Ny Birkerød sejr i kærkommen revanche

image Simon Vollesen spillede en god kamp – her på vej til et af Birkerøds mange fine hjørnespark
18. april 2021 kl. 20:41

Birkerøds bedste fodboldspillere har fået en flyvende start på det forår, som netop nu er på vej ind over landet. 7 kærkomne point i tre kampe, er sat ind på en konto, som senere bliver ekstrem vigtig, når danmarksserie livet forhåbentlig kan forlænges, til en ny sæson. Tidlig Lørdag eftermiddag gæstede fynske Otterup Birkerød stadion, hvor hjemmestærke Birkerød skulle jagte en ny gevinst, efter sidste uges sejr over Greve, på samme anlægs fine græs tæppe. Hjemmeholdet havde revanche til gode mod fynboerne, som havde klasket et skadesramt og desillusioneret Birkerød mandskab, med 5-0 i det fynske.

Siden den sejr, tilbage i oktober, havde fynboerne i de efterfølgende 7 kampe, tabt de 5 og spillet 2 uafgjorte. Så det var et formsvagt Otterup mandskab, som skulle forsøge at genrejse sig, på et mennesketomt Birkerød stadion. Det lykkedes ikke for Otterup denne fine forårs lørdag, da Birkerød fortjent besejrede fynboerne med 2-1, som de samtidig også passerede i tabellens stilling. Birkerød havde Oscar Hartkopf og Rasmus Vagn tilbage efter skader, men måtte undvære midtbane motoren Magnus Hejbøl, som afsonede en spilledags karantæne.

Det bliver en fodboldkamp, med et hjemmehold i total dominans i de første 45 minutter, hvor et svagt fynsk hold intet har at byde ind med, over for Birkerøds presspil på bold og mand. Birkerød scorer dog for lidt i denne første periode, da fynboerne vågner op til dåd efter pausen, med store chancer, over for et hjemmehold, der slækker mere på sine forsvars markeringer, og samtidig mister en del af sin markante midtbane dominans.

5 minutter spillet, da udeholdet med skud fra midten af banen, forsøger at overliste en Jacob Mencke, der er kommet rigeligt langt ud af sit Birkerød mål, et forsøg der heldigvis sejler lige over mål. Det var faktisk Otterups farligste forsøg, i de første 45 minutter, som totalt tilhørte det gul/sorte hjemmehold, som får sendt Troels af sted på højrekanten straks efter, hvis afslutning på kanten af feltet, suser lige forbi langt hjørne. Efterfølgende tester både Willer og Vollesen med kvalificerede skud udefra, inden Troels igen er involveret i et par episoder, hvor han blandt andet snyder et par mand, inden han i feltet tackles lige inden sin afslutning mod målet, en situation som pumper luften ud af angriberen.

Birkerød styrer, hvor folket bare venter på føringsmålet, som kommer lige inden den halve spillede time, igen efter et gennembrud af Cilius, som først ender med et hjørnespark, som Simon sender til midtfeltet, hvor diverse tumult i feltet, ender med en blokering lige ud til Oscar, som straks uden for feltet resolut sparker til kuglen, som mellem venner og fjender, med en vistnok berøring undervejs, snyder målmand Kim Juhl, som dog heller ikke ser for godt ud i situationen. Mega fortjent 1-0 til gul/sort, som skulle have fordoblet føringen kort tid efter, da Jakob Sten i helt fri position header på stolperoden, efter at Kokfekt har headet ham helt fri midt for mål, hvor Troels opfanger returen, som igen drønes mod kassen, et hårdt direkte skud, som målmand Juhl, flot får pareret op på sin overligger, og til hjørnespark. Birkerød får ikke mål ud af sin dominans, hvor Troels i slutningen af halvlegen, piller et indlæg til feltet ned, snurrer rundt, og sender kuglen lige forbi stolperoden.

Den alt for lille Birkerød føring skulle nu fastholdes, da holdene igen skulle i aktion, hvor hjemmeholdet havde været i omklædningsrum, mens fynboerne havde fået sin pause peptalk på banen. Og den havde øjensynlig hjulpet, da første halvlegs eneste nogenlunde farlige fynbo Søren Lærche, spilles totalt blank mod Menckes mål, men høvler forsøget over mål. Otterup, som har sat Victor Elnegård på banen fra 2.halvlegs start, og som giver Birkerød forsvaret problemer, er nu farlige mod målet, over for et Birkerød forsvar, som pludselig afgiver megen plads til sin modstander, som tester Birkerøds mål, med et skud lige over tværribben, inden 3 gul/sorte forsvarere lige pludselig befinder sig i samme venstre forsvarsside, alt imens en Otterup spiller, kommer helt fri foran kassen, men på forunderlig vis, sparker forbi målet. I disse første 10 minutter, var hjemmeholdet heldige med stadig at være i teten i denne fodboldkamp.

Men når man ikke scorer på sine chancer, vinder man sjældent fodboldkampe, her er Birkerød til gengæld blevet anderledes effektive, i sine forsøg mod målet i dette forår. 17 minutter ind i halvlegen, en indstuderet detalje, hvor Simon Vollesen med en perfekt dyb aflevering ned i banen, finder en lige så perfekt løbende Troels Cilius, som kommer helt fri foran målet, har tid til at kigge på målmanden, inden han knalder bolden fladt i kassen. Flot mål af hjemmeholdet, som giver Otterup en mavepuster, og som igen giver Birkerød nyt mod og momentum, hvor der sværmes om Otterup målet, og man kun venter på det endelige dødsstød. Det kommer ikke, selvom Mads Serop er tæt på, med hovedstød efter hjørnespark, som på selve målstregen, bliver hæl clearet væk fra farezonen.

Otterup har i indskifteren Elnegård er farlig mand på venstrekanten, der sender en bold til Birkerøds midtfelt, hvor en medspiller header over målet, i forholdsvis fri position. Nyt liv til udeholdet, som får sin reducering 12 minutter før tid, da Birkerød er presset ned mod eget felt, hvor først Lawætz får blokeret skud af 2 omgange, inden bolden til sidst lander hos manden med det smukke navn, Jonas Wind, der får skovlet bolden ind over stregen. 1-2, i en kamp, hvor intet er afgjort, men hvor Birkerød igen får spil og bold over på sin side i slutfasen, hvor en lille håndfuld gode hjørnespark fra Vollesen, ikke er langt fra at udløse den chance, som kunne lukke opgøret definitivt. I stedet en nervebetonet afslutning, hvor Otterup ikke formår at spille sig til den afgørende udlignings chance, inden dommer Steen Jensen omsider blæser af efter 5 minutters overtid, til en fortjent sejr til trænerne Galls tropper.

Birkerød har nu 2 udekampe i træk, onsdag kl.18.30 i Sundby idrætspark mod B.1908, og lørdag kl.14.00 i Herlev, begge opgør på kunstgræs. Hvis ikke nye restriktioner i mellemtiden, afvikles opgørene i seriefodbolden desværre stadig uden tilskuere. BF. Birkerød Fanklub.

DS2: Lørdag 17.4-21 kl.13.00 på Birkerød stadion: Birkerød – Otterup = 2-1 (1-0)

Kampen i tal: 1-0 Oscar Hartkopf (27) / 2-0 Troels Cilius Nielsen (62) / 2-1 Jonas Wind (78). Advarsler Birkerød: Mads Nanni Serop (58) – Oscar Hartkopf (81) – Mathias Kokfelt (82) – Benny Gall (87) – Tilskuere: 0.

BIRKERØD: Jacob Mencke / Tobias Lawætz Hansen – Jacob Østerby (58. Rasmus Vagn Andersen) – Mads Nanni Serop / Mathias Kokfelt (A) – Oscar Hartkopf – Simon Vollesen – Emil Willer (66. Nikolaj Hofland) - Mads Bagger (76.Oliver Carl) / Jakob Sten Madsen (76.Peter Danielsen) – Troels Cilius Nielsen.