Menu

Senior 1 sluttede efteråret med nederlag til Hørsholm

image 2 stolte prismodtagere - Mathias Kokfelt og Mads Nanni Serop
Birger Flannov
06. november 2022 kl. 18:36

En torsdag aften, og endnu en af disse uattraktive mørke kampe på kunst 1 i Birkerød, dannede rammen om efterårets sidste kamp, mellem Birkerød, og det absolutte tophold fra Hørsholm, hvor hjemmeholdet gerne skulle have point, for at holde sig inden for rækkevidde, i tabellens sjoveste positioner. Det lykkedes desværre ikke, at tage point med på vinterferie, da Hørsholm fortjent, om end rigeligt stort, vandt med 3-0, i en kamp, hvor Birkerød for alvor, aldrig blev helt farlige med sit angrebsspil, før i sidste halvdel af kampen, mod et Hørsholm mandskab, som ellers ofte slipper scoringer ind. Det blev aldrig den helt store fodboldkamp, hvor ingen af holdene ramte deres bedste niveau, men hvor Hørsholm altså var det farligste og mest effektive hold, i spillets afgørende faser, hvilket gjorde sejren fortjent.

Inden kampen, var der pokal og blomster, til Troels Cilius Nielsen, som spillede sin kamp nr.100, i landets smukkeste klubtrøje. Angriberen Troels, kom til Birkerød, fra Lyngbys U19 hold i 2018, og debuterede samme forår i en DS 2 udekamp, mod Roskilde KFUM. Ingen scoring, fra angriberen i den kamp, som endte 0-0, men dem skulle der sidenhen komme mange af, med debut scoring et par måneder senere, i en udekamp mod Odsherred. 2018: 12 mål i 24 kampe. Årets spiller. 2019: 20 mål i 24 kampe. 2020: 7 mål i 13 kampe (16 aflyste kampe, grundet Covid 19). 2021: 26 mål i 24 kampe. Publikumspokalen. 2022: 11 mål i 14 kampe. Ialt 76 mål i 100 kampe. Heraf hele 7 hattrick (3 mål), og 2 kampe med 4 scoringer.  

Sådan ser angriberens foreløbige mål meriter ud, og kære Troels, uden skader, og covid 19 stads, havde du rundet 100 kampe, og måske endda også de 100 scoringer, for længe siden. Det ser vi frem til, at du kan nå endnu. Tillykke med kamp jubilæet.

Birkerød starter kampen optimistisk, med et hjørnespark, og en Troels afslutning lige over mål, men sidenhen skulle få det svært, i en 1.halvleg, som ikke bød på flere målchancer, andet end de standard situationer, som potentielt jo altid kan udløse mål. Netop standard situationer, såsom hjørnespark, er noget der behager Hørsholm, der har det høje forsvars tårn, Oliver Veggerby, som støder med frem. Veggerby kan forholdsvis upresset heade hjørnesparket i mål til 0-1, men hvad man ikke kunne se i mørket, så skubbede han sig adgang til sin scoring. Det udløste frustration hos Birkerød keeper, Jesper ”mur”, som for anden hjemmekamp i træk, fik gult kort, og 10 minutter udenfor. Markspilleren Tobias Lawætz, var ny målmand i perioden, hvor han heldigvis ikke kom på alvorlige prøver.

Birkerød har det svært, mod et hurtigt og bevægeligt Hørsholm forsvar, og har ligeledes svært ved at holde fast i bolden, hvor spillet, specielt over fløjene, ikke er så udbredt som set i tidligere kampe, men mere er baseret på langbolde op mod Troels og Bennett, som ikke udmønter sig i andet end et par hjørnespark, blandt andet 2 af slagsen, hvor en Troels afslutning går lige forbi målet. Også Hørsholm får sine hjørnespark, med et hovedstød over mål, og i slutningen af halvlegen en stor åben chance, hvor en Hørsholm spiller, får driblet sig fri, til en åben chance, men hvor ”muren” i Birkerød målet kommer flot ud, og parerer skuddet. 0-1, ved pausen, i en ikke specielt medrivende forestilling.

Birkerød sætter Christopher Nejstgaard på banen, fra 2.halvlegs start, i stedet for ”Balle”, hvor Hørsholm er farlige fra start, efter hjørnespark, med skud fra tæt hold, som Jesper i målet kommer godt ned til, og parerer med en arm. Ellers kommer Birkerød bedre med, som kampen skrider frem, hvor Troels opsnapper en bold i feltet, hvor afslutningen træffer målmand Stenderup, og giver hjørnespark. Som efterfølges af endnu en chance til Troels, som flugter bolden i side nettet. Det bedste hidtil fra hjemmeholdet, og noget af det farligste i kampen. Straks efter, er Hørsholm tæt på en friløber, men Jesper i Birkerød målet kommer langt ud af sit mål, og sparker forsøget væk. Straks efter igen, et Hørsholm langskud udefra, som Jesper klarer i første omgang, men bolden springer fra ham, Hvor Sofus Søndergaard, er lynhurtig over returen, og let kan score til 0-2.

Birkerød mangler lige den sidste effektivitet, denne dunkle aften, som ses, da Broby stryger igennem på højreflanken, og får slået det gode flade indlæg til feltet, men ingen er fulgt med op, og gør sig synlige i midtfeltet. Med 20 minutter igen, er Hørsholm gået i defensiven, for at forsvare sin føring, og Birkerød overtager spil styringen, i resten af opgøret, men har det stadig svært, over for den kompakte Hørsholm defensiv. Et par langskud, bliver det til, og hvor anfører Mickey rykkes frem i angrebet i slutfasen, og måske kunne have fået et straffespark, da han bliver trykket ned i en hovedstødsduel. I slutningen er Ysbæk tæt på, med et hovedstød, som træffer sidestolpen, efter redning af målmand Stenderup, men det er ikke Birkerøds aften, hvor presset mod Hørsholm målet måske kom for sent.

I slutfasen en par kontraer fra Hørsholm, hvor først Serop redder på målstregen, efterfulgt af et angreb over højrekanten, hvor Hørsholm i Birkerøds super offensiv, let kan score, med en helt fri Søndergaard i midtfeltet, som bare skal prikke bolden i mål.  0-3, lyder som stor forskel, men sådan var det ingenlunde, udeholdet bedst i 1.halvleg, Birkerød bedst i 2.halvleg, men hvor Hørsholms presspil, og direkte spil mod målet, trods alt retfærdiggjorde sejren. Lang vinterferie venter nu, for Birkerød teamet, der dog har stor tiltro til egne evner, om at komme stærkt ud til foråret, og spille med om tabellens øverste pladser.   

Lørdag sluttede sæsonen på Birkerød stadion, hvor et forstærket serie 3 mandskab, spillede kvartfinale i serie pokalen. Modstanderen var Havdrup, fra serie 2, og efter en forrygende underholdende fodboldkamp, vandt Birkerød 8-5 efter straffesparkskonkurrence, efter 4-4 i ordinær tid. Mange gode præstationer i den kamp, af trænerne ”gamle” og Høegs marginal spillere, men hvor især en spiller lyste ekstra ordinært op, nemlig Peter Danielsen, som scorede alle 4 mål i ordinær spilletid, inden han også lige hamrede den første scoring ind, i straffesparks konkurrencen. Tillykke til holdet herfra, hvor der spilles semifinaler i forårs måneden april, hvor de mulige modstandere er, serie 2 holdet Rosenhøj, samt serie 3 holdene Fløng Hedehusene, og Brøndby strand IK. Finalen finder sted på Holbæk stadion, med forhåbentlig Birkerød deltagelse, søndag den 21.maj kl.13.00.

Efter denne medrivende kamp var der komsammen i klublokalet, hvor der var dømt masser af social hygge, og gang i den, for hele senior 1 truppen, og en lille gruppe fans, hvor der vanen tro skulle kåres, årets spiller, og uddeling af fanklubbens publikumspokal. Trænerteamet, var efter et svært valg, kommet frem til, at Mathias Kokfelt skulle have prisen af årets spiller 2022. Et fortjent valg, af en spiller, som efter en sygdomsperiode, virkelig har steppet op, specielt i efteråret, hvor flere fremragende præstationer, gjorde valget logisk. Forsvarsspiller og viceanfører Mathias, der rundede 100 kampe i foråret, er blevet meget mere frigjort i sit spil, efter at have overladt anførerbindet til tilbagevendte Mickey Fagerlind.

Fanklubbens publikumspokal var et ligeså svært valg, hvor igen forsvarsspillerne, Serop, Lawætz, Kokfelt, ”Balle”, og Broby, var oppe imod offensivspilleren og teenageren Hofland.  I lighed med folketings valget, var der afgivet stemmer, og valget faldt på Mads Nanni Serop, hvilket var et ligeså logisk valg, som aftenens første pris. 24 årige Mads, som debuterede helt tilbage i 2015, med en super langskuds scoring i en pokalkamp i Vallensbæk, har været meget inde og ude om omkring senior 1, grundet forskellige årsager, og et sygdomsforløb. 2022, skulle imidlertid blive året, hvor Mads spillede kontinuerligt, med genvundet spillerglæde, under det vellidte og populære trænerteam, Gammelgaard og Høegh. Tillykke til begge spillere herfra, og til hele truppen, med et flot efterår, som herfra set, bliver endnu bedre til foråret, set fra den nuværende 6.plads, hvor der heldigvis er langt ned, til potentielle nedrykningspladser, men ikke særligt langt til top-2.     

Next up: Lørdag 18.3 2023 kl.13.00 på Birkerød stadion mod Ballerup Skovlunde F.

SS1: Torsdag 3.11 kl.19.00 på Birkerød kunst 1: Birkerød – Hørsholm = 0-3 (0-1)

Kampen i tal: 0-1 Oliver Veggerby (9) / 0-2 Sofus Søndergaard (62) / 0-3 Sofus Søndergaard (89) Tilskuere: 75

BIRKERØD: Jesper ”mur” Emde Næsby / Tobias Lawætz Hansen – Mickey Fagerlind Nielsen – Mads Nanni Serop / Sebastian Tschorn Ramsing (46.Christopher Nejstgaard) – Nikolaj Hofland (72. Sebastian Ysbæk - Nielsen) – Marc Bredal (72.Lars Twile Torp) – Emil Stanley Willer – Jes Broby Tinghuus Petersen / Troels Cilius Nielsen – Benjamin Bennett Larsen.

Nekrolog: En af klubbens tidligere 1.holdsspillere Mik Larsen, er alt for tidligt, bare 48 år gammel, afgået ved døden, efter et kræftforløb. Forsvarsspilleren Mik, som huserede som back, debuterede i 1993, under træner legenden Egon Geertsen, på et stærkt Danmarksserie mandskab, som Mik var med til at spille op gennem rækkerne, til landets næstbedste fodbold række, faxe kondi divisionen, i år 2000. Mik sluttede sin 1.holds karriere i 2001, og nåede i alt 164 kampe, og scorede 3 mål på Birkerøds senior 1, hvorefter Mik i de efterfølgende år fortsatte sit aktive fodbold liv i hjembyen Blovstrød, inden Mik efterfølgende igen vendte hjem til Birkerød, for at spille old boys fodbold. Æret være hans minde. Birkerød fanklub BF.

Luk