Skuffende uafgjort i Lundtofte

image Troels Cilius scorer sikkert på straffespark til 1-2 i den uafgjorte 2-2 kamp mod Lundtofte
31. oktober 2022 kl. 22:30

Første halvdel af sjællandsseriens 2022/23 turnering, lakker mod enden, hvor Birkerød spillede næstsidste kamp ude mod Lundtofte. Efter gode kampe, og 3 sejre, på det seneste, var Birkerød stor favorit, mod et hjemme bundhold, som var sløjt kørende, og som bare havde 2 uafgjorte i de sidste 10 kampe, efter deres premieresejr over Espergærde. Men på den ellers udmærkede grønsvær, spillede udeholdet fra Birkerød, en skidt kamp, hvor 1.halvleg, var noget af det svageste, der hidtil er set i sæsonen. 2-2, endte opgøret, hvilket egentlig var rimeligt nok, hvor begge hold havde chancer til flere mål, over for 2 gavmilde forsvar, men angriberne virkede underlig uengagerede, og viste hverken skarphed, eller egentlig spillelyst, i et ellers ideelt fodboldvejr, på en smuk sen efterårsdag.

Med det uafgjorte resultat, missede man en gylden mulighed, for at spille sig helt frem i tabellen, efter ellers point tab hos både Hørsholm og Glostrup, som der selvfølgelig igen kan rettes op på, førstkommende torsdag, når topholdet Hørsholm gæster Birkerød. Et Birkerød mandskab, med ambitioner om top-2, til næste sommer, skal vinde kampe som denne Lundtofte kamp, men bundniveauet bliver simpelthen for lavt, mod dårligere modstandere, som man også så det i 1-1 opgøret, ude mod rækkens svageste mandskab fra Avarta. Lundtoftes varemærke hedder fysik og masser af fight, i deres kamp for overlevelse i rækken, men disse ting, burde de meget bedre fodboldspillere fra Birkerød, have håndteret bedre, ved at spille bolden rundt, og forbi sine modstandere, og så samtidig score på sine målchancer.

Det lykkedes så ikke i denne kamp, hvor holdet var sårbart i forsvaret, med de manglende, Kokfelt, Lawætz, og en influenzaramt Østerby, hvor anfører Mickey dog var tilbage, i vant midtstopper position, efter 2 kampes fravær. Også målmand Jesper ”mur”, og Nikolaj Hofland var fraværende, hvilket dog fint blev kompenseret af Magnus i målet, og spillere som Bagger og især Lars Twile torp, i midt/kant positionerne. Især, 18 årige Twile Torp, som fik sit senior 1 gennembrud, i sin kamp nummer 5, gjorde en glimrende figur, hvor undertegnede ikke er bleg for at udnævne ham, som Birkerøds bedste spiller på dagen, og som i sidste ende jo også fremstod som redningsmanden, til det trods alt vigtige point.

Kampen starter med et Broby indlæg fra venstre, som ”Sylle” i fri position modsat, lige nøjagtig ikke når helt frem til. Men allerede her fornemmede man, at der var muligheder over for Lundtofte defensiven. Hvilket Lundtofte folket måske også fornemmede over for Birkerød defensiven kort efter, hvor en stor fri chance i midtfeltet, skovles lige over mål. Ellers er det hjemmeholdet, der kommer med den bedste energi, som udmønter sig i gode chancer, hvor et frispark til feltet, er tæt på at give mål, hvor Magnus i målet bliver passeret, men hvor bolden på nærmest målstregen, bliver sparket væk. Lidt efter igen, en Lundtofte spiller fri, på kanten af feltet, men drønet af et skud, som sandsynligvis var gået i mål, træffer en medspiller, som nærmest bliver skudt omkuld. Inden disse aktioner, havde Bennett budt ind med et skud lige over mål.

24 minutter spillet, hvor en skadet Bredal, forhåbentlig ikke alvorligt, netop er udskiftet med Twile Torp. Hvor en Birkerød opspilsfejl frem af banen, straffes øjeblikkelig, med omstilling og friløbsbold frem mod Mads Thygesen, som scorer under den fremstormende Birkerød målmand. Fortjent 1-0, til de blå fra Lundtofte, hvor Birkerød spillet efter den første halve time, har virket både usammenhængende og ufarligt. Spillet bliver lidt bedre det sidste kvarter, med bedre angreb, som giver et par afslutninger til Bagger, og et enkelt fra Bennett, som alle går over målet, eller lige på målmanden. Lundtofte slutter halvlegen bedst af, med farligheder i Birkerød feltet, og et afsluttende skud på trekantsammenføjningen. Fortjent 1-0 føring til hjemmeholdet ved pausen, hvor man gik ud fra, at træner Gammelgaard, ville snakke med store bogstaver, til sine spillere.

Hvor der også bliver omrokeret i formationen i den nye halvleg, hvor Christopher Nejstgaard og Sebastian Ysbæk, er nye på banen. Som der blev snakket om blandt Birkerød tilskuerne i pausen, kunne det kun gå en vej, nemlig fremad, og det blev da også bedre i 2.halvleg, om end aldrig helt godt. Det bliver til stor Birkerød dominans, de sidste 45 minutter, med masser af indlæg og hjørnespark, hvor løbene dog oftest mistimes, eller afslutningerne mod målet, bliver blokeret, af det godt fightende hjemmehold. Mads Serop spiller en god aflevering indenom, til Bennett på venstrekanten, som dribler ind i feltet, men igen, skuddet blokeres. Angriberen havde ikke det store held, med sine enkelt mands aktioner denne dag.

Et knaldhårdt hjørnespark fra Troels, i den rigtige højde, drøner igennem feltet, et hoved på her, havde været lig med en sikker scoring, men der mangler lige det sidste, i det meste, i denne kamp. Birkerød presser på for udligning, hvor Bennett sender en god bold ud til Troels på højrekanten, og igen en af disse mange bolde til feltet, hvor Mickey er stødt med frem, og igen, lige ved og næsten, hvor også en fri Ysbæk, får et Bennett indlæg i feltet, men også han kikser sin afslutning. Så begyndte man at tvivle på, om det overhovedet kunne lade sig gøre, at se et Birkerød mandskab score mål, i denne fodbold kamp, hvor det indledende pres mod Lundtofte målet, da også stilner lidt af, midtvejs i halvlegen.

Med 20 minutter igen, bliver Lundtofte, for første gang i denne halvleg, farlige mod Birkerød målet, hvilket straks udmønter sig i scoring. Et indlæg fra venstre, lander i midtfeltet, hvor 2 Lundtofte spillere står helt fri, der heades mod mål, et forsøg Magnus kommer ned og redder, helt nede ved stolperoden, til hjørnespark. Et spark som igen lander hos en spejlblank Maximilian Hueg, der fra tæt hold, kan hamre bolden i mål, til 2-0. Her blev der virkelig sløset med markeringerne i Birkerød defensiven. Så var det svært at se Birkerød få point ud af denne fodboldkamp, med deres, på dagen, manglende effektivitet, hvor der dog stadig manglede, 20 minutter, til at finde løsninger i, og de løsninger blev da heldigvis også fundet.

Et godt indlæg, fra Twile Torp, på højrekanten, ind mod det overbefolkede felt, hvor anfører Mickey kommer først med hovedet, men trykkes ned bagfra i sin afslutning, en aktion, kampens udmærkede dommer Mark Hammer, takserede til et straffespark, og en 10 minutters udvisning, til synderen. Spillets største chance, plejer at være guf for topscorer Troels, og heldigvis også denne gang, hvor målmanden ikke er i nærheden af 1-2 reduceringen. Kort efter igen, hvor Bagger spiller ud til den løbende Broby på højrekanten, som slår indlægget til feltet, hvor en helt og aldeles fri Cilius, misser kæmpechancen fra tæt hold, med en uskarp aktion, lige på målmand Knudsen. Birkerød presser voldsomt på i overtallet, hvor ”Balle” slår indlæg fra venstre, til Bennett, som tvinger den store Lundtofte målmand, ned i en god redning, som også efterfølges af skud fra Twile Torp, som stryger lige forbi mål.

Lundtofte er lige blevet fuldtallig, da Troels desværre taber kasketten, og sparker ud efter en modstander, hvilket giver gult kort, og tak for i dag, med 5 minutter, plus tillæg, tilbage at spille i. Det var dumt, midt i stordominansen, at mangle en spiller, som potentielt kan være kampafgørende, og med en spiller i undertal, lignede det nu en kamp, hjemmeholdet måske kunne køre i land. Også kun måske, for kort efter, tager Lars Twile Torp, sagen i egen hånd, da han sender et perfekt langskud i mål, et stykke uden for det store felt. Flot scoring, af den unge mand, og et yderst velvalgt tidspunkt, at score sit første senior 1 mål. 2-2.

Lundtofte får etableret et mindre pres i den absolutte slutfase, men til mere end et kludeskud, lige på Magnus, bliver det heldigvis ikke til. Birkerød redder et trods alt fortjent point, og spiller en halvsæson, på diverse udebaner uden nederlag. Alle er dog sikkert godt klar over, at der skal helt andre boller på suppen, hvis man skal have skovlen under Hørsholm. Det kræver en helt igennem disciplineret indsats fra alle, specielt i det defensive aspekt, over for rækkens bedste offensiv. Held og lykke med det herfra, hvor der også lige skal lyde en opfodring til alle Birkerød fans, mød op på torsdag, og støt drengene. Vi ses. BF. Birkerød fanklub

Next up: Torsdag 3.11 kl.19.00 på kunst 1 i Birkerød – mod Hørsholm

SS1: Lørdag 29.10-22 kl.13.00 på Lundtofte idrætsplads: Lundtofte – Birkerød = 2-2 (1-0)

Kampen i tal: 1-0 Mads Thygesen (24) / 2-0 Maximilian Hueg (70) / 2-1 Troels Cilius Nielsen (76) / 2-2 Lars Twile Torp (86). Advarsel: Troels Cilius Nielsen (85) – Thomas Gammelgaard (75). Tilskuere: 100

BIRKERØD: Magnus Høgh Petersen / Sebastian Tschorn Ramsing (45.Christopher Nejstgaard) – Mickey Fagerlind Nielsen (A) – Mads Nanni Serop / Sylvester Lundberg Odgaard – Emil Stanley Willer – Marc Bredal (20.Lars Twile Torp) – Mads Bagger (45.Sebastian Ysbæk-Nielsen) - Jes Broby Tinghuus Petersen / Benjamin Bennett-Larsen – Troels Cilius Nielsen.