Menu

Exit i Sydbank pokalen og unødvendigt nederlag til Tåstrup

image Tobias Lawætz så rødt - for brok - over dommerens afsluttende manglende kendelse
Birger Flannov
20. maj 2021 kl. 17:59

Midt i et hektisk turneringsforløb, skulle senior 1 lige presse en pokal kamp ind i programmet. Pokalkampe er altid sjove, hvor små hold, drømmer om at møde de lidt større, men i dette tilfælde var den ordinære turnering, langt vigtigere for et Birkerød mandskab, som 2 dage efter skulle spille en ”livsvigtig” placeringskamp mod Tåstrup, inden det endnu vigtigere nedrykningsspil starter, førstkommende lørdag.

Når der spilles fodbold, jagter man altid sejren, og selvfølgelig også her, for 2 mandskaber, som ikke stillede helt optimalt op. Det blev en underholdende kamp, som bølgede frem og tilbage, hvor holdende, hver især, havde deres gode perioder. Birkerød bedst i starten, hvor LSF slutter den sidste del af halvlegen bedst af, med et par store chancer, og et pause føringsmål, som sparkes i kassen, efter et hjørnespark, efter høj tumult i Birkerød feltet.

7 minutter efter pausen, leger Peter Danielsen snurretop, med sig selv, og sin modstander i feltet, kommer fri til skud, som placeres mod langt hjørne, som LSF målmanden får fingrespidserne på, og parerer bolden lige ud til en umarkeret Sebastian Nejstgaard, som kan sætte sit første senior 1 mål på kontoen. Liv i kampen, hvor ”Volle” brænder en oplagt chance, ved at skovle bolden over mål, inden LSF igen kommer i front, efter flot og lynhurtigt løb på venstrekanten, med et fint indlæg, som bagest i feltet, umarkeret sparkes i mål.

Birkerød udligner til 2-2, efter et Vollesen hjørnespark, hvor Jakob Sten Madsen, ved bageste stolpe, fortsætter sin gode mål stime, ved at hoppe højest, og fra tæt hold, kan stange kuglen i mål. Begge hold, får chancen for at afgøre opgøret, hvor Birkerød dog får den ultimative største, ved netop Jakob Sten, som i overtiden kikser en oplagt direktør i midtfeltet, hvor den lille drilske kugle ikke makker ret, og rammes helt forkert, i øvrigt efter et flot gennembrud af Peter Danielsen på højrekanten. LSF er herefter skarpest, i lotteriet straffespark, og er videre til næste runde, hvorimod Birkerød kan lægge fuld koncentration på turneringen.

Pokal: Mandag 17.5-21 på Birkerød stadion: Birkerød – LSF = 4-6 (e. straffe)

Kampen i tal: 0-1 (37) / 1-1 Sebastian Nejstgaard (52) / 1-2 (61) / 2-2 Jakob Sten Madsen (74). Straffespark: 2-3 / 3-3 Simon Vollesen / LSF brænder / 4-3 Jakob Sten Madsen / 4-4 / Magnus Hejbøl Jensen brænder / 4-5 / Nikolaj Hofland brænder / 4-6.  Tilskuere: inden for covid reglementet.

BIRKERØD: Jacob Mencke / Rasmus Vagn Andersen – Tobias Lawætz (Jacob Østerby) – Sebastian Tschorn Ramsing / Emil Hejbøl Jensen – Magnus Hejbøl Jensen (Simon Vollesen) – Oscar Hartkopf – Nikolaj Hofland – Oliver Christian Carl / Sebastian Nejstgaard (Jakob Sten Madsen) – Peter Danielsen.

2 dage senere, samme tid og sted, sidste kamp i turnering 2020/21 mod Tåstrup, inden det går løs med 7 altafgørende kampe, mod nye modstandere fra DS pulje 1. En kamp, hvor halvdelen af opgøret så rigtig godt ud, men hvor den sidste halvdel nærmest udviklede sig til et ondt mareridt. En solid 3-0 føring, som var skabt på overlegent, og til tider smukt fodboldspil, tog pludselig en drastisk vendning, hvor hidtil anonyme Tåstrup, pludselig blev lukket ind i kampen, på et klodset begået straffespark, og herefter efterlod et hjemmehold, i mere eller mindre frit fald, hvor sejrsmålet blev sat ind i overtiden, da Mickey Mikander, åbenlyst brugte armen, da han modtog bolden i sit friløb mod Birkerød målet. Alle kunne se dette, selv på lang afstand, men desværre ikke kampens dommer, og sågar linjedommer, som ellers begge ikke var langt fra episoden.

Synd og skam, at inkompetente dommere, skulle ødelægge en fodboldkamp på denne måde, hvor målscoreren selv, ikke var bleg for at indrømme sin arm berøring. Et hårdt slag for et Birkerød mandskab, som havde fortjent point, på sine gode perioder, men som også er nødt til at kikke dybt, og efterrationalisere, hvad der i hede hule gik galt, hvor man gik fra absolut godt niveau, til det stik modsatte. Selvfølgelig får modstanderen en livline, ved reduceringen til 1-3, på et dumt begået straffespark af Oscar Hartkopf, men at man derfra falder så meget fra hinanden, efter så stor dominans, er som andre ting i fodbold, uforklarligt. Sådan en deroute, gør ondt på alle fodboldspillere, og de fans som kikker på, men hvor det nu gælder for spillere og hold, at vise høj moral og styrke, hanke op i sig selv, og glemme denne kamp i en fart, inden en ny kamp venter lørdag mod Union, i den første af 7 nedryknings finaler.

Birkerød åbner opgøret i frisk stil, med et farligt skud fra Troels, i kampens første minut, som målmand Lip lige akkurat får verfet væk. Samme Troels var meget i vælten indledningsvis, hvor alle bolde op imod ham, skabte fare, med hans hurtige vendinger og driblinger, som Tåstrup forsvaret slet ikke kunne håndtere. Bold fra Vollesen, op mod Cilius, som runder sin direkte modstander, og smækker pasningen ind til Jakob Sten i midtfeltet, men afslutningen på den store chance, sidder lige på målmand Lip. Lige efter er Troels igen på færde, men hvor afslutningen mangler det sidste snert. Birkerød kommer foran straks efter, da Vollesen og Bagger i smukt samspil broderer sig igennem på venstrekanten, hvor Simon fra baglinjen, smækker sit indlæg til feltet, hvor Jakob Sten igen er på pletten, denne gang som målscorer. Mere end fortjente 1-0, til et totalt dominerende hjemmehold.

Tåstrup har en chance i første halvleg, den er til gengæld stor, da et frispark dumper lige ned i hovedet på en totalt fri Maarfelt, som fra tæt hold header forbi mål. Minuttet efter kommer Birkerød yderligere foran, igen med Troels Cilius i centrum, som tager sagen i egen hånd, runder sin modstander, inden læderet drønes fladt ned i langt hjørne. Flot scoring, i total Birkerød dominans, hvor Bagger også burde have scoret, da han fra sin venstre position trækker ind i feltet, passerer 3 modstandere, men nægter at skyde i sine fri positioner, hvorefter det hele tackles væk. Straks efter ny mulighed til Troels, samme koncept, runder sin modstander, og afslutter mod målet, hvor han desværre efterfølgende må udgå med et riv i lysken, en skade, vi er mange som håber hurtigt kan kureres med fysioterapi. 2-0 pause.

12 sekunder spillet af anden halvleg, og 3-0 til Birkerød, da Oliver Carl fra sin højreposition, smækker sit indlæg over mod Jakob Sten i bagrummet, men hvor bolden i stedet dykker i mål, bag en måbende droppende målmand Lip, til Olivers første senior 1 scoring. Så skulle den ged være barberet, troede alle, men fodboldkampe varer 90 minutter, og det havde hjemmeholdet måske lige glemt. Udeholdet lukkes definitivt ind i opgøret, på et dumt straffespark, og kort efter taber ”Volle” en bold midt på banen, som bliver skæbnesvanger og straffes til hurtig kontra, og 2-3. Udligningen kommer, da topscorer Mikander snitter et hjørnespark i mål, og Birkerød har sat sin store føring over styr på 10 minutter. 3-3.

Så frygtede man forståeligt nok et yderligere kollaps, fra en flok gul/sorte spillere, som på kort tid, pludselig var blevet totalt handlings lammet. Et langskud dykker ned bag Mencke, og i mål til 3-4. Sjælden total vending i en fodboldkamp, hvor Birkerød er sjældne gæster på Tåstrups banehalvdel, men får chancen med en bold op til Peter Danielsen, som får revet sig fri, inden han tackles ned i straffesparksfeltet. Oliver Lip har armen på Simon Vollesens forsøg, fra elleve meter pletten, men bolden lander i målet til udligning 4-4. Smæk for killingerne, til det udenfor stående publikum, der nu nok havde været 2.halvleg foruden. Det famøse omtalte sejrsmål, lukker en aften, som blev mere sort for hjemmeholdet, end nogen havde forestillet sig, hvor Tobias Lawætz, sluttelig udvises, i frustration over dommerens manglende kendelser.

Op på hesten igen gutter, lørdag er det revanche tid, når Union gæster Birkerød stadion, til første kamp i nedrykningsspillet. Kampstart kl.13.30. BF. Birkerød fanklub.

DS2: Onsdag 19.5-21 på Birkerød stadion: Birkerød – Tåstrup = 4-5 (2-0)

Kampen i tal: 1-0 Jakob Sten Madsen (13) / 2-0 Troels Cilius Nielsen (18) / 3-0 Oliver Christian Carl (46) / 3-1 Mickey Mikander (53,straffe) / 3-2 Rasmus Lundvig Hansen (58) / 3-3 Mickey Mikander (63) / 3-4 Kristian Skovby (72) / 4-4 Simon Vollesen (81,Straffe) / 4-5 Mickey Mikander (93). Birkerød advarsler: Sebastian Tschorn Ramsing (26) – Tobias Lawætz Hansen 2xgult = Udvisning (94), og i karantæne mod Union lørdag 22.5. Tilskuere: 0

BIRKERØD: Jacob Mencke / Mathias Kokfelt (A) – Jacob Østerby – Sebastian Tschorn Ramsing (66.Tobias Lawætz) / Oliver Christian Carl – Magnus Hejbøl Jensen – Simon Vollesen – Oscar Hartkopf – Mads Bagger (66.Nikolaj Hofland) / Jakob Sten Madsen (89.Sebastian Nejstgaard) – Troels Cilius Nielsen (33.Peter Danielsen).