Menu

Premiere - uafgjort i Gryden

image BSF's målmand Kasper Vilfort redder debutanten, Sebastian Ysbæk's, straffespark
Birger Flannov
15. august 2022 kl. 09:14

Så blev det tid til sæson start, af sjællandsseriens 2022/23 udgave. Birkerød er at finde i pulje 1, og første kamp foregik i Ballerup idrætspark, mod Ballerup-Skovlunde fodbold (BSF), i en kamp hvor begge mandskaber kom på point tavlen fra start, via et ganske fair 1-1 resultat.

Birkerøds forberedelser op til sæsonstarten, har ikke været de mest ideelle, da både HB og Tuse havde valgt at blive væk fra planlagte træningskampe, hvor man i stedet har måttet klare sig med den interne træning. Ikke det mest optimale, da planlagte øvede formationer, altid ses bedst i direkte modstander dyst. Alligevel spillede Birkerød en fornuftig åbningskamp, i ”gryden” i Ballerup, hvor der virkelig var tale om varm gryde, da et termometer liggende i græsset, formentlig havde vist 40 grader, eller derover, på denne flotte sommerdag, hvor spilarenaen var knas hamrende tør og ujævn, men dog fin nyklippet.

Træner ”gamle” og assistent Høegh, havde haft deres udfordringer, da man skulle finde et slagkraftigt mandskab, mod et af de formodede tophold BSF, som dog ikke virkede synderlig skræmmende i denne premiere kamp. En håndfuld spillere havde meldt fra, af forskellige årsager, og med endnu et sent formiddags afbud, var assistent Høegh nødt til at snøre kampstøvlen på ny, hvilket blev gjort upåklageligt i en rolle på den defensive midtbane. Da var det over 3 år siden, den 37 årige assistent spillede sin sidste kamp i gul/sort, og pudsigt nok, på selv samme arena, i en kamp mod BSF, som blev tabt med 2-0.

Med Høegh på holdkortet, i sidste øjeblik, blev 13 spillere til 14, hvor der samtidig var debut til de 2 offensiv spillere, Benjamin Bennett (Hillerød), og Sebastian Ysbæk (Allerød). Ligeledes et glædeligt gensyn med Mickey Fagerlind Nielsen, som efter 4 år, var tilbage efter en tid i Nørrebro United, og i sin kamp nummer 103, i landets smukkeste klubtrøje, indgik han i sin vante rolle som midtstopper og anfører, og spillede som om han aldrig havde været væk. Unge Sylvester Odgaard, spillede sin første turneringskamp, efter ”Sylle” tidligere på året havde debuteret i en pokalkamp mod Fredensborg.

I heden i gryden, var der varslet fornuftige drikke pauser undervejs, hvor spillerne virkelig skulle prøve at gøre alt, for at økonomisere med deres spil kræfter. Birkerød starter opgøret udmærket, med første chance til Bennett, med skud over mål, efter fikse kombinationer med Broby på venstrekanten, hvor BSF kort efter får deres første målchance, da et frispark sendes til feltet, som hovedstødes mod målets øvre del, men en fin aktion fra en vågen målmand Mencke, får fistet forsøget af vejen. Så får udeholdet fra Birkerød en chance af de større, da et angreb over højre lander hos Bagger, som sender sit indlæg til midtfeltet, hvor en fri Sebastian ”Basse”, får skovlet bolden over mål, efter mindre pres bagfra af en BSF forsvarer.

4 minutter efter ”Basse” igen i aktion, da en fin bold fra Høegh, finder angriberen i feltet, men igen mangler lige den sidste skarphed i skud afviklingen. Et langskud fra et ellers ufarligt hjemmehold, tager Mencke sig sikkert af, inden Birkerød igen er farlige modsat, da en fin Bennett aflevering finder ”Basse” i bagrummet af feltet, som forsøger at heade ind til en helt fri Bagger midt for mål, men desværre er afleveringen fra Bennett en anelse fra høj, til at missionen kan lykkes, og i stedet bliver til et blødt hovedstød i favnen på målmand Vilfort.

Så er det tid til scoring, da en bold sendes op mod Bennett, som omgivet af 2 modspillere, energisk bliver ved at presse på, og da BSF forsvarerne fumle kludrer totalt i det, er Bennett pludselig helt fri, og kan score debut mål til 1-0, fladt under målmand Vilfort. Straks efter indkast BSF, som bliver farligt tæt under mål, hvor Mencke lige præcis når at fiste en hæl afslutning væk, helt nede ved stolperoden. Halvlegens sidste aktion, som kunne være blevet til en potentiel målchance, er Birkerøds, da ”Basse” tager et godt tilbage løb, og med sin gode fysik, erobrer bolden, som spilles op mod Bennett, som igen finder en helt fri Bagger i bagrummet af feltet, men en træt Bagger kikser nedtagningen totalt, og chancen løber ud i sandet. Birkerød fører ikke ufortjent 1-0 ved pausen, og så var det ellers tid til at få fyldt væske depoterne godt og grundigt op, og også over hele linjen.

Birkerød kommer fint ud til 2.halvleg, og et mindre pres mod BSF målet, udløser et pludseligt straffespark, da en BSF spiller i vrimlen mellem venner og fjender, tydeligt har hånden på bolden, efter et skud udefra. Spillets største mål chance, bliver overladt til debutanten Ysbæk, som desværre ikke får placeret læderet uden for målmand Vilforts rækkevidde, som let kan parere chancen væk. Den var ærgerlig, for et Birkerød mandskab, som med 2-0 her, havde haft gode chancer for at køre sejren i hus. Straks efter fyrer Bennett en kanonkugle af sted udefra, som desværre træffer midt i målet, lige under overliggeren, en hård bold, som Vilfort fister over mål.

Samme Vilfort som igen lidt efter, vælger at tage på skovtur, som Ysbæk ser langt udefra, men hans svære aktion med bolden, går forbi det tomme mål. Et fint organiseret, og godt kæmpende Birkerød mandskab, har godt styr på sin modstander, og derfor kommer det som lidt af et antiklimaks, da Ballerup mandskabet pludselig udligner på måltavlen. Jonas Zederkopff modtager en hoppende bold, et stykke uden for straffesparksfeltet, lidt ude i siden, og tager skudchancen, en akavet, og ikke særlig hård halvflugter, som desværre sniger sig ind, ved Menckes venstre sidestolpe. Den var ligeså ærgerlig, som det brændte straffespark, for selvfølgelig skulle Mencke, som ellers spillede en god kamp, ha’ nappet den. 1-1.

Med en halv time tilbage, begynder trætheden for alvor at melde sig hos spillerne, som stadig mangler på trænings banen, og samtidig må døje med den ulidelige varme. Birkerød formår ikke for alvor at tilspille sig egentlige målchancer i denne halvleg, ud over sit brændte straffespark, og hjemmeholdet overtager mere og mere styringen af kampen med bolden, hvor et hovedstød i rimelig fri position i midtfeltet, heades lige forbi Menckes bur, en aktion som gentages 10 minutter senere, bold til felt, hovedstød, og denne gang med en Mencke redning.

Birkerød spillerne taber lidt på fysikken, i kampens sidste fase, hvor en håndfuld BSF hjørnespark på stribe, gav lidt mere sved på panden, end man havde i forvejen, som heldigvis alle blev afvist fornemt, ikke mindst af Birkerøds høje anfører Mickey, som i godt samarbejde med Serop spillede en god kamp i midterforsvaret. Birkerød fik, hvad man kom efter, point ud af opgøret, mod en modstander som sikkert bliver stærkere hen ad vejen, hvad vi selvfølgelig også håber, at vores egne drenge gør. Kampen ender ganske retvis uafgjort 1-1, hvilket alle kunne stille sig tilfreds med.  

Allerede førstkommende torsdag, skal sjællandsserie holdet i aktion igen, når det gælder nabodysten mod oprykkerne fra Farum, som fik en flot sjællandsserie debut, med et 2-2 resultat, mod favoritten Glostrup IF. BF. Birkerød fanklub.

Next up: Torsdag 18.8 kl. 18.30 på Birkerød stadion mod nyoprykkede Farum.

SS1: Lørdag 13.8-22 kl.11.00 i ”gryden” i Ballerup: BSF – Birkerød = 1-1 (0-1)

Kampen i tal: 0-1 Benjamin Bennett (38) / 1-1 Jonas Zederkopff (61). Tilskuere: 100.

BIRKERØD: Jacob Mencke / Sylvester Lundberg Odgaard – Mickey Fagerlind Nielsen (A) – Mads Nanni Serop – Jess Broby Tinghuus Petersen / Mads Bagger (62.Tobias Grimstrup) – Thomas Kromann Høegh – Jakob Sten Madsen - Benjamin Bennett, debutant / Sebastian Nejstgaard (75.Sebastian Tschorn Ramsing) – Sebastian Ysbæk-Nielsen, debutant (87.Lars Twile Torp).