Endelig sejr på hjemmebanen

image Assistent Thomas Høgh var atter i kamptrøjen – her med 2 måls skytten Mads Bagger bagest
Birger Flannov
17. september 2022 kl. 20:21

For senior 1, var det var tid til årets sidste græskamp på Birkerød stadion, inden der rykkes til kunstgræs, til efterårets 4 sidste hjemmekampe, som alle har kampstart Kl.19.00. Det blev en god afsked, med den fine opvisningsbane for denne gang, da Birkerød i sjællandsserie opgøret mod Fredensborg, vandt sæsonens første hjemmekamp, med cifrene 3-2. Så altså endnu en sejr over tidens bedste modstander fra Fredensborg, som også samtidig var en tiltrængt gevinst, oven på 2 ærgerlige kampe, mod Rudersdal og Avarta, hvor 6 potentielle point, var blevet forvandlet til bare 2 af slagsen, i kampenes døende slutminutter.

Denne torsdag aften, bød på regn og en kraftig ruskende vind, som gav en del udfordringer for de 2 holds spillere, med at holde styr på den lille drilske læder kugle, i en kamp, som blev sat i gang 5 minutter før annonceret kampstart, af hensyn til årstidens hurtige buldrende mørkelægning. De grønne fra Fredensborg, og de gul/sorte fra Birkerød, plejer altid at spille underholdende kampe mod hinanden, med masser af mål, og sådan blev det også denne aften, hvor underholdningsværdien, og den gode fight, dog var en del bedre, end den rent spillemæssige side af slagsen, i de vanskelige forhold.

Trænerteamet i Birkerød, har det svært i øjeblikket, når der skal stilles et slagkraftigt hold til kampene, med over et helt hold ude med skadesproblemer. Truppen er dog heldigvis tilpas bred, så man kunne stille i en stærk opstilling, denne kolde aften, hvor der på skadesbænken blandt andet kunne spottes, de 4 frontangribere, ”Jake”, ”Basse” Ysbæk, og Troels Cilius, som er på vej ind omkring holdet igen. En skadesbænk, hvor også Broby og Willer i øvrigt befandt sig, og hvor der også lige måtte undværes, Tobias Lawætz og Christopher Nejstgaard fra sidste opgør ude i Avarta, og hvor Birkerød også lige stillede, med målmand nummer 3, for tredje gang i træk, da Magnus Høgh sæson debuterede, med en rigtig fin og fejlfri indsats.

Fredensborg starter opgøret bedst, og får en stor åben skudchance, i højre side af feltet, men forsøget i kampens 7. minut hagles over Birkerød målet. Så fik Birkerød så småt spillet sig ind i opgøret, og scorer kampens første mål, efter et kvartes spil. Et Hofland indlæg fra højre, finder vej til en fri Bagger i midtfeltet, som noget uforståeligt dukker sig, hvor bolden ryger videre igennem feltet til bagved liggende ”Balle”, som igen finder Bagger i midtfeltet, som med et enkelt træk, spiller sig fri, og kan score fladt forbi den lange Fredensborg keeper. 1-0, til holdet, i de flotteste trøjer, hvilket gav lidt varme hos dagens sparsomme Birkerød tilskuere.

Føringen fik desværre ikke lov til at stå særlig længe, da Fredensborg pludselig får alt for let spil i Birkerøds højreside. En lang bold frem i feltets venstreside, bringer en grønklædt helt fri, men målmand Magnus kommer godt ud og blokerer afslutningen, som imidlertid springer videre til en helt fri og upresset Feras Elassadi, som let kan score i tomt mål til 1-1. Birkerød sidder efterfølgende på kamp og spil, hvor Sylvester ”Sylle”, sender en hård bold igennem feltet, som Bagger er tæt på at nå frem til. 30. minutter spillet, og lige efter, et præcist Bagger indlæg til feltet, som træffer en fri Bennett, som fra tæt hold, knalder et drøn af et skud på sidestolpen. Den var stor, og skulle måske have haft styring og føling i stedet for drøn.

Ren utur, som gentages straks efter, da kludder mor i Fredensborg forsvaret, pludselig giver Bennett en helt åben målchance, da han får vippet bolden over keeperen, til et frit hovedstød mod det tomme mål, men på nærmest uforklarlig vis, når en grønklædt tilbage, og får ekspederet læderet væk, på selve målstregen. Cadeau for den forsvarsaktion. Arbejdsomme Bennett, får inden for samme minut, scoringsmulighed nummer 3, men et frispark, straks uden for feltet, sendes lige forbi målet. En Birkerød føring på dette tidspunkt af kampen, havde været mere end rimelig, men dette finurlige spil, går desværre ikke altid efter fortjeneste.

Så straks efter Birkerøds triple mulighed, sendes en dybdebold ned i Birkerøds højreside, hvor en fri Lasse Spaniel, i yderkanten af feltet, brager et fladt drøn af et skud over i målets lange hjørne, uden chance for målmand Magnus. Flot scoring, og surt 1-2 show, hvor folket dog var enige om, at denne kamp ikke havde set det sidste mål. Det skulle de få ret i, en håndfuld minutter efter, da et godt Birkerød pres fortjent giver pote, da Hofland sender en bold til midtfeltet, hvor ”Balle”, som jo altid scorer mod Fredensborg, havde fundet den gode frie position, hvor han med en sikker inderside, bringer tingene i balance, og efterfølgende laver kampens jubelscene, med en glidende attitude ud mod udskiftningsbænk og tilskuere. Underholdende 2-2 ved pausen.

Med 2 gavmilde forsvar, tænkte mange at målfesten ville fortsætte i den nye halvleg, som hurtigt blev sat i gang efter en kort pause. Det så også ud til at holde stik, med et hurtigt førings mål til hjemmeholdet, og igen med den flittige og godt spillende Hofland, som assistent spiller. 17 årige Hofland, som allerede rundede sin kamp nummer 50, sender en perfekt lang stikning ind bag Fredensborg forsvaret, hvor en løbende Bagger har indtaget sin position, og kan score sikkert til 3-2. Flot scoring, som også siden skulle vise sig, at blive til et sejrsmål, selv om det ikke var helt slut med målchancerne.

Med Birkerød i front, er det nu de grønne fra Fredensborg, som skal jagte, men stadig med aggressivitet hos hjemmeholdet, hvor Bagger sender en bold op mod Bennett, som afslutter med skud forbi mål, fra vinklen. Her et kvarter ind i halvlegen, skiftes en træt Bagger ud, efter en fin arbejdsindsats og 2 mål. Straks efter, et indlæg fra ”Sylle”, som stryger igennem feltet, som Kokfelt er millimeter fra at nå, ved bageste stolpe. Minuttet efter, stor chance modsat, da en Fredensborg spiller pludselig er alene foran mål, men målmand Magnus, kommer stormende ud af sit mål, gør sig godt bred, og parerer flot forsøget af vejen.

Den stadig åbne kamp, hvor ingen af holdene kan føle sig sikre, fortsætter med en åben mulighed til ”Sylle”, som i højre side af feltet er helt fri, med afslutningen suser lige forbi, modsatte langt hjørne, hvor Bennett også ses i et godt rush mod målet, men afslutningen udefra, sidder lige på Fredensborg keeperen. Med 20 minutter igen, trækker Birkerød sig mere tilbage mod eget mål, og overlader initiativet til modstanderne, som dog ikke formår at blive målfarlige for alvor. Mod slutningen appellerer Fredensborg forgæves for et straffespark, hvor svanens død i feltet, i stedet indløser gult kort, hvor udeholdet efterfølgende igen følte sig snydt, da en scoring bliver annulleret for offside. Korrekt eller ukorrekt, det var svært at se i det begyndende mørke, på lang afstand, også for den brokkende Fredensborg bænk modsat, men lettere for linjedommeren, som stod tæt på.

Uafgjort havde nu heller ikke været til at bære, for et hjemmehold som slider sig til en fortjent sejr, og med kampens største chancer, gjorde sejren fuldt ud berettiget. Næste kamp, lørdag 8 dage, ude mod Avedøre, hvor der i mellemtiden kan arbejdes på træningsbanen, og selvfølgelig også lige plejes en del spiller skader. BF. Birkerød fanklub.

Next up: Lørdag 24.9 kl.12.00 på Avedøre stadion mod Avedøre IF.

SS1: Torsdag 15.9-22 kl.17.55 på Birkerød stadion: Birkerød – Fredensborg = 3-2 (2-2)

Kampen i tal: 1-0 Mads Bagger (15) / 1-1 Feras Elassadi (23) / 1-2 Lasse Spaniel (36) / 2-2 Sebastian Tschorn Ramsing (42) / 3-2 Mads Bagger (49). Advarsel Birkerød: Mads Nanni Serop (87). Tilskuere: 75.

BIRKERØD: Magnus Høgh Petersen / Mathias Kokfelt – Mickey Fagerlind Nielsen (A) – Mads Nanni Serop / Sylvester Lundberg Odgaard (82.Jacob Østerby) – Thomas Kromann Høegh (73.Lars Twile Torp) – Marc Bredal - Mads Bagger (60.Tobias Grimstrup) – Sebastian Tschorn Ramsing / Nikolaj Hofland – Benjamin Bennett.