Menu

Ny Birkerød sejr i Sydbank pokalen

image Mads Bagger lukkede og slukkede målscoringen med et fornemt energi solo mål – her skudt i et tidligere opgør mod AB Tårnby
BIrger Flannov
06. juli 2020 kl. 07:59

Efter sidste uges storsejr over Ejby 1968, som lød på hele 9-0, måtte der forventes skarpere modstand, da Birkerød drog til Helsinge, som var næste modstander, på vejen mod nye pokal triumfer. Helsinge som blev et offer for covid 19, da de lå sidst i sjællandserien, da DBU Sjælland valgte at indstille en turnering på halvvejen, hvor det bedste mandskab derefter rykkede i DS, og det dårligste mandskab rykkede ned i serie 1. En bitter pille for et Helsinge mandskab, som missede chancen for selv at afgøre tingene, i et fodbold forår/sommer, som aldrig rigtig kom, men døde hen med pandemien.

På en kold og regnfuld sommeraften, fik Birkerød da også både skarpere og bedre modstand, fra et hjemmehold, som også havde storsejret i runden forinden, da serie 3 mandskabet fra FIF Hillerød blev bøllebanket 0-7. Helsinge, med ny træner, og mange nye spillere, kunne dog aldrig rigtig stille noget op, over for et Birkerød mandskab, der havde kampen under fuld kontrol, om end enkelte blundere undervejs, var tæt på at koste, hvor Helsinge var uhyre tæt på en udligning til 2-2, inden Birkerød cementerede sin endelige, og fuldt fortjente 3-1 sejr.

De pænt mange Birkerød fans/tilskuere, kunne konstatere, flotte og hurtige kombinationer mod Helsinge målet, den første halve time, som var kampens klart bedste, og hvor Birkerød reelt skulle have lukket kampen, med et par scoringer eller tre, med blandt andet en stor chance til Niklas ”Dino”, som i fri position træffer målmanden, og et knald af et hovedstød på tværribben, af Rasmus Vagn, efter et hjørnespark fra Vollesen. 1-0 føringen kommer dog umiddelbart efter disse chancer, hvor der korrekt dømmes for ”hands” på en Helsinge spiller i midtfeltet, til et straffespark, som Vollesen via målmandens labber sætter i mål. Samme Vollesen, smækker kort før pause et hjørnespark i hovedet på Magnus Hejbøl, men forsøget reddes af Helsinge keeperen. Alt for lille Birkerød føring ved pausen.

2.halvleg bliver mere tam, omend Birkerød stadig dominerer, uden det kaster store chancer af sig. Helsinge havde godt tag i Birkerøds front duo, Troels og Jakob, der ikke fik det store ud af denne kamp. Kampens højdepunkt indtræffer, efter et af mange Vollesen hjørnespark, da Kokfelt er første mand i feltet på det korte spark, og på flotteste vis, nærmest hælsparker læderet over i modsatte nederste mål hjørne. 0-2. En håndfuld minutter efter kommer denne føring unødigt i fare, da hjemmeholdet reducerer efter et hjørnespark, som heades ind, helt inde under Birkerød målet, en bold Magnus nok vil ærgre sig over, ikke at have fistet væk. Helsinge får som sagt udligningschancen, et skud som stryger lige forbi stolperoden, inden Mads Bagger tager sagen i egen hånd, sætter speed, og stryger forbi sin oppasser, og scorer fladt og sikkert til de endelige 3-1. Fanklubben er tilfreds, hvilket bliver fejret, på traditionel vis, med røg i de rigtig gul/sorte farver.

I næste runde venter Køge Nord på udebane, sandsynligvis den 11. August, omkring tidspunktet, hvor også en turnering starter op. BF – Birkerød fanklub.

Sydbankpokal 3 runde: 30.6-20 kl.19.00 på Helsinge stadion: Helsinge – Birkerød=1-3 (0-1)

Kampen i tal: 0-1 Simon Vollesen (21,straffespark) / 0-2 Mathias Kokfelt (61) / 1-2 Asger Onsberg Christiansen (67) / 1-3 Mads Bagger (81). Advarsel: Magnus Hejbøl Jensen (87).

BIRKERØD: Magnus Høgh Petersen / Rasmus Vagn Andersen – Mathias Kokfelt (A) – Tobias Lawætz (62.Mads Nanni Serop) / Jes Broby Petersen – Magnus Hejbøl Jensen (46.Oscar Hartkopf) - Simon Vollesen – Niklas Toft Kristiansen - Elias Asidah With / Jakob Sten Madsen – Troels Cilius Nielsen (62.Mads Bagger)