Godt point i Nymosen

image Birkerøds - og banens - bedste spiller i Gentofte, Magnus Høgh Petersen
06. september 2020 kl. 18:50

Efter et par gode kampe på hjemmebanen i Birkerød, hvor B.1908 og Avedøre, havde fået gul/sorte smæk, var det igen tid til bold på fremmed grønsvær, for familien Galls tropper. Grønsvær er selvfølgelig så meget sagt, da underlaget som der skulle spilles på, var af den plastic lignende kunstgræs type, en forholdsvis nylagt en af slagsen, som dagens modstander fra GVI, endelig havde fået lagt, oven på en græsbane, som i evigheder næsten altid har stået under vand, hvem sagde mose.

GVI, som inden kampen toppede tabellen, var dagens favorit, dog ikke mere, end der sagtens kunne ligge point, og vente på et Birkerød mandskab, som ikke forlods behøver at frygte nogen mandskaber, i den jævnbyrdige række. I dagens fan gruppering, var man inden kampen da også nogenlunde enige om, at et uafgjort resultat, ville være udmærket. Sådan så det også ud efter endt opgør, hvor måltavlen viste slutcifrene 1-1. Et resultat, som var ganske retfærdigt, om end hjemmeholdet måske var tættere på sejren, hvis Birkerøds sidste skanse Magnus Høgh, ikke havde disket op, med afgørende indgreb i farlige situationer.

Indledningsvis starter hjemmeholdet, med et par nærgående indlæg fra højrekanten, hvor Birkerød sættes under pres fra starten. Birkerød får dog hurtigt etableret sig, hvor et frispark, som Willer sparker perfekt ind foran kassen, er tæt på at give pote, men Rasmus Vagn header den gode chance lige over mål. I Birkerøds offensiv, kan der hurtigt køres kontraer, hvor hjemmeholdet pludselig kommer til en 3 mod 2 situation, som ender med et skud lige i målmand Magnus næver. Hjemmeholdet er farlige på hjørnespark, hvor Birkerød er lidt på hælene, med at få afvist boldene, men de gul/sorte slipper med skrækken, og slår i stedet kontra modsat. Sebastian på bolden i venstre forsvarsside, hvor Troels markerer i samme venstreside, helt oppe omkring det store felt, at han gerne vil have bolden. ”Balle”, slår den lange bold perfekt op på Troels, der leger lidt kispus med sin direkte modstander, inden han i en bue sender bolden over den udfarende målmand Gram, til en perle af et mål. 0-1

Da den halve time rundes, får hjemmeholdet kombineret sig igennem Birkerød defensiven, men Birkerød har målmand med, Magnus redder med en fornem fodparade. Hjemmeholdet fortsætter, med at presse på, hvor alle indlæg potentielt bliver farlige, men hvor GVI måske lige mangler en forward på pletten, og Birkerød slipper med skrækken. 5 minutter inden pause, kunne udeholdet i stedet have fordoblet sin føring, da Willer sparker et hjørnespark, lige ind i knolden på Jakob Sten, der fra tæt hold i midtfeltet, header den store chance forbi målet. Birkerød kan forholdsvis glade gå til pause med en 1-0 føring.

Birkerød kommer stærkt ud til 2.halvleg, hvor de dominerer totalt på bolden, de første 10-12 minutter, og skulle være kommet på 2-0, straks fra start af halvlegen, da Vollesen fikst spiller Cilius helt blank foran kassen, men målmand Gram reagerer hurtigt, og napper forsøget, som desværre ikke bliver placeret helt yderligt nok. Her kunne kampen måske være lukket, i den gode Birkerød periode, hvor også Willer sender et langskud forbi målet, efter godt opspil.

Hjemmeholdet får fat i spil og kamp igen, og da kamp uret viser omkring 20 spillede minutter af halvlegen, må Birkerød igen love for sidste skansen Magnus. En GVI,er får spillet sig selv helt fri i højresiden af feltet, men Magnus kommer godt ud af målet, og vinder mand mod mand duellen, med en ny glimrende fod parade. Hvor hjemmeholdet efterfølgende får flere små chancer, som Birkerød keeperen også tager sig af. Birkerød er selv skyld i de fleste af modstanderens chancer, med for mange opspilsfejl, hvor boldene ikke kommer godt nok, ud af de kriminelle zoner.

GVI formår ikke at score i åbent spil, denne efterårsdag, hvor folket som kikkede på, både måtte igennem regn, kraftig storm, og solskin, inden hjemmeholdet fik sin trods alt fortjente udligning, på et straffespark, som var i den tynde ende af slagsen. En bold til et overbefolket felt, giver altid anledning til skubben og reageren, GVI spilleren får da også sit skub, og lægger sig ned, straffe eller ej, i dette tilfælde siger dommeren, ja, hvor der i masser af andre lignende tilfælde aldrig dømmes noget. Sparket sættes sikkert i kassen af ”italieneren” Corleone, fortjent nok, men irriterende, at udligningen ikke kunne være kommet, på en af holdets chancer i åbent spil, hvis det endelig skulle være.

Udligningen giver igen Birkerød bold initiativet, hvor man ellers havde frygtet, at hjemmeholdet ville mose videre på, hvor indskiftede Peter Danielsen, måske også kunne have reddet sig et straffespark, da han runder en mand i højrekanten af feltet, kantes af sin direkte modstander, mister balancen, men ikke får sit straffespark, da han holder sig på benene, på en chance som løber ud over baglinjen.

En ny Birkerød fejl, hvor Oscar taber bolden, giver GVI et frispark i slutfasen, straks uden for det store felt, hvor det gul/sorte publikum holder vejret, og heldigvis ser bolden drønes over tværribben. I overtiden Birkerød på kontra, hvor ”Dino” i ekspres sendes af sted med en medløbsbold, men hans afgørende afslutning mod målet, blokeres i sidste øjeblik, og så til allersidst, dagens mand i skysovs, Magnus Høgh, som igen viser målmandsklassen, ved at dykke ned, og sikre sig læderet, lige for snuden at en næste fri modstander.

En ganske underholdende kamp, ender fortjent nok uden vinder, men hvor Birkerød desværre blev ramt af 2 skader, til nøglespillerne Broby og Cilius. Herfra håbes, at det ikke er slemt og langvarigt, og så lige held og lykke til hele truppen, med næste uges opgør mod Roskilde, da jeg er lovet ud til familiefest, på selvsamme tidspunkt. Hvilket igen betyder, intet referat herfra, i næste uge. BF - Birkerød fanklub.

DS 2: Lørdag 5.9-20 kl.12.00 i Nymosen: GVI – Birkerød = 1-1 (0-1)

Kampen i tal: 0-1 Troels Cilius Nielsen (20) / 1-1 Matin Husaini Corleone (73,straffespark). Advarsler Birkerød: Magnus Hejbøl Jensen (26) – Tobias Lawætz Hansen (50).

BIRKERØD: Magnus Høgh Petersen / Tobias Lawætz Hansen – Rasmus Vagn Andersen – Sebastian Tschorn Ramsing / Mathias Kokfelt (A) - Emil Willer – Magnus Hejbøl Jensen – Niklas Toft Kristiansen – Jes Broby Petersen (35.Simon Vollesen) / Jakob Sten Madsen (45.Oscar Hartkopf) – Troels Cilius Nielsen (61.Peter Danielsen).