Endelig - Birkerød succes

image ENDELIG - Dejlige sejrsgivende cifre!
21. juni 2021 kl. 10:43

Så lykkedes det endelig for Birkerøds bedste fodbold drenge, at få en tiltrængt succes oplevelse, da holdet besejrede BSF med 1-0. Ikke siden 3-0 sejren over Roskilde, for 5 uger siden, havde spillerne prøvet at vinde en fodboldkamp. Det i sig selv, sker ofte for fodboldhold, men måden Birkerød inden BSF kampen, havde tabt 5 kampe i træk, var af den besynderlige slags, da man i stedet for at tabe disse, faktisk havde fortjent at vinde samtlige fem, og så er det ikke engang løgn. Så denne sejr var et tiltrængt løft, til et hold, som ikke lige har haft heldet med sig, men som vi også må erkende, ikke har været helt dygtige nok, når det gjaldt.

Nedrykningen til sjællandsserien er en realitet, men godt at se, at humør og indstilling er intakt, trods en vanskelig tid, med alt for mange dumme nederlag, hvor kampen mod BSF, som kæmper for sin DS eksistens, viste, at Birkerøds DS liv ikke har været så langt væk, som stillingen umiddelbart viser, hvor man i afgørende perioder, også har døjet med skader og fravær, til kampafgørende spillere. Denne lørdag, hvor termometeret viste 31* i ”Gryden” inden kampstart, manglede man spillere som de langtidsskadede Emil Stanley Willer, Jacob Sten Madsen, Magnus Høgh Petersen, samt på dagen Lyskeskadede Troels Cilius Nielsen, eksamensramte Simon Vollesen, og så lige Mads Nanni Serop, som sad ude med karantæne.

Så i et nedrykningsspil, hvor 9 af 14 hold rykker ned, har holdene i DS livet, ikke haft det nemt i denne sæson, og så må nogle hold jo bøde, hvor de berømte små marginaler, ikke altid har gået Birkerøds vej. Kampen mod BSF, blev indledningsvis, udskudt 10 minutter, grundet en manglende linjedommer, hvorefter opgøret, blev indledt med et minuts stilhed, da BSF teamet netop havde mistet en af sine holdledere. Kondolerer herfra.

På et knastørt græstæppe, der var mere gult end grønt, og i bagende varme, var det en sej fornøjelse at spille fodbold i. Aktørerne tog det også rimeligt med ro, kampen igennem, hvor man i et adstadigt tempo, var nødt til at økonomisere med kræfterne i hedebølgen. For BSF var kampen ekstra vigtig, da de kæmper med Tåstrup og Union, om den sidste livgivende DS plads i næste sæson. 2 kampe resterer, hvor alle 3 hold er helt lige, med 36 point, og hvor BSF møder Tåstrup onsdag, i noget der ligner en afgørende kamp.

Efter en stille indledning på kampen, opstår muligheden pludselig til hjemmeholdet, på en stikning ned igennem banen, som splitter Birkerød defensiven, hvor Østerby må bruge nødbremsen for at stoppe den ellers fri BSF’er. Som sidste mand, umiddelbart til en udvisning tænkes der, men dommer Dan Pedersen, nøjes ganske heldigt for de gul/sorte, kun at tildele Østerby en advarsel. Kort efter sparker Oscar hjørnespark, hvor Christopher får afsluttet lige forbi sidestolpen. Midt i halvlegen, dømmes der hårdt tiltrængt varmepause, hvor der herefter ikke sker alverden, før i halvlegens sidste minutter, hvor først Birkerød få mulighederne i BSF feltet, men trods skudmuligheder, ingen afslutninger. Så kvajer hjemmeholdets Rasmus Rosenberg sig, ved at modtage sit andet gule kort, efter et grimt frispark på Hofland. En god chance for udeholdet, til at tage point med hjem. 2 minutter før pause, halvlegens bedste chance, da BSF tester Birkerød målet med skud udefra, men målmand Mencke springer op i mål hjørnet, og parerer forsøget på fornem vis. 0-0 ved pausen, og et tiltrængt hvil, til de opkogte aktører.

Birkerød foretager 2 udskiftninger i pausen, hvor anfører Kokfelt, som var tvivlsom fra start, og Peter Danilsen skiftes ud, til fordel for Oliver Carl, og den senere match vindende Emil Hejbøl. Umiddelbart ses det ikke, at hjemmeholdet er en mand mindre på banen, hvor BSF har bolden, mens Birkerød lurer på omstillingerne, hvor hurtige Bagger ligger på lur. Det bliver dog indskiftede Emil, der kommer fri, på en fremlægning, hvor han alene med målmanden, får taget et for langt afgørende træk, men via målmandens ben, alligevel er heldig med at slippe fri, og kan score i tomt mål, lige inden han stoppes af et par halsende modstandere. 1-0, til de allerbedste, på en scoring der senere hen skulle blive kampafgørende. Med en halv time tilbage at spille, forcerer hjemmeholdet mere i jagten på point, hvilket giver Birkerød et hav af kontraer, for at lukke opgøret, men desværre er skarpheden på disse ikke i højsædet.

Den allerstørste får Bagger, hvor han i sit friløb mod målet, knalder læderet på stolpen, hvorefter bolden springer ud til en fri Hofland, som desværre tackles lige før sin afslutning. Inden da, mere Bagger som ikke bliver enig med Magnus, om hvem der skal afslutte, da de begge har den åbne skudchance i feltet. 73 minutter spillet, da BSF får sin første chance i halvlegen, med et snert afslutning forbi målet. Med små 10 minutter tilbage skiftes Sebastian ind i stedet for Bagger, og starter med et gult kort, for at løbe for hurtigt på banen, og kort efter får Sebastian chancen, på en fremlægning, hvor han presset af 2 mand, viser god fysik og får afsluttet mod målet, men målmand Johansen disker op med en god redning.

Så bliver det hektisk i slutfasen, hvor et godt fightende Birkerød mandskab, kæmper med næb og kløer, for at forsvare sin føring. BSF er nærgående, med et hovedstød, hvor Mencke er ude i noget som ligner en TV redning, men stadig med Birkerød i kontraer, hvor en Emil aflevering ind til en ellers totalt fri Hofland, blokeres i sidste øjeblik. BSF presser på i overtiden, der forlænges med hele 7 minutter, men Mencke og forsvars fødder redder de sidste kastanjer ud af ilden, og kan tage en fortjent sejr med hjem til Birkerød, efter en flot forsvarskamp, hvor også Magnus Hejbøl, vanen tro, trods hedebølgen, løb solen sort, med en klogt spillende Oscar, som spillede sin kamp nummer 75, og en hårdt tacklende Lawætz ved sin side.

En flot holdindsats, hvor Birkerød holder nullet, for femte gang i sæsonens, 25 kampe. Onsdag spilles næstsidste kamp, når Husum gæster Birkerød stadion, med kampstart kl.19.00. Mød op og støt holdet, i sæsonens sidste hjemmekamp, hvor også trænerne Gall takker af for denne gang. BF. Birkerød fanklub.

DS Nedrykning: Lørdag 19.6-21 kl.13.00 i Ballerup idrætspark: BSF – Birkerød = 0-1 (0-0)

Kampen i tal: 0-1 Emil Hejbøl Jensen (60). Birkerød advarsler: Jacob Østerby (17) – Sebastian Nejstgaard (81) – Sebastian Tschorn Ramsing (94). Tilskuere: Ca.100.

BIRKERØD: Jacob Mencke / Mathias Kokfelt (A) (45.Oliver Christian Carl) – Jacob Østerby (57.Rasmus Vagn Andersen) – Sebastian Tschorn Ramsing – Christopher Nejstgaard / Nikolaj Hofland – Tobias Lawætz Hansen – Magnus Hejbøl Jensen – Oscar Hartkopf – Mads Bagger (81. Sebastian Nejstgaard) / Peter Klitgaard Danielsen (45.Emil Hejbøl Jensen).