Fyn var ikke fin for Birkerød

image Birkerød fans i fynske Otterup - i god og ordentlig siddende corona stil
12. oktober 2020 kl. 08:32

Fyn er fin, synger Lasse og Mathilde, i en gammel schlager, men det var ikke lige tilfældet, da Birkerøds bedste fodboldspillere gæstede Nordfyns Bank Arena i Otterup lørdag, for at spille kamp i danmarksseriens pulje 2. De 2 mandskaber, der begge havde fået en blandet start på turneringen, og lå side om side i tabellen, vidnede om en jævnbyrdig kamp i vente, hvilket dog slet ikke kom til at holde stik, da Otterup i dette opgør var sin modstander overlegen, og vandt med de overbevisende cifre af 5-0. Det var ikke helt fint, for Birkerød truppen, og heller ej for de medrejsende Birkerød tilskuere, der inden kampstart havde gode forventninger, om et godt resultat i det fynske.

Birkerød måtte konstatere, at anfører Kokfelt, stadig ikke var blevet sin skade kvit, og måtte melde fra efter opvarmningen, ellers stillede man op, med den smalle trups stærkeste spillere. Det var imidlertid ikke nok, over for en modstander, som ikke var specielt prangende, men forstod at udnytte modstanderens svagheder til punkt og prikke. I spillet ude på banen, var forskellen ikke stor, men når Otterup fik lokket Birkerød for langt frem på banen, var hjemmeholdet hurtigt og omstillingsparat, og da de samtidig udnyttede en anden af Birkerøds i øjeblikket svage punkter, dødboldene, blev det en svær arbejdsdag for de gul/sorte, på et i øvrigt flot græstæppe i det nordfynske.

Birkerød er i øjeblikket ramt på selvtilliden, og leder både med at få den offensive og den defensive del af spillet til at fungere. Troen skal tilbage på holdet, som sagtens kan matche alle mandskaber i rækken, når tingene fungerer, men som i øjeblikket er i en mindre krise, og hvor det ikke blev bedre med gule kort, til Tobias og Magnus, som begge afsoner karantæne i næste opgør mod Herlev, hvor trænerne, skal finde alle trylle formularer frem, for at stille med en slagkraftig enhed. At tro og selvtillid ikke er helt i top i øjeblikket, blev ganske symptomatisk udstillet, da den ellers så sikre straffesparks skytte Simon Vollesen, ved 0-3, kiksede fra 11 meter pletten.

Bare 1-0 til hjemmeholdet, med en halv time tilbage, men så gik det stærkt, i kampens sidste halvdel, hvor et mere og mere modløst Birkerød mandskab, faldt fra hinanden, og gav hjemmeholdet alt for let spil. 1-0. scoring på ripost, hvor Birkerød forsvaret ikke får afviklet bolden ordentligt. 2-0. Rent hovedstød med kraft, heades uforstyrret i kassen efter hjørnespark. 3-0. Igen hovedstød i mål, men hvor der forinden var klart offside, på assist indlægget fra højre kanten. 4-0. kampens detalje, hvor en fri Lasse Rasmussen, nærmest fra stående, lobber bolden over Magnus i målet. 5-0. Birkerød er holdt op med at spille, og en fri spiller i midtfeltet, kan nemt omsætte en pasning fra venstre i mål.

Birkerød får udligningschancen, af 2 omgange i første halvleg, da Broby sendes af sted med en god Willer aflevering på venstreflanken, men sparker forbi målet i en fordelagtig position. Og i slutningen af halvlegen, hvor Oscar er tæt på under mål, men bliver reddet af målmand Brems. Hjemmeholdet kunne have haft en større føring ved pausen, hvis det ikke var for Magnus i Birkerød målet, som undervejs i kampen diskede op med fire klasseredninger, og trods det store nederlag, i øvrigt var sit holds bedste på dagen. Birkerød skifter Jakob Sten for Troels i pausen, og Troels har halvlegens eneste forsøg, udover straffesparket, med et fladt spark fra kanten af feltet, som målmand Brems parerer. Op på hesten igen drenge, et slag er tabt, tid til at vinde et nyt.

Fodnote: Det var første opgør mellem Otterup og Birkerød siden 1956. Dengang vandt Otterup med 5-1, i oprykningsturneringen til 3.division. Kampen blev spillet på det daværende Kajerød stadion, og blev overværet af 1600 tilskuere, og med på holdet var ”Morian”, far til den nuværende holdleder Niels. BF. Birkerød fanklub.

DS2: lørdag 10.10-20 kl.13.00 på Nordfyns bank arena: Otterup – Birkerød = 5-0 (1-0)

Kampen i tal: 1-0 Kristoffer Møller (13) / 2-0 Benjamin Nielsen (60) / 3-0 Mads Andersen (64) / 4-0 Lasse Rasmussen (82) / 5-0 Mads Andersen (86). Birkerød Advarsler: Sebastian Tschorn Ramsing (53) – Jes Broby Petersen (54) – Magnus Hejbøl Jensen (72, og i karantæne mod Herlev) – Tobias Lawætz (82, og i karantæne mod Herlev). Tilskuere: 150

BIRKERØD: Magnus Høgh Petersen / Jacob Østerby (76. Emil Hejbøl Jensen) – Tobias Lawætz – Sebastian Tschorn Ramsing / Niklas Toft Kristiansen – Emil Willer – Simon Vollesen – Oscar Hartkopf (68.Mads Bagger) – Magnus Hejbøl Jensen - Jes Broby Petersen / Jakob Sten Madsen (45.Troels Cilius Nielsen).