Nyt nederlag til Birkerød

image Målmand Mencke var chanceløs ved scoringerne og stod en absolut godkendt kamp
14. juni 2021 kl. 09:28

Birkerøds bedste fodboldspillere, er i gang med et nedrykningsspil, hvor 14 hold, fra de oprindelige DS puljer 1+2, sluttelig sender hele 9 hold ned i sjællandsserien. I sidste uge blev det klart, at Birkerød bliver en af de mange nedrykkere, og i denne weekends kamp mod KFUM, som blev tabt med 1-2, blev dette faktum definitivt cementeret. Det var Birkerøds fjerde nederlag, i lige så mange kampe, i dette blodbad af et puljespil, og grotesk nok, fjerde gang at Birkerød var det bedste fodboldhold, som tabte. Det må være en, der har de meget gul/sorte briller på, der skriver sådan, tænkes der nok, men ikke desto mindre, er det ganske vist, hvilket andre skrivende individer, og også modstanderne har erkendt.

Dette kan imidlertid ikke bruges til en dyt på point tavlen, når sæsonen gøres op, hvilket spillerne selvfølgelig skal være skuffede over, men som dog alligevel kan bruges fremad rettet, vel vidende, at når man spiller bedre fodbold end sine modstandere, så skal sejrene nok også følge med på sigt, altså når der lige bliver rettet ind, og justeret, omkring holdets defensive aspekt, som sæsonen igennem, har lukket alt for mange kasser ind, med for mange dumme personlige fejl til følge, hvilket også kostede, og banede vejen til KFUM’s sejrsmål i lørdagens kamp.

Hvor spilovertaget var markant mod Union og Avedøre, har kampene mod Tårnby FF, og nu KFUM, været af den mere jævnbyrdige slags, men altså stadig med de/gul sorte, som værende dem, som har spillet det pæneste og mest seværdige fodbold. 3 kampe resterer nu af dette puljespil, hvor Birkerød førstkommende lørdag, spiller i ”gryden” i Ballerup, med kampstart kl.13.00, mod et BSF mandskab, som kæmper med næb og kløer, for den femte plads, som giver en ny DS sæson. Herefter følger Husum, og Fremad Valby, 2 mandskaber, som i lighed med Birkerød, bliver til en del af nedrykker feltet.

KFUM, som havde sin DS eksistens at spille for, virkede mest motiveret fra start, og sad på det meste af spillet det første kvarters tid, hvorefter de gul/sorte tog over, og spillede bolden fint rundt, på KFUM’s banehalvdel, hvor Troels i et gennembrud, får spillet Simon fri til skud, som målmand Kasper Andreassen kommer fint ned og redder, og lige efter igen Troels, som også tester keeperen med skud, men igen redder KFUM målmanden med en liggende redning.  Brødrene Nejstgaard vil også lege med, da Christopher finder brormand Sebastian i feltet, hvor der afsluttes mod mål, med et halvt saksespark. Samme Sebastian, som 3 dage forinden, i en 2.holds kamp, havde banket samtlige fire mål ind, i 4-1 sejren over ORI.

I Birkerøds offensiv, bliver der pludselig plads til en hurtig KFUM kontra, hvor Malte Larsen kører ekspres over højrekanten, inden afleveringen sendes til feltet, hvor en umarkeret Asbjørn Helge, nemt kan sætte føringsmålet ind, bag en sagesløs Mencke i Birkerød målet. 1-0, og igen en af disse kolde spande vand, lige durk i hovedet, hvor man havde ventet den første scoring i modsatte ende. Målet sætter mere gang i hjemmeholdet, som knalder et langskud på stolpen, inden også Simon Vollesen smækker et langskud lige forbi KFUM kassen. Et godt Birkerød angreb, med mange boldberøringer, ender sluttelig i feltet, hos en totalt blank Sebastian, som bare skal prikke kuglen ind over stregen, men på nærmest mystisk vis brændes kæmpechancen fra tæt hold. Sebastian tager revanche lige inden pausen, med et superindlæg fra venstrekanten, ind til midtfeltet, hvor en super skarp Cilius søger læderet først, og helflugter bolden i kassen. Kampens detalje, og fortjent 1-1, lige inden pausefløjtet.

Birkerød starter 2.halvleg, igen med Sebastian på venstrekanten, som finder ”Volle” straks uden for feltet, men afslutningen drøner over tværribben. Ellers bliver halvlegen mindre chancefattig end den første, om end mulighederne opstår i begge ender, som da Vollesen igen får en åben chance til skud på mål, men venter for lang tid med afslutningen, og den gode chance forsvinder op i luften. Vejrforholdende var for øvrigt vanskelige denne halvkolde sommerdag, hvor en voldsom blæst, gjorde det vanskeligt at styre den lille runde i perioder. KFUM prøver med en del lange bolde, men målmand Mencke er vaks denne dag, og kommer ud af målet i flere situationer, og afmonterer chancerne.

Birkerød får en ny halvstor chance, da Vollesen i god fart fører bolden op igennem banen, afleverer i rette tid ud til Bagger i højresiden af feltet, som i fri position træffer lige på keeper Andreassen. Med et kvarter igen, blev det udeholdets sidste store chance, hvor sejrsmålet bliver sat ind 5 minutter senere, på et koks i Birkerød forsvaret, hvor Rasmus spiller bolden på tværs i banen, i stedet for ud af banen, hvilket giver et åbent friløb, som sparkes sikkert i kassen, hvor Rasmus efterfølgende, forståeligt nok, er ved at smadre både fod og målstolpe i frustration. 2-1 bliver de ikke helt fortjente slutcifre, hvor kampen ender i en masse håndgemæng, hvor Serop får lavet et frispark på Anders Hornbæk, der efterfølgende farer lige i flæsket på Serop, efter han ellers har fået sit frispark. Rødt kort til Hornbæk, og et gult til Serop, hvorefter der blev fløjtet af, og spillerne forlod anlægget i ro og mag. BF. Birkerød fanklub.

DS nedrykningsspil: Lørdag 12.6-21 kl.12.00 i Emdrupparken: KFUM – Birkerød = 2-1 (1-1)

Kampen i tal: 1-0 Asbjørn Wulff Helge (21) / 1-1 Troels Cilius Nielsen (45) / 2-1 Asbjørn Wulff Helge (79). Advarsler Birkerød: Troels Cilius Nielsen (42) – Tobias Lawætz Hansen (85) – Mads Nanni Serop (93). Tilskuere: Ca.100.

BIRKERØD: Jacob Mencke / Rasmus Vagn Andersen – Tobias Lawætz Hansen – Mathias Kokfelt (A)(84.Mads Nanni Serop) / Nikolaj Hofland – Magnus Hejbøl Jensen – Oscar Hartkopf (54.Peter Danielsen) – Simon Vollesen – Christopher Nejstgaard / Sebastian Nejstgaard – Troels Cilius Nielsen (70. Mads Bagger).