Topholdet nakkede Birkerød

image Bill Sida var Birkerøds målscorer i Roskilde - her fra en tidligere kamp mod Herlev. Foto: Rene Larsen FA.
29. september 2019 kl. 21:25

Efter sidste uges smalle nederlag, i den jævnbyrdige kamp mod LSF, ventede endnu et tophold, nemlig rækkens førerhold KFUM fra Roskilde. En svær nød og knække, for et Birkerød mandskab, som havde alt og vinde, og ikke ret meget at tabe, i en kamp, hvor de fleste nok havde afskrevet Birkerød point på forhånd. De fleste fik da også ret, for da kampen i det meget omskiftelige vejr, omsider fandt sin ende, stod der 4-1, på hjemmeholdets lille måltavle. Det kunne ingen indvende noget imod, hvor Birkerød mødte det hidtil bedste hold i sæsonen, et KFUM mandskab, som helt sikkert kommer til at spille med, om rækkens endelige første plads.

På Birkerøds mandskab, var der et glædeligt gensyn med Simon Vollesen, som spillede en fin kamp, og så ud til helt at have overvundet den knæskade, som han pådrog sig for 6 uger siden, i Sydbank pokalen mod Vanløse. I målet stod Magnus Høgh, i stedet for ryg skadede Dimitrije, og også Magnus gjorde det upåklageligt, og kunne ikke lastes for nogen af scoringerne. Endvidere manglede på dagen Mads Serop, og den endnu ikke helt spilleklare Frederik Heise, hvor Birkerød også var uheldige med Troels Cilius, som allerede efter 26 minutter, måtte forlade opgøret, da en bold traf ham i hoved/hals regionen, ved en høj bold nedtagning.

Som sagt ikke en kamp, hvor der blev regnet med Birkerød point, men det skal der snart til at komme, med bare et point i de sidste 6 kampe, hvor man er dalet ned som tredjesidst i en række, som er knækket over på midten, og hvor næste opgave hedder Ballerup/Skovlunde, et hold som har overrasket, med kun et nederlag i de foreløbig 9 spillede kampe. En svær kamp, hvor jeg personligt ser gode Birkerød chancer, hvis man formår at spille optimalt i de bageste regioner, og ikke forærer noget som helst væk. Kampstart næste lørdag i "Gryden", Ballerup idrætspark, kl.13.00.

Birkerød starter opgøret friskt ud, hvor "Volle" får opsnappet en bold straks uden for Roskilde feltet, hvor han sender et projektil af et skud af sted, desværre lige forbi Marc Lysters mål ramme. 3 minutter spillet, og 6 minutter senere, må Birkerød målmand Magnus, agere refleks sprællemand, da hans egen medspiller Nejstgaard mistimer en indlægs bold, og header hårdt mod eget mål fra tæt hold. Roskilde spiller hurtigt indledningsvis, og kommer godt over kanterne, hvor også førings målet kommer fra, da et indlæg fra højre kants baglinje, i første forsøg misses foran målet, hvorefter Birkerød ikke får clearet bolden ordentligt, som springer op i knolden på Emil Ølvang, som header hjemmeholdet i front med 1-0.

Kort efter en kæmpechance til KFUM, med indlæg fra venstrekanten, hvor Kenneth Beyer i helt fri position i midt feltet, formår at heade forbi målet, foran en alt for slap Birkerød markering. 2 minutter efter, igen et Roskilde angreb over højre, hvor det ligner et klart frispark mod Elias, som bliver holdt væk, men ingen dommerfløjte fra svage Mikkel Jensen, hvorefter en alt for fri Ølvang i feltet, sætter sin anden scoring ind, via Magnus fod, hvorefter læderet flyver op i mål hjørnet til 2-0.

Så skruer hjemmeholdet en anelse ned for tempoet, hvor Cilius bliver ukampdygtig, og erstattes af Bill Sida, som på et godt sporadisk Birkerød angreb, får afsluttet med langskud, lige på målmand Lyster. I slutningen af halvlegen, får Birkerød nogle små chancer, hvor Simon kommer godt til baglinjen på venstrekanten, spiller skråt tilbage til "Dino", som desværre nægter at skyde, og så er det altså svært at lave mål. Efterfølgende får både Niklas og Jacob Sten dog testet Roskilde målet, dog uden at målmand Lyster for alvor ryster i bukserne. 2-0 til hjemmeholdet i pausen, hvor det blev tid til at hilse på Kofi Dakinah, en sympatisk og gennem solid tidligere Birkerød forsvarsspiller, som i tidsrummet 2009-12, spillede 77 senior 1 kampe, og som var på stadion for at hilse på gamle venner.

2.halvleg starter med en kæmpechance til Birkerød, hvor Bill Sida bliver spillet fri på en dybdebold, men alene med målmand Lyster, bliver afslutningen ikke optimal, over for en målmand som kommer frem, og klarer afslutningen, som sidder lige i fødderne på ham. Udeholdet spiller godt med i starten af denne halvleg, og faktisk hele halvlegen igennem, hvor KFUM dog er holdet, som er super effektivt, når chancerne byder sig til, og samtidig gør brug af den dommertække, som man også har. Som da Magnus Hejbøl sætter en solid herrer tackling ind, på kanten af feltet, som helt hen i vejret, bliver takseret til et straffespark, som Jacob Sparholt sikkert sætter ind bag Magnus, som satser på sparket i modsatte side. 3-0.

Hvorefter regnen tager til, og da det også lyner og tordner, afbrydes kampen med det samme, hvor spillerne er ude af banen et lille kvarter, inden spillet atter kan genoptages. Det udnytter Roskilde næsten med det samme, med endnu en scoring, med et alt for let mål, hvor Birkerød ikke får afviklet en bold ud af kommunen, som lander hos indskiftede Mads Julø, som kan trække ind i feltet fra højrekanten, og knalde kuglen i mål, bag det stillestående Birkerød forsvar. 4-0, så var hjemmeholdet godt tilfreds, hvor Birkerød efterfølgende er boldholdere meget af tiden kampen ud.

Og også skaber chancer, og også endelig får scoret en kasse, efter en tids måltørke. Indskiftede Bülow får afsluttet lige på målmand Lyster, inden Sida med en dribling i feltet, får en stor chance, men bolden blokeres i sidste øjeblik, og springer ud til "Dino", som straks uden for feltet, skrue banker bolden op på undersiden af sammenføjningen, på et skud, som havde fortjent en bedre skæbne. Birkerød får sin fortjente reducering, 3 minutter før tid, da Vollesen glider til baglinjen på venstrekanten, hvor Bill Sida i to omgange får raget bolden til sig, og let kan sætte sin første sæson scoring ind. Sida, som i flere omgange, har været ude af holdet grundet Thailand rejser, scorede sidst for nøjagtig 4 år siden, i en sjællandsserie udekamp mod Liria. BF. - Birkerød fanklub.

DS pulje 1: Lørdag 28.9-19 kl.13.30 på Boresko park: Roskilde KFUM - Birkerød = 4-1 (2-0)

Kampen i tal: 1-0 Emil Ølvang Madsen (12) / 2-0 Emil Ølvang Madsen (17) / 3-0 Jakob Sparholt (60,straffespark) / 4-0 Mads Julø (64) / 4-1 Bill Gielsager Sida (87). Birkerød advarsler: Magnus Hejbøl Jensen (60) - Sebastian Tschorn Ramsing (79) - Niklas Toft Kristiansen (91). Tilskuere: 150.

BIRKERØD 4-2-3-1: Magnus Høgh Petersen / Christopher Nejstgaard (66.Emil Bech) - Mathias Kokfelt (A) - Sebastian Tschorn Ramsing - Elias Asidah With (66.Frederik Bülow) / Oscar Hartkopf - Magnus Hejbøl Jensen / Niklas Toft Kristiansen - Simon Vollesen - Troels Cilius Nielsen (26.Bill Gielsager Sida) / Jacob Sten Madsen.