Menu

Vital sejr i Roskilde

image To af Birkerøds målscorere - Simon Vollesen (bagest) og Magnus Hejbøl (venstre) Foto: FA
Birger Flannov
13. maj 2021 kl. 15:17

I denne sæsons DS turneringsstruktur, er alle kampe vigtige, da alle point tages med over, i en ny mini turnering, som enten vedrører op - eller nedrykning. Så intet er sikkert, før den sidste kamp er spillet, hvilket sikrer spænding, helt frem til sidste spilledag, for de fleste af klubberne. Onsdag aften, var Birkerøds fodboldspillere, på en lille langtur til Roskilde, i noget som måtte betegnes som en must-Win kamp, mod rækkens absolutte bundhold, fra Roskilde 06, som hidtil kun havde vundet 2 af sæsonens 18 spillede kampe. Den ene sejr var imidlertid helt frisk, da de søndagen inden havde besejret svage Otterup med hele 4-1. Et koncentreret Birkerød mandskab, lod sig dog ikke forhånds skræmme, og tog sin pligtsejr mod bundproppen, og vandt med de sikre cifre af 3-0.

Gode point som lunede, mod et Roskilde hold, som slet ikke er så dårlige som tabellen viser, og som på dagen havde en håndfuld spillere med, fra 2.divisions holdets A-trup, men som dog må indstille sig på sjællandsserie fodbold efter sommerferien, som en af mange nedrykkere. Et stærkt Birkerød mandskab, havde i store dele kampen under kontrol, og viste god disciplin og fighter egenskaber, hvor alle løb og kæmpede for hinanden. Defensiven stod stærkt, hvor Roskildes bedste forsøg, kom fra skud uden for feltet, som Jacob Mencke, der spillede en fin kamp i målet, sikkert tog sig af. Så i grundturneringens sidste udekamp, lykkedes det endelig for Birkerød at vinde, og sågar med en clean sheet i bagagen. Befriende.

Birkerød kunne tage til Roskilde med stærkeste hold, når der lige undtages Emil Willer, som desværre har fået 2 brud i benet, oven på den svinske tackling han fik ovre i Allerød. Emil er blevet vel opereret, og ønskes alt det bedste, og god bedring, fra Birkerød fanklub, som glæder sig til gensynet med Emil på banen.

Roskilde indleder kampen med et farligt skud udefra, men Mencke er vågen fra start, og afværger forsøget. Ellers er det Birkerød der sætter sig på spillet, hvor bolden bliver spillet godt rundt overalt på banen. Med bolde ud til hurtige Oliver Carl, som fræser ned af højrekanten, og får slået flere gode indlæg, som der dog mangler gul/sorte folk, til at formøble i midtfeltet. Jakob Sten sparker et frispark lige forbi mål, og Troels Cilius bliver fejlagtigt dømt offside, på en ellers friløber, alt dette inden for det første kvarter. Roskilde kommer sporadisk frem til chancer, med afslutning i venstre side af feltet, som Mencke kommer ned til, og slår til hjørne. Birkerød spiller fint rundt, uden for Roskilde feltet, hvor der dog bliver nipset lige vel rigeligt, inden den fortjente føring endelig sættes ind.

Igen med små spil uden for Roskilde feltet, hvor Simon har skud chancen, men i stedet hæl afleverer til bagved liggende Troels, som hamrer mod kassen, hvor bolden rettes af ud mod højre, som Oliver opsnapper, og igen finder Simon på midtkanten af feltet, og pang, ingen pardon, bolden suser fladt i nettet. 1-0, til de allerbedste, og fuldt fortjent. En stilling som holder til pausen, selv om Roskilde er tæt på lige inden, med et diagonalt skift fra højre mod en umarkeret mand i venstre siden af feltet, som firsttimer sin hårde afslutning i Menckes sidenet.

Birkerød spillerne er hurtigt på banen til 2.halvleg, hvor der ventes små 5 minutter, inden modstanderen igen tør møde op. Det kommer Roskilde mandskabet til at gøre bedre, end de første 45 minutter, hvor de bliver mere boldbesiddende, men stadig, uden de store chancer, over for en hårdt kæmpende kontrolleret Birkerød defensiv, kendetegnende af Østerby og stærke Serop, der i perfekt samarbejde, afmonterer en ellers fri Roskilde mulighed. 9 minutter spillet her, og minuttet efter får Troels sin største mulighed i kampen, da han i fri position, må se sin afslutning flot blokeret af Roskilde keeper Conrad Kromann. Mads Serop, som var en banens bedste denne aften, laver en opspilsfejl, som giver kontra, hvor det afsluttende hårde skud sidder lige i målmand Menckes favn. Serop, som et par håndfulde minutter efter, fornemt og forudseende, bryder et Roskilde angreb, og sætter fart op ad venstrekanten, med et slutteligt indlæg til Troels i feltet, som målmand Kromann igen er på vagt overfor.

Ellers er det Roskilde som har godt fat i spillet, hvor man ikke føler sig sikker på, at den åbne chance pludselig opstår, over for et Birkerød mandskab, som slår kontraer, oftest med lange præcise afleveringer fra Simon Vollesen, mod fløj kanterne. Den lille fan gruppering fra Birkerød, får endelig ro i sindet, 12 minutter før tid, igen efter suverænt forsvarsspil fra Mads Serop, som sætter i gang frem ad banen, og kan aflevere modsat over mod højre, hvor Magnus Hejbøl er rigtigt placeret, og fra kanten af feltet, får rigtigt træf på kuglen, og kan score et af sine sjældne mål. 2-0, som blev cementeret umiddelbart efter.

Igen efter hurtigt Birkerød spil, hvor et indlæg fra højre, rammer Jakob Sten på kanten af feltet, som får blokeret sin første afslutning, men får læderet tilbage, og denne gang ingen pardon, sikker scoring, og angriberens sjette sæsonmål er en realitet. Mencke i Birkerød målet, holder sin sti ren, da han i slutminuttet dykker ned ved stolperoden, og fister en bold til hjørne. Færdigt udført arbejde af en flok trætte Birkerød spillere, som spiller sin sidste vigtige grundturneringskamp næste onsdag (19.5) på Birkerød stadion kl.19.00, hvor modstandere er Tåstrup. Inden da, spilles en ”ligegyldig” pokalkamp mod LSF, mandagen (17.5) inden, også på Birkerød stadion, en kamp man måske prøver at få flyttet til om søndagen, hvilket giver god mening, hvis man vel og mærke vil prioritere at stille med en nogenlunde A-kæde, inden det går løs i det langt vigtigere nedrykningsspil, fra lørdag (22.5), hvor 7 modstandere fra Danmarksseriens pulje 1 venter. BF.- Birkerød fanklub.      

DS 2: Onsdag 12.5-21 i Roskilde Idrætspark: Roskilde – Birkerød = 0-3 (0-1)

Kampen i tal: 0-1 Simon Vollesen (37) / 0-2 Magnus Hejbøl Jensen (78) / 0-3 Jakob Sten Madsen (83). Birkerød advarsel: Troels Cilius Nielsen (88). Tilskuere: 8 skarpe medlemmer fra Birkerød fanklub.

BIRKERØD: Jacob Mencke / Rasmus Vagn Andersen (85.Sebastian Nejstgaard) – Jacob Østerby – Mads Nanni Serop / Oliver Carl (80.Tobias Lawætz) – Magnus Hejbøl Jensen – Oscar Hartkopf – Simon Vollesen – Mads Bagger (64.Nikolaj Hofland) / Jakob Sten Madsen (85.Peter Danielsen) – Troels Cilius Nielsen.  

Luk