Senior 1 tilbage på sejrskurs

image Mads Serop, Mathias Kokfelt og det øvrige forsvar stod for sæsonens første clean sheet.
08. oktober 2022 kl. 09:52

Efter sidste uges torsdags hjemmekamp mod Glostrup, var der igen kamp på kunsten, til en af disse ikke specielt populære dunkle torsdags forestillinger. Nederlaget sidst, i den ellers udmærkede fodboldkamp mod Glostrup, skulle nu helst omvendes til sejr, hvis man igen ville stikke snuden frem, i den sjoveste ende af tabellen. Det var trænere og trup selvfølgelig helt med på, og klar over, hvor lidt spise, og social hygge, efter tirsdagstræningen, havde styrket sammenholdet op til kampen. Birkerød fik da også sin sejr, en smal 1-0 af slagsen, over Snekkersten, i en rodet halvkedelig chancefattig fodboldkamp, som slet ikke nåede sidste uges højder, i standard og niveau, men dog sluttede med en fortjent hjemmesejr til allersidst.

Birkerød havde igen anfører Mickey klar til kamp, efter forhåbentlig helt endt lyskenskade, hvor rutinerede Jesper ”mur”, denne aften erstattede Magnus i Birkerød målet. Desværre måtte Troels Cilius sidde over, med knæ problemer, hvor der stadig også er skavanker hos angriberne Ysbæk og ”Basse”, hvor også lige Mads Bagger manglede i forhold til sidste uge. Til gengæld var Jakob Sten igen blevet spilleklar, men måske ikke helt alligevel, med en forholdsvis tidlig udskiftning. Så vante udfordringer til træner ”gamle”, som måtte se sit hold mangle en del i offensiven denne aften, men altså alligevel med hiv og sving klarede skærene.

Inden kampstart, krydsede alle fingre for, at de omdiskuterede lysmaster forblev tændt kampen ud, hvilket heldigvis blev tilfældet, om end de skarpe briller stadig skal indstilles korrekt, for overhovedet at ane, hvad der sker modsat af, hvor man selv er placeret.

Birkerød starter kampen med 2 skud mod målet, hvilket tegnede godt til en start, men blev hurtigt efterfulgt af stilstand foran begge mål, indtil kampens 17.minut, hvor Snekkerstens Ismail Essen fyrer et kanonkugle skud af fra distancen, som træffer Birkerøds sammenføjning. Alt for megen plads til Snekkersten spilleren i den situation, hvor ”muren” i Birkerød målet, skulle love for sine målstænger, på et drøn af et skud, han dårligt nåede at obsevere. Birkerød formår ikke at tilspille sig chancer, og efter den halve time, er det stadig målløst, og jævnt kedeligt, for de få Birkerød tilskuere, som dog var gode til at underholde hinanden.

Så et godt Birkerød angreb, hvor Broby i fri position, bliver sendt af sted på højreflanken, men ak, afleveringen ind til midtfeltet, træffer lige på en modstander. Kort efter, den ultimative Birkerød scorings chance i 1.halvleg, hvor Birkerøds bedste på dagen, Mads Serop, kommer helt ned på venstrekanten, slår det perfekte indlæg til bageste stolpe, hvor en fri Bennett fra tæt hold skal score, men header forbi målet, i noget der for øvrigt kunne minde om Serops egen afbrænder, for nylig, ude i Avedøre. Undskyld, jeg graver i det, Mads.

Ellers er det småt med farligheder foran målene, hvor Birkerød skifter Jakob Sten, til fordel for Viktor Petersen, som kom ind og gjorde en god figur, med godt og hurtigt løbearbejde i front. Kort før pause, hjørnespark Snekkersten, som sluttelig lander med et hårdt skud, fra kanten af feltet, som Jesper ”mur” flot napper, ved at have indtaget den helt rigtige position i sit mål. Det var faktisk også den eneste gang denne aften, at Birkerød målmanden kom på alvorlig prøve. Halvlegen slutter med en god skud chance til Hofland, på kanten af feltet, men ender desværre i unødigt dribleri, som ikke fører til noget. Birkerød, havde i løbet af hele kampen, flere af disse gode muligheder for skud udefra, som desværre blev fravalgt. 0-0 pause.

Hvor 1.halvleg ikke var den mest ophidsende af slagsen, blev anden halvdel ikke meget bedre, dog med en enkelt sen undtagelse. I starten af halvlegen, gode kombinationer, mellem Bennett og Hofland, som ender med uforløst afslutning, og igen lidt efter, Bennett igen, med stik aflevering ned i banen til Viktor, som er tæt på at komme fri. Lige ved og næsten, i flere situationer, men også igen disse fravalg af skud på mål, som der blev vist alt for lidt af, denne mørke og blæsende halvkolde aftenstund. Et kvarter inde i perioden, laver anfører Mickey nødbremsen på en modstander, helt ude ved sidelinjen, med gult kort, og 10 minutters udvisning til følge. Det giver i slutningen af udvisningen, Snekkersten, et par halvfarlige muligheder mod Birkerød målet, uden Jesper målmand, af den grund skulle udøve mirakler.

Som kampen skrider frem, vinder Birkerød mere og mere på den konditionelle fysik, hvor Snekkersten bliver presset tilbage i egne geledder, alligevel ligner det langt hen ad vejen en 0-0 forestilling, da ingen af holdene formår at spille sig til de helt åbenlyse målchancer. Meget af Birkerød opspillet går over højrekanten de sidste 20 minutter, hvor Hofland sender indlæg til feltet, hvor indskiftede ”Sylle”, ikke får afsluttet ordentligt, men hvor Bennett derimod får træf på sit indlæg, som dog sidder lige på målmand Lind. Alle steds nærværende Bennett, sender 10 minutter før tid, et indlæg fra højre, mod feltets venstre side, hvor ”Balle” dukker op, med et hovedstød, som er tæt på at give pote, uden nogen af de nævnte muligheder, dog var deciderede store målchancer.

Derfor lignede det 0-0, indtil 7 minutter før tid, da Bennett viser hvad der skal til for at score mål, med grundregel nummer 1, skyd på målet. Som sagt, så gjort, med langskud udefra, hvor Snekkerstens ellers gode målmand Emil Lind, står for aftenens totale blunde fumler, ved først at være forkert placeret i sit bur, for dernæst at parere Bennetts skud videre ind i målet. Ikke en skønheds åbenbaring af en scoring, men det var Birkerød folket skide bedøvende ligeglade med, et mål er et mål, og fortjent 1-0 til hjemmeholdet, som Snekkersten ikke kunne svare imod med, ud over et dykkende skud mod mål, i slutminutterne. Birkerød spiller en god forsvarskamp, og høster fortjent sæsonens første clean sheet. BF. Birkerød fanklub.

Next up: Lørdag 15.10 kl.13.00 i Tåstrup idrætspark mod Tåstrup FC.

SS1: Torsdag 6.10-22 kl.19.00 på kunst 1 i Birkerød: Birkerød – Snekkersten IF = 1-0 (0-0)

Kampen i tal: 1-0 Benjamin Bennett (83). Birkerød advarsel: Mickey Fagerlind Nielsen (59). Tilskuere: Bundrekord, det laveste i mands minde.

BIRKERØD: Jesper ”mur” Emde Næsby / Mathias Kokfelt – Mickey Fagerlind Nielsen (A) – Mads Nanni Serop / Jes Broby Tinghuus Petersen – Nikolaj Hofland (88.Jacob Østerby) – Tobias Lawætz Hansen – Marc Bredal (68.Sylvester Lundberg Odgaard) – Sebastian Tschorn Ramsing / Jakob Sten Madsen (38.Viktor