Remis i naboopgør

image Jakob Sten Madsen spillede sin kamp nummer 100 – her med blomster og pokal fra fanklubben
04. september 2022 kl. 18:21

Sensommervejr med sol over Birkerød stadion, på efterårets første dag, og samtidig et lokalopgør i fodboldens sjællandsserie, mellem Rudersdals 2 bedst placerede fodboldklubber, Birkerød og FC Rudersdal. Så efter Farum gæstede Birkerød stadion for 14 dage siden, var det tid til nyt lokalt opgør på hjemmebanen, og så var det bare at håbe, på et bedre resultat denne torsdag. 2 hold, som begge var kommet udmærket fra start, i en sjællandsserie, der foreløbig tegner meget jævnbyrdig i denne sæson.

På Birkerød holdet spillede Jakob Sten Madsen sin kamp nr.100, i landets allerflotteste klubtrøje, og traditionen tro, var der inden kampen pokal og blomster fra Birkerød fanklub. Jakob, debuterede som purung i 2015, bare 16 år gammel, i en DS udekamp mod B.1903, som blev vundet med 4-0, med blandt andet anfører Mickey som målscorer, i øvrigt Jakobs eneste nuværende holdkammerat fra den kamp. ”Jake”, kunne snildt have ramt jubilæet for langt tid siden, hvis ikke længere skades perioder, og coruna nedlukninger var kommet i vejen. Angriberen Jakob, som faktisk er lidt af en allrounder, hvor han i enkelte tilfælde både er set som midtstopper, og sågar målmand i løbet af sine 100 kampe. Jakob er en af mange ægte Birkerød spillere, med mottoet, en gang Birkerød spiller, altid Birkerød spiller, tillykke kære Jakob, der ligger masser af 1.holds kampe, og venter på dig forude.

Birkerød fik sit bedre resultat end sidst man spillede hjemme, da den underholdende nabostrid endte 3-3, hvilket Rudersdal folket fra Vedbæk, kunne være bedst tilfredse med, med sin udligning i kampens sidste ordinære spilminut. De tilskuere som var mødt frem, blev vidne til en rigtig god fodboldkamp, på højt sjællandsserie niveau, hvor offensiverne hos begge mandskaber, i denne kamp, var bedre end det defensive aspekt, hos 2 hold, som sagtens kan tænkes at spille med i tabellens sjove ende, når tingene skal afgøres, til næste forår. At kampen endte uafgjort, var vel egentlig i orden, om end hjemmeholdet var de mest ærgerlige, med de største brændte chancer, og selvfølgelig scoringen imod til allersidst.

Rudersdal får en ønskestart på opgøret, med tidlig scoring, da et frispark sendes til feltet, hvor et Rudersdal hoved, snitter bolden videre over i bagrummet, hvor en helt fri Tobias Morthorst, let kan heade i kassen. Her savnede man i den grad, ordentlige Birkerød markeringer, hvor folket på tribunesiden, lige inden scoringen, havde set en tydelig offside situation, som fejlagtigt ikke blev dømt. 0-1. Birkerød kommer sig hurtigt over chokstarten, og sætter sig på spillet, med masser af gode angrebs aktioner, resten af halvlegen. Et diagonalskift fra venstre mod højre, træffer Kokfelt, som på kanten af feltet, helflugter lige over mål, som efterfølges af et Hofland skud, som Rudersdal målmand Nüchel redder. Så kommer den fortjente udligning, på kampens bedste angreb, hvor bolden efter flere gode kombinationer, ender hos Hofland på venstrekanten, som med et perfekt indlæg, finder en fri Ysbæk i midtfeltet, som kan score sit første Birkerød mål, med et velplaceret hovedstød. 1-1.

4 minutter senere, igen Hofland involveret, da en pludselig bold bringer ham helt fri foran mål, men ”Hof”, misser kæmpechancen, hvor det efterfølgende er tæt på et selvmål, i eftertumulten. Birkerød fortsætter presset, i en periode, hvor holdet viser sæsonens bedste spil, hvor Ysbæk forsøger sig med skud fra tæt hold, og Serop header et hjørnespark over mål. Hjemmeholdet fortsætter med deres gode kombinationer, som bringer en godt spillende Kokfelt fri til skud, men igen målmand Nüchel på plads med redning. 7 minutter efter er Kokfelt igen involveret som assistent, hvor han mellem 2 modspillere, finder en fri Ysbæk i feltet, som scorer sikkert i langt hjørne, til endnu en flot Birkerød scoring. 2-1. Kort efter må den dobbelte målscorer, og banens bedste spiller, Sebastian Ysbæk, desværre udgå med noget der lignede en fiberskade i låret. Super ærgerligt for både Ysbæk, og Birkerøds spil i resten af opgøret. Bedste halvleg af Birkerød i dette efterår, og mere end fortjent 2-1 ved pausen.

I 2.halvlegs start vises Sebastian ”Basse” ud med gult i 10 minutter, hvilket giver Rudersdal en del momentum på bolden, hvor det lykkedes dem at få presset Birkerød mandskabet alt for langt ned mod eget mål. Birkerød er dog stadig farligst på målchancer, da anfører Mickey sender en lang bold frem mod Bennett, som spiller Hofman fri, men hans afslutning bliver reddet på selve målstregen, af en godt tilbage løbende Rudersdal spiller. Så en stor Rudersdal chance til Sebastian Ibsen, men hans friløb mod mål, pareres med en fornem ben parade, af den fremadstormende Birkerød målmand Jesper ”mur”. 41 årige Jesper, som spillede sin første kamp i Birkerød trøjen, nøjagtig 8 år efter sin sidste optræden, og som i mellemtiden har skiftet efternavnet Christensen ud med Emde Næsby. I folkemunde kun ”mur” spillede en fin kamp, hvor kun en enkelt skovtur, var ved at koste.

Kampens redning står ”muren” for, da han kort efter friløberen, verfer en afslutning af vejen, helt oppe i krydset, med den forkerte lab. Rudersdal er holdet mest på bolden, men et presset hjemmehold holder fast i sin føring, og får 20 minutter før tid, kæmpechancen for at måske afgøre kampen. Bennett sender en bold til midtfeltet, hvor den indskiftede jubilar Jakob Sten, i helt fri position, sender kæmpechancen og sit hovedstød over målet. I stedet kommer den frygtede udligning, efter tumult i Birkerød målet, hvor Jonas Schjerbeck får bugseret læderet i kassen til 2-2. Målet bringer igen Birkerød længere frem på banen, og en håndfuld minutter efter, er hjemmeholdet tilbage i teten, da et indlæg til feltet, forlænges med hovedet af Serop, til bagved liggende Mickey, som header i kassen til 3-2.

Det lignede sejrsmålet, men til allersidst få Rudersdal etableret et pres, med bold ind i felt, hvor Birkerød forsvaret og målmanden bliver for afventende, så Anton Egholm forholdsvis let kan udligne til slutresultatet 3-3, hvilket Rudersdal skulle være glade for. I tillægs tiden er indkifter Christopher Nejstgaard uhyre tæt på, at prikke et indlæg i mål, helt inde ved målstregen, men hjemmeholdet må nøjes med en uafgjort, hvor man kan glæde sig over godt spil langt hen ad vejen, hvor der lige skal elimineres nogle af de passive forsvars aktioner, så ser det godt ud. BF. Birkerød fanklub.

Next up: Lørdag 10.9 kl.13.00 ude mod Avarta på Jim Jensens park i Rødovre.

SS1: Torsdag 1.9-22 kl.18.30 på Birkerød stadion: Birkerød - FC Rudersdal = 3-3 (2-1)

Kampen i tal: 0-1 Tobias Morthorst (4) 1-1 Sebastian Ysbæk (20) 2-1 Sebastian Ysbæk (38) 2-2 Jonas Schjerbeck (80) / 3-2 Mickey Fagerlind Nielsen (84) / 3-3 Anton Egholm (89) Birkerød advarsel: Sebastian Nejstgaard (52) Tilskuere: 80

BIRKERØD: Jesper ”mur” Emde Næsby / Mathias Kokfelt – Mickey Fagerlind Nielsen – Mads Nanni Serop / Tobias Lawætz - Nikolaj Hofland (60.Jakob Sten Madsen) – Marc Bredal – Emil Stanley Willer – Sebastian Tschorn Ramsing (82.Christopher Nejstgaard)  / Sebastian Ysbæk-Nielsen (41.Sebastian Nejstgaard) – Benjamin Bennett.