Forårets første sejr i hus

image Matchvinder Rasmus (t.h.) reddede æren for Birkerød i de døende minutter - her fanget med Oliver Carl til træning i Hornbæk.
27. marts 2022 kl. 18:42

Efter sidste uges hjemme nederlag mod stærke Glostrup, skulle Birkerød jagte forårets første point, mod rækkens absolutte bundprop fra Albertslund. Et hold der har haft stor udskiftning i truppen henover vinteren, og virker definitivt svækket, hvilket et 0-11 nederlag i sidste uge mod Hørsholm, jo sagtens kunne vidne om. Så efter 2-2 i det omvendte opgør i Birkerød, hvor Albertslund ufortjent udlignede i tillægs tiden, var det nu tid til at få revanche, og snuppe forårets første turneringssejr, som var den ultimative plan, i en kamp hvor Birkerød stillede op som klar favorit, selv om begge hold tilhører de nedre regioner i tabellen.

Det blev heldigvis som man havde håbet, og vel også regnet med, til fuld gevinst for ”gamle” og Høeghs gul/sorte mandskab, da de som det bedste hold på banen, vandt fortjent med 3-2, over en modstander, som på nuværende ikke har sjællands serie niveau. Men at kampen skulle blive så spændende, som den blev hen ad vejen, at det pludselig blev til en hiv og sving sejr som skulle bjærges i land, burde ikke have været nødvendigt.

Dagens hjemmehold, som med deres nye projekt må belave sig på, at spille en række længere nede fra næste sæson, vil ikke få mange point og mål i dette forår, så det havde været noget utilgiveligt, hvis man ikke havde vundet en kamp som denne, som ved 2-0 lignede fuld kontrol. Alle kunne alligevel ånde lettet op, da stopper Rasmus Vagn dukkede op som den frelsende engel, og sørgede for den nødvendige sejr, med sin hovedstøds scoring i kampens overtid. En tiltrængt sejr for Birkerød, som man kan bruge til et startskud, hvor der forhåbentlig løbende kommer sejre og point ind på kontoen.

På ”Albert” park i Albertslund, kunne der spilles fodbold på det rigtige græs, og det er jo altid rart, i stedet for de efterhånden alt for mange plasticbaner, der er gode om vinteren, men ikke når det er blevet forår. Omvendt kan man selvfølgelig sige, at hvis græsset er ligeså ujævnt som dagens spilarena var, alle steder, kan der selvfølgelig dokumenteres for bedre fodboldspil, på de plane underlag. På ”Albert” park hoppede og sprang bolden lystigt af sted, hver gang man forsøgte at spille flade pasninger til hinanden, derfor blev kampen en uskøn forestilling, hvor alt sammenhængende spil langs jorden, stort set var en umulighed, hvorfor bolden nærmest befandt sig mere i luften, end på jorden. Efter sigende skulle Birkerød stadion være spilklar til næste lørdag, og så er det jo bare at håbe på, at det græs fremstår mere plant.

Birkerød kontrollerer dagens kamp fra start, og med hjørnespark i kampens 2.minut, håbede folket, på en da capo fra sidste uge, hvor Jakob Sten headede ”Volles” hjørne i kassen. Jakob får da også hovedet på, men denne gang i en halvkikset version. Ellers er det Birkerød på bolden, mod et lavtstående hjemmehold, der dog kommer frem til en afslutning på kanten af feltet, hvilket måske er så meget sagt, for det bløde skud, kan akkurat lige trille ind til ”Viggo” i Birkerød målet. Efter et kvarter, et godt angreb over Birkerøds højrekant, hvor Bagger slår et perfekt indlæg til feltet, og denne gang er Jakob Sten rigtig på pletten, og pander Birkerød i front, med et veludført hovedstød. Fortjent 1-0 til de gul sorte. En logisk føring, som er tæt på at øges minuttet efter, på et Vollesen hjørnespark, som skaber tumult foran målet.

Hjemmeholdet har intet offensivt at bidrage med, og det er svært at se, hvordan de skulle lave mål, hvis Birkerød da ikke lige forærer dem chancerne. Sådanne episoder er lige ved at indtræffe og koste, hvor små spil i eget forsvar ikke er smart, med en hoppende kugle, der let springer i den forkerte retning, på det knoldede underlag. Birkerøds spil overtag fører ikke rigtig til chancer, men alligevel venter man bare på endnu en scoring. En god aflevering fra Simon ud på venstrekanten til ”Balle”, som slår et godt indlæg til feltet, som træffer Troels, som halvkikser sin flugter mod målet. Første hjørnespark til Albertslund efter 38 minutter, og via en dødbold, ved man jo aldrig, men ingenting sker.

5 minutter efter i den anden ende, frispark Birkerød, til venstre uden for det store felt. Simon sparker knaldhårdt og fladt mod fjerneste stolpe, som Albertslund keeperen får fingrene på, og parerer ud i det lille felt, hvor først Magnus og sidenhen Rasmus brænder målchancerne, inden bolden i tumulten igen lander hos Magnus, som kan score et af sine sjældne mål. Sikre 2-0 til Birkerød ved pausen, og kampen syntes afgjort, men med 2-0 føringer, ved man som bekendt aldrig rigtigt, heller ikke denne fine solskinsdag i Albertslund.

2.halvleg starter, hvor første sluttede, med Birkerød i kontrol, hvor Vollesen og Trier i de første 10 minutter forsøger sig med skud udefra, Simon på målmanden, og Troels forbi mål. Kampen forløber i et adstadigt tempo, Birkerød tilfreds med sin føring, og hjemmeholdet tilfreds med, ikke at være mere bagud. Men så pludselig noget, ingen havde regnet med, mål til Albertslund. 67 minutter spillet, og frispark til AIF, ikke langt fra midterlinjen, vel sagtens 40 meter fra Birkerød målet. En høj bold sendes mod Birkerød feltet, som målmand Victor totalt fejlbedømmer, og for langt ude af sit mål, sejler bolden ind i målet bag ham, til desværre et vaskeægte drop.

1-2, og som man sagde, skulle Albertslund score i denne fodboldkamp, skulle det være på en Birkerød fejl, og pludselig øjner hjemmeholdet selvfølgelig mere af slagsen, uden dog at overtage hverken spil eller chancer. Et af dagens mange hjørnespark fra Vollesen, er i stedet tæt på at give pote, men Magnus får blokeret sin afslutning i feltet. Det havde ellers været stort, med 2 Hejbøl kasser, i samme kamp. 83.minut, og hjørnespark til Albertslund, og som sagt, med dødbolde ved man aldrig. Heller ikke denne gang, hvor Albertslund høje anfører Jannick Bach, header udligningen i kassen fra tæt hold. 2-2 ud af ingenting, og pludselig er en stensikker Birkerød sejr smuldret væk.

87.minut, gult kort til hjemmeholdet, som reduceres med en mand resten af kampen, og da Troels et par minutter efter sendes af sted mod målet med en lang stikning, farer Albertslund keeperen ud af sit mål, og slagter hensynsløst en flyvende Troels til jorden, til et soleklart rødt kort. Med 2 mand i undertal, og en markspiller i målet, har Birkerød med en del overtid 7 minutter til at afgøre kampen. Den befriende scoring kommer relativt hurtigt, da flere indlæg til feltet, til sidst giver pote. Mellem venner og fjender, stiger dagens mand i skysovs, Rasmus Vagn Andersen til vejrs, og pander den fortjente 3-2 Birkerød sejr i land.

Med 5 minutter mere at spille, formår et Albertslund hold i undertal, på mystisk vis, at etablere et mindre pres mod Birkerød målet, som dog ikke kaster farlige ting af sig, inden Emil Hejbøl i slut minutterne sendes af sted i en omstilling på højrekanten, hvor Hofland er fulgt med frem, modtager bolden i midtfeltet, men brænder den store chance, på en yderst velspillende markspiller i Albertslund målet. Birkerød tager sin pligtsejr, men det holdt hårdt, i en kamp, der pludselig fik en spænding, som ingen havde drømt om. BF. Birkerød fanklub.

OBS: En meddelelse til medlemmer af Birkerød fanklub. En fejl i mobilepay nummeret havde indsneget sig i jeres forårs post, det rigtige er 3387PR (Birkerød fanklub).

Next up: Lørdag 2.4-22 kl.13.30 på Birkerød stadion mod Lundtofte boldklub.

SS1: Lørdag 26.3-22 kl.13.30 på ”Albert” park: Albertslund – Birkerød = 2-3 (0-2)

Kampen i tal: 0-1 Jakob Sten Madsen (15) / 0-2 Magnus Hejbøl Jensen (43) / 1-2 Kristian Møller Sørensen (67) / 2-2 Jannick Bach (83) / 2-3 Rasmus Vagn Andersen (92). Tilskuere: 70

BIRKERØD 3-4-1-2: Victor Rosborg / Mathias Kokfelt (A) Rasmus Vagn Andersen – Tobias Lawætz Hansen / Mads Bagger – Simon Vollesen – Magnus Hejbøl Jensen – Sebastian Tschorn Ramsing (Emil Hejbøl Jensen) / Peter Danielsen (46. Nikolaj Hofland) / Jakob Sten Madsen – Troels Cilius Nielsen.