Hr. Senior 1 undgik nederlag i sidste sekund

image Tobias Lawætz og det øvrige forsvar spillede en udmærket kamp i 1-1 opgøret mod Avedøre
24. april 2022 kl. 21:40

Mangen en senior 1 fodboldkamp med Birkerød, har jeg set, igennem en længere årrække, men jeg mindes ikke at have set, så sen en udligning, som den man var vidne til lørdag eftermiddag, da vores gul/sorte sjællandsserie tropper, havde taget turen til Avedøre. I kampens niende overtals minut, lykkedes det nemlig for Tobias Grimstrup, at udligne den 1-0 føring, som hjemmeholdet havde skaffet sig tidligt i opgøret, hvorefter opgøret sekunder efter blev fløjtet af. Tobias kunne ikke have valgt et bedre tidspunkt, at sætte sin første senior 1 scoring på måltavlen, som jo i sidste ende betød et ultra vigtigt point i tabellen.

For som så mange andre kampe, var det et vigtigt opgør, om at holde afstanden til den bundregion, hvor man med sikkerhed kun ved, at de 2 dårligst placerede hold rykker ud af rækken, og at Albertslund på nuværende tidspunkt, stensikkert bliver den ene af disse. Reelt kan 8 andre hold, havne i en suppedas, hvor der i værste fald, kan rykke 5 hold ud af rækken. Det kommer næppe til at ske, men med dagens modstander fra Avedøre placeret 3 point under sig, var det vigtigt, netop at holde afstanden til dem, så derfor blev sidste sekund scoringen, en meget vigtig, og samtidig også en fortjent af slagsen.

På Birkerød holdet spillede anfører Mathias Kokfelt sin kamp nummer 100, hvor også Tobias Lawætz og Simon Vollesen, kunne fejre 75 kamps mini jubilæer. Mathias Kokfelt, debuterede tilbage i August 2017, under den nuværende træner Thomas Gammelgaard, i en DS kamp hjemme mod Virum-Sorgenfri, som i øvrigt blev vundet med 1-0. Stort tillykke herfra til Mathias, som fanklubben fejrer på behørig vis, førstkommende lørdag, når Rudersdal besøger Birkerød stadion, til et brag af et opgør, som ikke kan blive mere vaskeægte lokalt.

I en rodet fodboldkamp, hvor dagens Birkerød tilskuere, var enige om, at det ikke blev en kamp, man ville huske til historiebøgerne, som en af de mest mindeværdige, blev der endelig spillet på en græsarena, som på disse kanter kaldes ”zebrafolden”. Ikke en plan en af slagsen, som er svære at finde nogen steder på denne årstid, men dog med fint grønt græs over det hele, nu trænger de hårde baner bare til en ordentlig skudefuld vand fra oven, så de forhåbentlig kan tromles mere plane, hen ad vejen.

Det er dagens hjemmehold fra Avedøre, som starter kampen bedst, hvor Birkerød er totalt fraværende i opgørets første 10 minutter, hvor Avedøre da også i denne periode fik sat den scoring ind, som længe så ud til at blive kampafgørende, og det efter en åbenlys fejl af dommer Dannie Pedersen, som havde et hav af mærkværdige kendelser kampen igennem, som begge mandskaber blev berørt af. Avedøre tildeles et frispark, midt på Birkerøds banehalvdel, efter en Avedøre spiller, er faldet over bold og egne ben, uden nogen Birkerød spiller er lige i nærheden. En sjælden mystisk kendelse, som desværre fører til mål, da frisparket sendes over i bagrummet af feltet, hvor bolden heades videre ind i midtfeltet, hvor en fri Martin Nordentoft, kan bugsere den over stregen, over for et stillestående og underligt passivt Birkerød forsvar. 1-0.

5 minutter efter, rører udeholdet offensivt på sig for første gang, da Vollesen spiller en fin bold ud på højrekanten, hvor Troels farer ned ad linjen, afdribler en spiller, hvor ingen desværre når frem til det hårde og flade indlæg, som suser igennem feltet. Små 10 minutter efter, Birkerøds største chance i kampen, hvor Hejbøl er tæt på at lave en tro kopi, af sidste uges 2-0 scoring. Troels sparker hjørnespark, til den forreste del af feltet, hvor Magnus kommer farende og banker til læderet, som reddes og pareres væk nærmest på målstregen. Midt i halvlegen spiller Magnus en lang bold op til Jakob Sten, som på kanten af feltet får slidt sig fri, men afslutningen bliver uden kontrol, til et spark forbi målet. Det er Birkerød mest på bolden, men når Avedøre får fat i læderet, foregår det med direkte og målsøgende angrebsspil.

Som set efter den halve time, hvor et hurtigt angreb, ender med indspil til feltet, hvor en Avedøre spiller, viser fin teknik, ved at pille en bold ned, presset af 2 Birkerød forsvarere, og resolut hamrer på mål, dog lige på målmand Gårdsvoll, der heldigvis når at parere skuddet med armene foran sit hoved, og hvor Avedøre i halvlegens sidste minut, igen er tæt på, efter et hjørnespark, som træffer en helt fri mand i bagrummet, som skyder resolut og fladt til kort hjørne, men heldigvis er Johan skarp og kommer ned til stolperoden, og verfer skuddet væk. Avedøre fører smalt ved pausen, i en kamp hvor man bare ventede på en Birkerød scoring.

En scoring, som Birkerød da også jagter hele 2.halvleg, hvor der bliver sat pres mod Avedøre målet, dog uden det for alvor bliver mål farligt, i forhold til spillets fordeling. Kort inde i halvlegen skiftes en skadet Jakob Sten ud, og ind kommer Sebastian ”Basse” Nejstgaard. Forhåbentligt ikke noget alvorligt med Jakob Sten, men ”Basses” indskiftning blev vigtig i sidste ende, hvor Avedøre efter et kvarter, rammes af en 10 minutters udvisning, som Birkerød ikke formår at drage fordel af, hvor Avedøre selv har det farligste forsøg i perioden, med et hovedstød lige over mål, efter hjørnespark.

Birkerød presser på, og midt i halvlegen, suser Broby ned ad venstre kanten, får slået et godt indlæg til feltet, som Nejstgaard er tæt på at nå, og samme ”Basse” lige efter, med hovedstød efter nyt indlæg, som pareres væk af målmand Emil Skjold. Kort efter skiftes Broby ud med Sebastian Ramsing, og Birkerød nu med både en ”Balle” og en ”Basse” på banen. 20 minutter før tid, Lawætz finder med en lang pasning, Simon på kanten, som sender bolden til feltet, som Troels er uhyre tæt på at nå frem til. Udligningen ligger i luften, hvor også Hejbøl får godt træf på en helflugter, som ender lige i en mur af Avedøre spillere. Et kvarter før tid, Grimstrup skiftes ind, til fordel for en godt kæmpende Bertram Frank, og også den indskiftning skulle vise sig at blive vigtig.

Avedøre har ikke meget at byde ind med i 2.halvleg, ud over et par gode en mands aktioner af deres bedste spiller Martin Nordentoft, og et par hjørnespark, som potentielt altid kan blive farlige i feltet. Det er og bliver Birkerøds halvleg, hvor folket dog er ved at opgive håbet om den forløsende scoring, hvor 2 frispark lige uden for feltet i slutfasen, begge hamres direkte i Avedøre muren, med skud fra henholdsvis Vollesen og Cilius. I sidste halvdel af kampen, har spillerne, især de hvid/sort stribede, ligget mere ned end de har stået op, hvilket i sidste ende giver al den ekstra tid, som dommeren har fundet frem til.

Hvilket igen i sidste ende, bliver til Birkerøds held, og fordel. Indkast til Birkerød, i feltets venstreside, ikke langt fra mållinjen, Serop kaster kort til ”Basse”, som har en modstander i ryggen, som han med sin gode fysik får verfet af sig, vendt rundt, og får sendt et godt indlæg til bagrummet af feltet, hvor Rasmus Vagn med hovedet, får sendt bolden videre ind til midtfeltet, hvor Tobias Grimstrup dukker op, som dagens frelsende engel, og hovedstøder kuglen videre i mål. En forløsende og fortjent udligning, som var denne kamps absolutte højdepunkt. BF. Birkerød fanklub.

Next up: Lørdag 30.4-22 kl.13.30 mod FC Rudersdal på Birkerød stadion.

SS1: Lørdag 23.4-22 kl.12.00 på Avedøre stadion: Avedøre IF – Birkerød = 1-1 (1-0)

Kampen i tal: 1-0 Martin Nordentoft (6) / 1-1 Tobias Grimstrup (98). Birkerød advarsel: Troels Cilius Nielsen (95). Tilskuere: Officielt ca.80 stk.

BIRKERØD 3-5-2: Johan Gårdsvoll / Rasmus Vagn Andersen – Tobias Lawætz Hansen – Mads Nanni Serop / Mathias Kokfelt (A) – Magnus Hejbøl Jensen – Simon Vollesen – Bertram Frank (75.Tobias Grimstrup) – Jes Broby Petersen (66.Sebastian Tschorn Ramsing) / Jakob Sten Madsen (52.Sebastian Nejstgaard) – Troels Cilius Nielsen.