarsel: Oscar Hartkopf (74). Tilskuere: 60

BIRKERØD: Jacob Mencke / Mads Nanni Serop – Rasmus Vagn Andersen – Jakob Østerby (8. Christopher Nejstgaard) – Mathias Kokfelt (A) / Oliver Christian Carl (46.Nikolaj Hofland) – Oscar Hartkopf – Magnus Hejbøl Jensen – Simon Vollesen – Mads Bagger / Sebastian Nejstgaard (70.Peter Danielsen).