Ny pokalsejr til Birkerød

image Tobias Lawætz spillede med det øvrige forsvar en god defensiv kamp
02. september 2020 kl. 23:34

Ny pokalsejr til Birkerød.

Birkerød tog sommerens fjerde pokal sejr, da Avedøre i en sen eftermiddags kamp, blev besejret med 1-0. Selv om cifrene var smalle, var sejren overmåde fortjent, da hjemmeholdet fra start til slut, var banens bedste hold, i den ikke specielt sindsoprivende forestilling, uden de helt store målchancer, og som lignede noget, som sagtens kunne ende i en forlænget spilletid. Indtil Emil Willer fortjent afgjorde sagerne, til hjemmeholdets fordel, som nu er klar til runde 2, i DBU/Sydbank pokalen, hvor der spændt kan ventes på næste modstander.

Ejby, Helsinge, Køge nord, og nu Avedøre, har alle måttet lade livet, på Birkerøds vej mod pokal succes, og nu kan vente, potentielt superliga modstand, hvor et hold som Lyngby, kunne være en sjov modstander, eller måske i stedet og nappe en runde mere, mod et seriehold, inden modstanderen kunne blive FCK, i Birkerød. Eller måske drømmer trænerteamet, om en kamp i Birkerød mod Skovshoved, hvor sønnike og brormand Thomas Gall jo vogter målet. Lodtrækning i nær fremtid til næste runde, som efter planen skal afvikles den 6 - 8 oktober.

Avedøre startede kampen, med en oldboys målmand, da normal keeper Rasmus Siggaard, ikke kunne nå det tidlige start tidspunkt, men den aldrende keeper, blev ikke ligefrem bombarderet med afslutninger fra hjemmeholdets side, inden han trak sig fra tjansen, efter en halv times tid. Et enkelt forsøg får han dog nappet, da Niklas ”Dino”, bliver spillet fri på en medløbsbold, men skuddet sidder lige på den fremad gående veteran målmand Lars Nielsen. Inden da havde Avedøre haft et snert skud lige forbi Birkerød målet, og det var faktisk de farligste muligheder i en første halvleg, hvor Birkerød var det bedste spillende fodboldhold, med periodevis godt spil over kanterne, hvor især ekspres toget Jes Broby, tog nogle rush op ad venstre linjen. Med 0-0 ved pausen, mente publikum, at det kun kunne gå fremad, både med hensyn til mål, og bedre spil i den nye halvleg.

Meget anderledes blev det nu egentlig ikke, da spillerne kom tilbage efter læske og te, hvor de samme tendenser fortsætter, med et løbestærkt og godt kæmpende Birkerød mandskab, som virkende i kontrol, mod et overraskende tamt Avedøre mandskab, som nogen måske havde forventet sig mere af. Som man jo også gjorde, da B.1908 gæstede Birkerød weekenden forinden, men som der også blev lukket ned for, af en Birkerød defensiv, som vokser for hver kamp, og bare hænger bedre og bedre sammen.

Birkerød er stadig farligst mod modstander målet, når bolden spilles ud til Broby på venstrekanten, som får taget boldene godt med op ad linjen og også får slået indlæggene, men ikke til noget, som for alvor fører til chancer. Og så alligevel, midt i halvlegen, på en perle af et mål, som var hele kampen værd. Et diagonalt skift fra ”Dino” på højre kant, over mod Jes modsat, der fikst piller afleveringen ned, og suser op ad linjen, og sluttelig lægger bolden skråt tilbage, til kanten af feltet, hvor han har set Emil Willer, som har fundet den rigtige position, og med et klokkerent dunderskud, kan hamre, det der skulle vise sig at blive sejrsmålet ind, til den unge mands første senior 1 mål, i landets smukkeste klubtrøje. Minuttet inden var udeholdet tæt på, da en bold til feltet, giver en hovedstødschance, der tager ydersiden af stolpen.

Trænerteam Gall, er denne tidlige aften, gode til, at bruge hele paletten af spillere, 16 i alt, og bedst muligt spare på ressourcerne, som der bliver rigeligt brug for, når GVI venter i Nymosen lørdag middag. Således fik topscorer Cilius bare et kvarter på banen, men det var nok til, at han nåede at brænde en direktør af rang. Fornemt Birkerød spil over højre kanten, hvor Emil Hejbøl spiller fint sammen med tilbagevendte Vollesen, som ser en helt fri Troels, lidt inde i det store felt, og så er der normalt mål, men nej, Troels som lige er kommet ind, er kold, og sender sin vage inderside afslutning forbi mål. Kæmpechance, og selv om Avedøre får lidt mere spil i slutfasen, frygter publikum aldrig en omkamp. Birkerød vinder fortjent, og kan forhåbentlig motivere ny gejst, til lørdagens kamp mod GVI. BF. Birkerød Fanklub.

DBU pokal 1 runde: 1.9-20 kl.17.15 på Birkerød stadion: Birkerød – Avedøre = 1-0 (0-0)

Kampen i tal: 1-0 Emil Stanley Willer (66). Birkerød advarsler: Oscar Hartkopf (44) – Simon Vollesen (92). Tilskuere: 130.

BIRKERØD: Magnus Høgh Petersen / Tobias Lawætz Hansen (74.Jacob Østerby) – Rasmus Vagn Andersen – Sebastian Tschorn Ramsing / Mathias Kokfelt (A)(62.Emil Hejbøl Jensen) – Oscar Hartkopf (74.Troels Cilius Nielsen) – Simon Vollesen – Magnus Hejbøl Jensen (45.Mads Bagger)  – Jes Broby Petersen / Niklas Toft Kristiansen – Jakob Sten Madsen (62.Emil Stanley Willer)