Nullert i Snekkersten

image Allesteds nærværende Simon Vollesen og holdkammerater måtte nøjes med 0-0 mod Snekkersten
02. november 2021 kl. 12:25

Efter sidste uges 7-0 opvisning på kunsten i Birkerød, så man med spænding frem til, om de gode takter kunne fortsætte, da Birkerød drog 25 kilometer nordover for at møde Snekkersten. I øvrigt for første gang nogen sinde i et senior 1 opgør, så vidt vides. Igen var spil underlaget kunstgræs, men på denne milde efterårsdag, blev der ikke flyttet rundt på måltavlens cifre, som stod uændret fra start til slut, 0-0. Det lyder tit og ofte kedeligt med disse cifre, hvilket ingenlunde var tilfældet i dette opgør, som det meste af tiden, blev spillet i et højt tempo, som også havde målchancerne i begge ender, hvor Birkerød som det bedst spillende fodboldhold, var tættest på den sejr, som man i sidste ende reelt blev snydt for.

I den underholdende fodboldkamp, som dommer og linjedommer, desværre fik spoleret i slutfasen, manglede man i forhold til sidst lige den sidste skarphed i front, hvorimod man for anden gang i træk igen kunne glæde sig over en fin forsvarskamp, og en clean sheet, 2 nuller i træk, som sidst skete for 2½ år siden, når der regnes turneringskampe.

At Birkerød så fik frarøvet sejren til sidst, var selvfølgelig bittert, for en flok spillere, der ellers gav den fuld skrald, i samtlige 90 minutter. I kampens sidste minut, spilles bolden ud til Hofland på venstrekanten, som trækker godt ind mod felt, og ned mod baglinje, og slår det perfekte indlæg til midt feltet, hvor Jakob Sten bagfra kommer til, hopper højst i sin duel med et par modstandere, og får det gode træf på sit hovedstød, som han får drejet op i mål hjørnet. Flot udført scoring, som umiddelbart efter skæmmes af en offside kendelse, som ingen på anlægget kunne se, ud over linjedommeren. Dommer Thomas Brun, valgte at følge sin kollegas kendelse, til stor frustration, for spillere, og de fans, som havde taget turen til Snekkersten. Størst frustration, selvfølgelig hos målscorer Jakob, som fik losset til bold og andet materiel, og nok var heldig med kun at modtage det gule kort for sit raseri.

Gult kort var der også til bænken (Lawætz), som intet svar kunne få på, hvem der blev vinket på i feltet, hvor også en bagfra liggende Peter Danielsen, befandt sig. Ærgerlig udgang på en kamp, hvor der ellers virkelig blev leveret, i en af de bedre 0-0 kampe, som Snekkersten også havde ære af, efter en sløj indledning. Nu mangler der kun opgøret mod Værebro næste lørdag, en kamp, som vil blive afviklet på kunstbanen, for at give opvisningsbanen fred og ro.

Birkerød stillede til start, med samme formation som sidst, når fratages den skadede anfører Kokfelt, som udgik efter 5 minutters spil der. De gul/sorte starter opgøret i højt tempo, og sætter straks hjemmeholdet under pres, med godt spil over specielt højre kanten, hvor Oliver Carl formøbler et par gode afleveringer fra Simon, til bolde ind i feltet, hvor Troels kommer til en afslutning med skud på målmanden. Snekkersten står indledningsvis lavt, og prøver de lange bolde, i hurtige omstillinger, noget som de måske ved, ikke altid er Birkerøds livret. På et af mange Birkerød hjørnespark i kampens første 20 minutter, lander bolden hos Østerby, bagest i feltet, som fra tæt hold, flugter bolden lige over mål.

Minuttet efter, er den gal modsat, hvor en Snekkersten spiller ud af ingenting, pludselig er helt fri med Mencke i Birkerød målet. Mencke farer ud, og gør sit mål mindre, og tvinger Snekkersten spilleren til at afslutte så yderligt, at afslutningen lander på sidestolpen. Heldet med Birkerød, som havde domineret de første 20 minutter totalt. Stolpeskuddet giver hjemmeholdet tro, hvor de kommer længere frem på banen, med mere boldbesiddelse, over for en modstander, som pludselig mister lidt af pusten. Hjørnespark Snekkersten, hvor Jakob Sten er uhyre tæt på et selvmål, med en halvkikset clearing, men målmand Mencke redder sin holdkammerat, fra scoring i den forkerte ende af banen.

Hos Birkerød er det dagens evigt løbende anfører Simon Vollesen, som strøer om sig med gode afleveringer, lange som korte, som specielt frontløber Troels nyder godt af, hvor en stikning op igennem banen, bringer Troels til skud, som målmanden har svært ved at holde, men ingen til at samle returen op. Ellers er det Snekkersten som slutter halvlegen bedst, med et par chancer som kunne have kostet dyrt. Først på et indkast, hvor en mand kastes helt fri, foran Birkerød målet, men heldigvis hagles bolden over tværribben. Som gentager sig i halvlegens sidste minut, hvor en god aflevering til feltet, giver frit skud foran Birkerød kassen, men igen afslutning over Menckes mål. Samme Mencke, som efterfølgende gør det farligt for selv, ved ikke at sparke en bold væk i tide, men heldigvis slipper med skrækken, og pausefløjtet.

Hjemmeholdet kommer også bedst fra start, i den nye halvleg, hvor et hjørnespark nærmest reddes på Birkerøds målstreg. 10 minutter ind i halvlegen vågner Birkerød op til dåd igen, da en lang bold bringer Troels fri i feltet, hvor der rives og flåes i ham, hvorefter hans afslutning skydes forbi målet. Her kunne der sagtens være dømt et straffespark, men som i så mange andre tilfælde denne eftermiddag, reagerede kampens svage dommer, sågar linjedommer, ikke. I pausen lignede kampen ikke en målløs affære, men som kampen skrider frem, er folket enige om, at det sagtens kan ende sådan, hvor chancerne ikke opstår i samme omfang mere. Fra 2.halvlegs start er Sebastian ”Balle”, som vendte tilbage efter 5 kampes skadesfravær, sat ind på venstre backen, hvorefter Jes er blevet kantspiller. Denne position passer hurtigløberen perfekt, hvor han på et af disse raids trækker ind i banen, men desværre skyder over målet, på den ellers gode chance.

Herefter, midt i halvlegen, melder det gul/sorte udehold sig for alvor ind i kampen igen, og er det bedste hold kampen ud, hvor kun en enkelt Snekkersten skud mod målet, sikkert reddes af Mencke. Da kamp uret står på 70, fræser Jes igen over venstre kanten, kommer ned mod feltet, hvor bolden spilles ind til Simon, som dribler rundt om et par spillere, inden indlægget smides lige i hovedet på Troels, som fra tæt hold, sender sit hovedstød lige forbi fjerneste stolpe, til kampens foreløbig største chance. Igen kort efter, Hofland over venstre flanken, igen med bold ind til Troels i feltet, men igen med afslutning forbi målet. Kort efter må topscoreren udgå med en fiber i baglåret, som måske gør ham tvivlsom til sæsonens sidste kamp.

Birkerød intensiverer presset mod Snekkersten målet i slutfasen, hvor Nikolaj fra sin venstre position, spiller en bold til feltet, som Simon får fat i, og efter et enkelt træk, sender et dunderskud mod mål, desværre lige på målmanden, som redder med en nærmest refleksredning. Birkerød fortsætter presset, mod et tappert kæmpende Snekkersten mandskab, som må give fortabt, 2 minutter før tid, på Jakob Stens hovedstødsperle. Og så alligevel ikke, for så var der jo lige det med den forkerte linje dommer kendelse, som kampens hoved dommer desværre bakkede op om. BF. Birkerød Fanklub

Next up: Lørdag 6.11 kl.13.30 mod Værebro boldklub 1968 på Birkerød kunst. Mød op og støt.

SS1: Lørdag 30.10-21 kl.13.00 i Snekkersten idrætscenter: Snekkersten – Birkerød = 0-0

Kampen i tal: Birkerød advarsel: Jakob Sten Madsen (89). Tilskuere: 75.

BIRKERØD: Jacob Mencke / Rasmus Vagn Andersen – Jacob Østerby – Jes Broby Petersen / Oliver Christian Carl (75. Emirhan Vurucu) – Nikolaj Hofland – Simon Vollesen (A) – Magnus Hejbøl Jensen – Mads Bagger (46. Sebastian Tschorn Ramsing) / Jakob Sten Madsen – Troels Cilius Nielsen (75. Peter Danielsen).