Negative tenniscifre i Køge

image Birkerød sammenhold inden 2.halvlegs begyndelse - men desværre uden effekt denne dag
25. august 2019 kl. 21:49

Efter en god sæsonåbning, hvor Birkerød har været det bedste fodboldhold, i alle sine kampe, kollapsede holdet i kamp 4, hvor oprykkerne fra Køge nord, på Rishøj stadion, gjorde det slemme ved de gul/sorte, som måtte rejse hjem med en 0-6 røvfuld. Cifre, som antyder klasseforskel på de 2 mandskaber, hvilket dog ikke helt var tilfældet, da Birkerød langt hen af vejen, faktisk spiller det bedste fodbold i 1.halvleg, for siden hen, at gå helt ned efter pausen, hvor hjemmeholdet fik alt for let spil, over for et opgivende Birkerød mandskab, der slet ikke fandt fodfæste, på denne varme sommerdag, hvor defensiven brød helt sammen, i en helt igennem kollektiv offday.

Oprykkerne fra Køge nord, som i sidste sæson satte en imponerende rekord, ved at gå igennem sjællandsseriens 22 kampe, uden point tab overhovedet, er et solidt mandskab, som ingen problemer får, med at holde sig i rækken, og sikkert også i sidste ende, kommer til at spille med om de sjove pladser i tabellen. Holdet er godt organiseret defensivt, med bare 8 scoringer imod, i sidste sæson, hvilket Birkerød, som kom med rækkens bedste offensiv, også fik at mærke, hvor Heise og Cilius blev holdt helt nede, og intet fik udrettet i denne kamp. Forskellen på dagens 2 mandskaber, er imidlertid ikke så stor, som denne match antyder, hvilket man givet vil få at se, næste gang holdene mødes, det var selve indstillingen på dagen, og viljen til at vinde denne fodboldkamp, den var gal med, i det trods alt dejlige solskins vejr, som klart var det bedste der skete på Rishøj stadion, denne lørdags stund.

Dette store nederlag, skal selvfølgelig evalueres, når der trænes igen, så pletten kan vaskes væk, inden lørdagens lokalopgør, ovre i Allerød, hvor der nok skal snakkes forsvar, og måske andre kombinationer, hvor specielt Elias på venstresiden, havde alt for lidt opbakning, i en kamp, hvor næsten samtlige scoringer kom fra denne kant. Vi skal faktisk 15 år tilbage for at finde en lignende stort nederlag til de gul/sorte, den gang i september 2004, tabte Birkerød på udebane med 1-7, til den nystartede fusion Søllerød/Vedbæk.

Birkerød starter kampen som boldholdere, men da Rishøj får tilkendt et frispark, nærmest første gang, de er i nærhed af Birkerøds mål, går det galt første gang. Et indad skruet frispark fra højrekanten, hvor scoringen ser alt for let ud, for en helt fri Granskov i midt feltet. 1-0. Straks efter er Birkerød tæt på udligning, da Jess fra sin højre position, kommer helt tæt under mål, men blokeres i skud afviklingen. Igen kort efter, Birkerød presser på, med 2 hjørnespark i rap, hvor Magnus hovedstød på det sidste af dem, rammer den nederste del af stolperoden, inden målmanden napper læderet.

Birkerød mest på bolden, men hjemmeholdet super effektive, når chancen opstår, som ved en fejl i Birkerøds venstre forsvars side, hvor 3 Køge spillere i midt feltet står i kø for at score, først et kiks, så et nyt, før tredjemanden Emil Andersen sætter 2-0 føringen i kassen. Her manglede der i den grad markeringer i Birkerøds bageste geledder. Trods nede med 2 kasser, er Birkerød godt med i opgøret, og er igen tæt på reducering, da Jess fra højreflanken, kommer helt ned til mållinjen, slår det flade indlæg til feltet, hvor Oscar, og et par andre gul/sorte, er millimeter tæt på, at skubbe bolden over stregen, men desværre ikke med samme effektivitet som i modsatte ende. Mod slutningen af halvlegen overtager hjemmeholdet spillet, uden der kommer chancer ud af det. 0-2 ved pause.

2-0 føringer, kan være farlige, og de medrejsende Birkerød fans, troede da også stadig på chancen, da spillerne kom tilbage i varmen, hvor der går 10 minutter før der sker noget, en tabt Birkerød bold på midten, giver en hurtig Køge kontra, men skuddet udefra suser forbi mål. Et kvarter inde i halvlegen, punkterer Birkerød ballonen endegyldigt, da en Køge dybdebold rammer den mørke angriber Kabango, som overløber den enlige Birkerød forsvarer, inden målmand Dimitrije rundes, og bolden trilles i mål.  0-3 nede, med en halv time tilbage, satser træner Gall hele butikken, piller forsvarer Serop ud, og sætter angriber Bill Sida ind, som sidst spillede en første holds kamp, i Maj 2016. En angriber, for en forsvarer, kan være godt, men ikke i dette tilfælde, for herfra gik det kun ned ad bakke, for et opgivende Birkerød mandskab, hvor Hejbøl og Hartkopf ellers viste god fight og løbearbejde.

4-0, efter samme recept, som set tidligere, Køge over højrekanten, indlæg til felt, hvor scoringen foran kassen nemt sættes ind af Kabongo, bag en sagesløs Dimitrije, som intet kunne stille op, ved nogen af hjemmeholdets scoringer. Som også får tilkendt et straffespark, da en højdeduel i feltet rammer armen på Magnus, med sikker eksekvering til 5-0 ved Basti Sørensen. 3 minutter efter, 6-0, igen efter en recept, som var set tidligere i opgøret, hvor Færgemann Sepp, heldigvis bliver dagens sidste målscorer, i en kamp som bør gå direkte i glemmebogen, og så komme videre og bedre ud til næste kamp. BF. - Birkerød fanklub.

DS 1: Lørdag 24.8-19 kl.14.00 på Rishøj stadion: Køge Nord FC - Birkerød = 6-0 (2-0)

Kampen i tal: 1-0 Andreas Granskov (7) / 2-0 Emil Andersen (14) / 3-0 Clodie Kabango (60) / 4-0 Clodie Kabango (67) / 5-0 Basti Sørensen Abildå (81, straffe) / 6-0 Aleksander Færgemann Sepp (84). Birkerød advarsler: Niklas Toft Kristiansen (48) - Christopher Nejstgaard (75). Tilskuere: 125

BIRKERØD: Dimitrije Viktor Jensen / Mads Nanni Serop (61.Bill Gielsager Sida) - Mathias Kokfelt (A)(70.Sebastian Tschorn Ramsing) - Christopher Nejstgaard / Jess Broby Petersen - Oscar Hartkopf - Magnus Hejbøl Jensen - Niklas Toft Kristiansen - Elias Asidah With / Troels Cilius Nielsen (70.Emil Hejbøl Jensen) - Frederik Heise.