Menu

Ny remis mod Vordingborg

image Nikolaj Hofland og kammerater måtte nøjes med 2-2 mod Vordingborg - ny kamp lørdag mod LSF
Birger Flannov
30. april 2021 kl. 20:47

Onsdagens danmarksserie opgør mellem Birkerød og Vordingborg, fik igen uafgjort udfald, som da de 2 mandskaber mødtes for 3 uger siden i Vordingborg. Efter 3-3 i Vordingborg, blev det denne gang til et 2-2 resultat på Birkerød stadion, og som cifrene viser, har det da også været to ganske jævnbyrdige opgør, hvor Birkerød i Vordingborg havde 3 føringer, var det holdet fra gåsetårnets by, som havde 2 føringer på Birkerød stadion. En lille ærgrelse, kan man måske godt tillade sig at have i Birkerød, som var yderst tæt på sejren i Vordingborg, hvor 4 point samlet, jo havde været bedre end 2. For med 6 kampe tilbage af grundturneringen, skal der skrabes så mange point sammen som muligt, inden et kommende nedrykningsspil, mod nye modstandere fra DS pulje 1.

Efter en forsigtig indledning, hvor Vordingborg nok har bolden mest, kommer de blå/hvid stribede, da også i front efter et hjørnespark. En af Birkerøds svagheder i indeværende sæson, har været på dødbolde, hvor man simpelthen ikke har været skarpe nok i markeringerne af sine modstandere. Set igen her, hvor Nicklas Rasmussen, alt for let, kan tiltvinge sig sin hovedstøds scoring. Anfører Kokfelt og medspillere protesterer mod ulovligt skubberi i feltet i situationen, hvilket var svært at se, når man ved hvad der normalt sker i feltet på disse hjørnespark.

Målet fik Birkerød længere frem på banen, hvor en bold ud til Vollesen på venstrekanten giver pote. Simon, som spillede kamp nummer 50 i gult/sort, dribler forbi sin direkte modstander, inde på feltets baglinje, bliver trukket i armen, inden han sender bolden op på en modstander arm. 2 potentielle straffespark, som den udmærkede dommer Daniel Vigtoft Sørensen, da også er helt med på. Straffesparket bliver hamret fladt ind i målet af Troels Cilius, og 1-1 på måltavlen, som kunne være udbygget til føring minuttet efter, hvor Jakob Sten af 2 omgange, får gode og store muligheder i midt feltet, som burde have resulteret i en føring.

I stedet 1-2, og igen efter sløseri i Birkerød defensiven, hvor en bold frem ad banen svæver over de gul/sorte, og let bringer den evigt farlige Nikolai Andreasen helt fri, som med et afgørende prik i bolden, kan passere den udfarende Birkerød målmand i sidste øjeblik. Samme Jacob Mencke, som reddede sine forsvars kammerater i flere situationer, med at agere ekstra sweeper, på Vordingborgs lange bolde, og som i øvrigt blev til første målmand, lige inden kampstart, da Mads Kobborg blev skadet. Denne gang formår hjemmeholdet ikke at svare igen, og 1-2 resultatet holder sig til pause, hvor folket igen måtte finde pladser uden for anlægget, for at følge begivenhedernes gang.

Vordingborg fortsætter med sit henholdende spil efter pausen, stadig med kontra spil mod deres bedste spiller, evigt farlige Nikolai Andreasen, som voldte Birkerød forsvaret en hel del besvær. Birkerød har det svært over for modstanderens defensiv, og bidrager ikke med meget, i halvlegens første 20 minutter, ud over et Vollesen hjørnespark, som ligger perfekt til en fri Rasmus Vagn i bagrummet, som tæt under mål, mistimer sit hovedstød totalt. Birkerød får en ny udligningschance, da Simon med en bold frem i banen, spiller Jakob Sten helt fri foran kassen, men Timmi Nielsen i Vordingborg målet, kommer godt og hurtigt ud af sit mål, og blokerer forsøget.

Der skal en fejl til af samme Timmi Nielsen, da Birkerød får sin 2-2 udligning. Simon Vollesen når nøjagtig en bold helt nede ved venstre sides baglinje, og formår på fremragende vis, at slå og holde sit indlæg inde på banen, hvor målmand Timmi Nielsen bliver den lille, som bolden sejler over ham, og bagved Jakob Sten af Birkerød den store, som kan heade læderet ind i krogen til 2-2. En gave af Vordingborg, ja, men Birkerød havde også delt deres ud undervejs, og fortsatte efter udligningen, sit energiske presspil, som nu dannede potentielle farlige situationer helt frem til slutfasen, med blandt andet flere farlige flade langskud af topscorer Cilius, og tumult i feltet efter flere Simon Vollesen hjørnespark.

Birkerød presset giver Vordingborg kontra muligheder, hvor Mencke flot får pareret en hård afslutning lige foran kassen, inden Vollesen smækker et frispark lige i hovedet på Jakob Sten, som header straks forbi målet. Gang i den i slutfasen, hvor Vordingborg er tæt på at snyde sig til hele puljen, da et indlæg fra højre, med hovedet snittes videre ned på Birkerøds inderste stolpe rod. Her var der spillet 93 minutter, men dommeren fandt yderligere 4 minutters spilletid, hvor hjemmeholdet sætter et sidste pres, men ud over endnu et kvalificeret skud mod målet fra Troels, ender det hele 2-2, i en hektisk afslutning, hvor Vordingborg samtidig bliver til 10 markspillere, efter Mikkel Porsborg udvises, for brok over en dommerkendelse.

Allerede lørdag går det løs igen, når topholdet fra Ledøje Smørum, gæster Birkerød stadion. En kamp som starter kl.14.00, og forhåbentlig er den sidste af slagsen, som desværre kun kan beses et sted uden for stadion området. BF. Birkerød Fanklub.

DS 2: Onsdag 28.5-21 kl.18.30 på Birkerød stadion: Birkerød – Vordingborg = 2-2 (1-2)

Kampen i tal: 0-1 Glen Schreiber (15) / 1-1 Troels Cilius Nielsen (25) / 1-2 Nikolai Andreasen (30) / 2-2 Jakob Sten Madsen (74). Birkerød advarsel: Oscar Hartkopf (35). Tilskuere: 0

BIRKERØD: Jacob Mencke / Rasmus Vagn Andersen – Jacob Østerby (83.Tobias Lawætz) – Mathias Kokfelt (A) / Nikolaj Hofland (90.Oliver Christian Carl) – Magnus Hejbøl Jensen (70.Emil Stanley Willer) – Oscar Hartkopf – Simon Vollesen – Mads Bagger / Jakob Sten Madsen – Troels Cilius Nielsen.